stihl SR 340

host - 154.214 (?)
16.3.2009 6:18

OK. Ďakujem Vám chlapi za postreh a názor. Jani asi som to blbo formuloval, ale hlavný problém je že akosi neviem trafiť schopného predajcu v mojom okolí. Potom by som nepísal o cene. Ono to nie je len predávať píly a krováki. Ak predáva aj rosič mal by o tom vedieť viac!!! Ale uznám že rosič predá možno 3x za rok tak ich to až tak netrápi!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
- (14) - 48.91 (?), 15.3.2009 10:51, zobrazeno: 8945x

Dobrý deň. Otázka znie či je možné týmto strojom postriekať stromy rozrobeným vápenným mliekom z nehaseného vápna. Neviem či to vydrží čerpadlo atď. Potrebujem strieknuť staré jablone proti machom a lišajom. Nerád by som ten stroj poslal NA DRUHÝ SVET, keďže počas roka ho mám na inú robotu, ale natierať to štetkou sa mi nechce, veď kto by liezol do 4 - 5m.

PS: Dúfam Radku že už Ste vo forme.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 15.3.2009 16:53

Zdravím, relativně už to jde . Vápenným mlékem s běžně stříká, jen mi tam moc nesedí to nehašené. Čerpadlo bych sice zase tak ohrožené neviděl, je ho však potřeba dobře přecedit. Doufám, že si dotazu všimnou HH a Jenda K. Možná Jenda má s nehašeným zkušenosti.

host - 47.159 (?), 15.3.2009 17:16

A sakra to nehasené to tam nemalo byť, ide o normálny vápenny hydrát vrecovaný. Takže oprava. Ešte jedna vec ktorá ma,,trochen" prekvapila po kúpe stroja. Jasne som predavačovi povedal čo s tým mienim robiť a on že to bude ok. Po skúške však prišlo prekvapenie v podobe toho, že to prestalo striekať keď som nasmeroval trubicu na striekanie do,,vyšších poschodí". Po dôkladnom preskúmaní som zistil že to ani nepôjde, lebo z nádrže je to len samospád a pri zdvihnutí som bol s koncom hadice nad hladinou. Takže hurá do katalógu a tam ajhľa zázračné prídavné tlakové čerpadlo roztoku za 4000 SKK a zrazu bolo z 22000 tých 26000 a to je sakra rozdiel. Myslím že taká renomovaná firma by toto mala mať v základnej výbave stroja ináč je ten stroj vhodný akurát na,,grule" a to je z môjho pohľadu veľmi málo za tie,,money".MČ

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 136.11 (?), 15.3.2009 17:39

No z vápenným mliekom žiadny problém, z nehaseným tiež nie, stroj by to vydržal, lebo až by ste z neho spravily roztok, tak bude hasené, striekať sa dá aj z 4-5 metrov a v tom prípade nemusíte držať trysku nad hladinou roztoku.Tento stroj je prvotne určený pre vinohrady a kultúrne plodiny v poľnohospodárstve, iste uznáte, že v tomto nasadení je čerpadlo skoro zbytočné, a tak zákazník nemusí platiť za to čo nepotrebuje.Cena? Večná téma, je to kvalitné, spoľahlivé, je to značka a tak má svoju cenu, je tu možnosť kúpiť si niečo lacnejšie, ale ak si pozriete porovnateľné značky v tomto segmente tak prídeme k tomu že ide len o to ktorá značka sa Vám aktuálne páči, mapr.SOLO.

host - 154.214 (?), 16.3.2009 6:18

OK. Ďakujem Vám chlapi za postreh a názor. Jani asi som to blbo formuloval, ale hlavný problém je že akosi neviem trafiť schopného predajcu v mojom okolí. Potom by som nepísal o cene. Ono to nie je len predávať píly a krováki. Ak predáva aj rosič mal by o tom vedieť viac!!! Ale uznám že rosič predá možno 3x za rok tak ich to až tak netrápi!

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 217.203 (?), 16.3.2009 19:33

To o tych predajcoch je aj moj nazor, kazdy by mal vediet čo predáva a mal by vediet aj o slabých miestach stroja aby vedel zákazníka upozorniť na čo si musí dávať pozor, ak to tak nefunguje tak potom si mozte isť kúpiť stroj do baumaxu v krabici a učiť sa na vlastných chybách, ale to sa môže pomerne dosť predražiť

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz