Traktor Husqvarna
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 71.8 (?), 20.7.2007 22:13
Já mám tr. Partner s hydro př. motor BS 13.5 HP za 59900. Motor na sekání s košem a bez něj bohatě stačí. Sekám tak 12000 m2 jednou za 14 dní. Mulčovat jsem ještě nezkoušel a asi zkoušet nebudu protože to není potřeba a dávat za mulč. ucpávku 2800 kč se mi dávat nechce. Partner je prakticky Husqvarna 150... u něhož je motor 15.5 hp Kohler. U partnera chybí 2 zadní opěrná kolečka a Partner má dle mínění mého kamaráda který vlastní starší tip tr. HQ 150 jednoduší, rychlejší a lepší 7 polohové spouštění žac. ústrojí do pr. polohy. U HQ to musí doštelovávat šroubem pod palubkou. Navíc on nemá hydro převodovku a dal za HQ 150 o 16000 víc jak já za Partnera. Jediná má nespokojenost je, že oba tr. Partner i HQ nemají ložiska v kolech. To, ale nemá většina jiných značek v těchto cenových relacích. S ložisky v kolech jsem se setkal pouze u Cut Cadet za 110000 Kč. Jinak náprava a hřidele kol jsou vcelu robusní takře s tím snad nebudou problémy když to občas promažu štaufírkou. Rám a žací ústrojí jsou taky robusní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.233 (?), 11.8.2007 9:08
Dobrý den, můžu se Vás zeptat co je to za typ toho zahr. traktora. A kde jsete ho koupil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.8 (?), 13.8.2007 10:23
Je to Partner 135 HRB. Koupil jsem ho ve Vlašimi. Nechci jim dělat reklamu. Rozhodující pro mě byla cena a vlastní dovoz do 30 km. Jsou tam dvě konkurující si prodejny Husqvarna. V té co jsem traktor nekupoval údajně mají oficiální zastoupení. Tam kde jsem ho kupoval já prý údajně dle tvrzení konkurence ne. Mě to, ale nevadí. Je to ta prodejna hned v sousedství benz. pumpy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.201 (?), 21.8.2007 18:26
Tak jsem koupil tu 150-ku twina, spokojenost velká, klidný chod, výkon předimenzovaný, kopce zvládá překvapivě, a to vážím 110 kg, mile mě překvapil. Tímto děkuji za příspěvky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 7.121 (?), 2.9.2007 23:17
Chtel bych se zeptat, jak se nastavuje vyska seceni. Diky Mirek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.201 (?), 3.9.2007 3:19
Výška sečení se nastavuje tak, že se otáčí kolečkem vlevo na středovém panelu dole, a současně s tím mu to ukazuje na stupnici, v jaké výšce se bude žací ústrojí nacházet po spuštění, ale ještě lepší je tomu pomoct spouštěcí pákou - přizdvihnout, pokud se nastavuje směrem nahoru. Považuji to za zdlouhavé, ale tak často se to nemění. Navíc pokud sekáte jeden úsek.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.8 (?), 4.9.2007 7:27
Jednodušeji to má uděláno Partner. Výška sečení se nastavuje pouze 1 pákou se 6 polohovacími zuby. Je to výhodné při sekání hrbolatějšího pozemku kde je nutné žací ústrojí občas rychle přizvednout nebo při nestejnoměrně vysoké trávě kde místy přerostlou trávu by mělo žací ůstrojí problém zpracovat .
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.201 (?), 5.9.2007 3:07
Na náhlé přizvednutí toto seřizování nemá vliv, to lze udělat pákou na spouštění, a na trávu kterou by se zdálo, že to nezvládne v očekávané kvalitě, kvůli hustotě při mulčování, stačí hydrem snížit pojezd. Má partner vůbec hydropojezd? Nezajímal jsem se o něj, protože nenabízí kawasaki motor.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.8 (?), 5.9.2007 7:59
Co mám já Partnera 135 92 HRB tak ten hydro pohon má. Dal jsem za něj 59990 Kč. Rozdíl mezi tímto Partnerem a Husqvarna 151 CT (starší model) je v motoru a u Partnera jednoduší obsluze žac. ústrojí. Partner a nové tipy Hq mají jen dvě př. pomocná kolečka + vylepšený žac. prostor, aby se zachytávala tráva na začátku hrany výfukového tunelu.No a rozdíl cca 14000 Kč.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.8 (?), 5.9.2007 8:15
Pardon ještě jsem zapoměl na dost podstatnou věc. Traktůrek Husqvarna 151 CT mého kamaráda nemá hydropřevodovku. Měl v základní ceně 74000 kč 4 žací nože (nevidím v tom v prakci žádný rozdíl možná náročnější broušení) a mulčovací záslepku. U Partnera nutno dokoupit. Prodejce mi, ale mulčovat vzhledem k tomu, že dostává strašně zabrat řemen pohonu žac. ústrojí nedoporučil. Mulčovat se musí opravdu často což mi nevyhovuje.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|