Seřízení karburátoru Walbro WT 805

host - 12.2 (?)
25.12.2009 13:24

mam ten samej problem s pilou poulan 2250 mužete mi nekdo poraditjak ji serídit po lopatě aby tomu porozuměl i amater, díkpotřebuji seřídit T.L..H.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 93.223 (?), 2.12.2009 20:06, zobrazeno: 29864x

Dobrý den,

prosím o radu jak základně nastavit karburátor walbro na neznačkové pile z OBI, půjčil jsem ji a dotyčný si s ní pohrál. Totálně rozšteloval všechny 3 šrouby. L, H, T do té doby pila fungovala spolehlivě.

Nedaří se mi pilu seřídit do původního stavu L a H jsem plně zašrouboval a vrátil zpět o 1 otáčku, pila chytne ale nejde do otáček.

Může mi někdo prosím poradit?

Díky všem Tomáš

host - 100.34 (?), 4.12.2009 19:42

Předpoklady pro správné nastavení: čistý vzduchový filtr, čerstvé palivo - ne starší 14 dnů, správně nainstalovaná řezná souprava - napnutí řetězu a ostrost. Provést základní nastavení karburátoru - většinou to bývá 1 a 1 otáčka od opatrně zašroubované trysky a potom vytočit. Ale pozor není to pravidlo, proto to zjistěte z návodu na obsluhu. Karburátor má 3 seřizovací šrouby. T - nastavuje se volnoběh, měl by být nastaven tak, aby motor neshasínal a naopak se nepohyboval řetěz. L - nastavení bohatosti - nastavuje se tak, že od základního nastavení otáčíme na obě strany až má motor nejvyšší otáčky a potom otevřeme o 1/4 otáčky (doladíme volnoběh protože se tímto šroubem obohacuje nebo ochuzuje směs a tím se mění otáčky). H - touto tryskou nastavujeme max. otáčky pily - výkon. Při správném nastavení musí motor při plném plynu začít čtyřtaktovat, nesmí se vytáčet jakoby do ztracena. Takže pokud je výkon nízký, motor při max. otáčkách kouří a příliš brzo čtyřtaktuje je bohatost velká - pozor H se nesmí zašroubovat více jak 3/4 otáčky, nebezpečí zadření motoru(vycházím ze zákl. nastavení 1/1). Nakonec se vyzkouší akcelerace(při pomalé se otevře L o cca 1/8), výkon a volnoběh. Jestli nemáte jistotu správného nastavení, ale chcete si to pouze ověřit, tak barva elektrod svíčky by měla mít světle cihlovou barvu, může trochu přecházet do běla - dle použitého oleje. Samozřejmě, že je lepší když to provede odborník s otáčkoměrem (v návodu by měly být uvedeny max. a volnoběžné otáčky).Jinak to chce mít otáčkoměr a případně zajít na servis, tam Vám to odborně seřídí.

host - 21.230 (?), 4.12.2009 23:08

Tomáši, otvírejte pomaličku šroub L proti směru hod. ručiček (cca o 1/8 otáčky) a zároveň skoušejte přidávat plyn. Nebude li motor reagovat, pootevřete ještě mírně H. Opět skoušejte reakci. Často tyto stroje potřebují individuelní nastavení, mnohdy naprosto odlišné od příruček. Např. L 2 ot., H 1 + 1/2 ot., v návodu základ 1/1! Pro dosažení nízké koncové ceny výrobku je osazen nedostatečný (malý) karburátor a motor potřebuje více paliva. Tryska obsluhovaná šroubem L jej nedokáže dodat, takže musí pomoci i H. T šroub je mechanický doraz škrtící klapky, tím už jen na závěr doladíte volnoběh ve vztahu k řetězu. Nastavení L šroubu skutečně tvoří jakýsi "vrchol", příliš uzavřené L (pod základem) - motor má nepravidelný volnoběh, zháší. Optimum - nejvyšší volnoběh. Příliš otevřené L (nad základem) - nepravidelný volnoběh, zháší. Stejně tak se to dá popsat v reakci na přidání plynu. Nejde do otáček (zakopává) - uzavřené L - chudá směs, okamžitě reaguje na přidání - optimálně nastavené L, ve středních a vyšších otáčkách nemá dobrý výkon, na plyn reaguje dobře - příliš otevřené L. Pokud vám pila běží na volnoběh dobře, dolaďte L, případně mírná korekce H. Jedna rada na závěr, příště klidně napište "značku" neznačkové pily, dá se lépe poradit alespoň zhruba základní nastavení.

host - 12.2 (?), 25.12.2009 13:24

mam ten samej problem s pilou poulan 2250 mužete mi nekdo poraditjak ji serídit po lopatě aby tomu porozuměl i amater, díkpotřebuji seřídit T.L..H.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz