Ahoj,
tak mám asi vybráno:
StarJet comfort 102/18.
Je to už nevyráběná verze - technikou stejná jako StarJet exclusive P5 - liší se jen "slabší" verzí stejného motoru B&S Vanguard. P5 má 20Hp - ale je to asi jen nějaká fikce, protože podle výkonových křivek výrobce jsou ty motory prakticky stejné...
Důležité je že má převodovku K62 (ale stejně jako P5 bez uzávěrky - nechci ho využívat v zimě a tak to myslím není zásadní problém).
Nemá přepínání na mulčování - prý je nakonec stejně lepší řešit případné mulčovní zasunitím mulčovacího klínu, protože přepínací mulčovací klapka částečně omezuje fukot do koše (nevím).
zadní část nástavby je jako exclusive - tj koš 360l, 12ti litrová nádrž.
předek vypadá jako obyč starjet - tj. horší světla (nepotřebuju vůbec)
Cena je 109900,-. Což je nenjnižší cena za mot. Vanguard a převodovku TuffTorg K62.
Doporučíte nějakou kvalitnější alternativu za danou cenou??? Myslím, že u Hondy bych nepochodil (navíc se mi hondí kontstrukce traktoru nezdá tak masivní - i když jejich morory jsou určo úžasné a ten přímo telematický systém na přístrojovce je jistě parádní).
Všechno mi připadá buď horší a nebo dražší než ten StarJet, ale rád se nechám přesvědčit o opaku.
Díky za každou radu