Seřízení pojezdu sekačky Honda

host - 210.100 (?)
1.5.2012 17:34

jesli můžu poradit bo říct svůj názor. Nechte si ji vyměnit za novou, bo pokud by to šlo na díly což věřím že jo než to někdo rozmontuje smontuje namontuje naúčtuje vše kolem tak to je nová lepší a hlavně se zárukou. Hondy jsou držáci ale když už něco tak drahý servis a takovéto podobné díly jsou samozřejmostí

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 169.18 (?), 29.4.2012 12:38, zobrazeno: 22660x

Dobrý den,

mám sekačku Honda HRB 476C a přestal mě fungovat pojezd. Když lanko zapínání pojezdu potáhnu kombinačkami, tak se pojezd zase chytí. Na bowdenu to ale ale už víc přitáhnout nejde, ten je vyšroubován na maximum. Jde to seřídit ještě někde jinde, nebo je to na servis? Děkuju předem znalým za radu.   M.P.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 30.4.2012 9:15

Zdravím, tyto sekačky bývají osazeny třemi typy převodovek. Podle Vašeho popisu to vypadá na mechanicku převodovku (HRB 476C QXE, QXEE), u těchto převodovek se vlivem přehřátí zapéká axiální ložisko do přítlačného plastového kotouče v převodovce. Bohužel tato převodovka se dodává pouze jako celek bez možnosti náhradních dílů. Pokud máte hydrostat. převodovku (HRB 476C HXE, HXEE), tak máte vetší šanci na levnější opravu, protože na tyto převodovky se náhradní díly dodávají. Standa.

host - 169.18 (?), 1.5.2012 17:00

Děkuji za reakci a kvalifikovanou odpověď. Nevím, jak se typ převodovky nechá spolehlivě poznat, ale v dokumentaci mám uvedeno Model HRB 476C1 Typ SXEE a asi půjde o mechanickou převodovku. Včera jsem ještě zkusil udělat takovou úpravu na ovládacím lanku, po které se pojezd zase chytil, ale cca po 20 minutách jsem opět cítil, že zase slábne, přestal fungovat zase skoro úplně. Převodovka na pochmat byla rozpálená jako pětník, což by mohlo svědčit o tom, že se vevnitř něco nedobrého děje. Takže pokud to bude ta horší varianta na kterou jak jste zmínil nejsou díly do převodovky a bylo by nutné ji vyměnit celou, na co se mám orientačně - pokud je vám to známo - finančně připravit?

S pozdravem Miroslav

host - 210.100 (?), 1.5.2012 17:34

jesli můžu poradit bo říct svůj názor. Nechte si ji vyměnit za novou, bo pokud by to šlo na díly což věřím že jo než to někdo rozmontuje smontuje namontuje naúčtuje vše kolem tak to je nová lepší a hlavně se zárukou. Hondy jsou držáci ale když už něco tak drahý servis a takovéto podobné díly jsou samozřejmostí

host - 157.208 (?), 1.5.2012 20:17

Zdravím Miroslave, cena převodovky do Vaší sekačky v hlavnim skladě Hondy je 2818Kč bez DPH. Právě tyto převodovky moc velcí držáci nejsou, je to bohužel častá porucha. Zkuste najít nějakou opravnu, tam se dá sehnat právě na tuto převodovku nějaký díl, protože servisáci poškozené odkupují a používají z nich díly na opravy pro své známé. Standa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz