Sekačky Stiga
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 156.177 (?) 25.6.2006 17:47, zobrazeno: 80837x
Dobrý den, prosím o reference na sekačky Stiga, nejlépe systém Multiclip. Ale uvítám i jakoukoliv jinou zkušenost ať již s elektrickou či motorovou.
Děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 193.148 (?), 26.6.2006 22:17
Konkretne by me zajimaly zkusenosti se sekackou Multiclip 46 a s jejim mulcovacim vykonem v praxi. Diky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.250 (?), 25.11.2011 9:11
Není nad Hondu!
máme sekačku Honda v hobby provedení bez pojezdu a co tento stroj vydrží je až záhadou. Kovový skelet, startování nikdy neselže, bere i vysokou mokrou trávu a listí. Po pěti letech je pořád ve stejné kondici, jako když byla nová. Sekáme 6000m2 cca 15x za rok. Jedinou slabinou jsou kolečka, která na svahu 1:1, při boční jízdě odchází, ale za 400Kč jsem si nechal udělat nová ložiska a jezdí dál. Servisní kontroly obcházíme, občas nabrousíme nůž, vyměníme olej, vypereme filtr. Když teď uvažuju co koupit v budoucnu, mám jasno...
M.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.212 (?), 27.6.2007 8:34
Dobrý den, na začátku sezóny jsem si pořídil sekačku STIGA Turbo 47 S Combi, Honda 4,5 BHP. A můžu jenom chválit:nastartování vždy napoprvé (a lehoučce), relativně nízká spotřeba, kultivovaný chod, nízká hlučnost (5,5 motor je o poznání hlučnější a na zahradu 1200 m2 není potřeba), nezničitelný skelet (chlap se v obchodě rozmáchl a praštil do něho 5-ti kilovým kladivem a nic, zeptejte se majitelů Husqvaren s čím mají problémy...praskají jim skelety), švédská značka, japonský motor, cena 11.990,-, od této chvíle se pro mě stalo sečení odpočinkem :o)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.65 (?), 28.6.2007 1:02
Zpátečku má dle nového katalogu větší model Viking, zatím se u nás v ČR ale neprodává. Snad od podzimu nebo příští rok.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.60 (?), 17.4.2009 7:10
Pro mě práce se sekačkou AL-KO rozhodně není odpočinkem. Mám osm let starou sekačku AL-KO 52 Comfort, první převodovka vydržela čtyři roky (odešla spojka), v té samé době se objevily první prorezlá místa na skeletu. druhá převodovka (za 3500,- Kč)odešla po dalších dvou letech - náhradní už neměla šnek z bronzu, ale z měkého železa, které se i přes dostatek oleje spolu se šnekovým kolem prostě zadřelo - nechal jsem si na zakázku vyrobit nové šnekové soukolí a zatím to funguje. Jinak většina koleček je od náhodných kamínků prostřílená, většina plastových páček se prostě rozpadla, natahovací starter funguje tak na heslo a z motoru neustále uniká olej. Já si najivně myslel, že se sekačkou budu sekat, ale s AL-Kem si užijete i značnou část automechaničiny. Jen mě to už nějak nebaví, jí neustále rozebírat a opravovat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.2 (?), 4.5.2008 11:58
Mam tento motor a po par minutach provozu mi chcipne, at manipuluji se syticem jakkoliv. Predtim jsem mel Husquarnu (skelet se opravdu rozpada) motor Briggs and Stratton chcipnul kdyz dosel benzin nebo jsem trefil velky parez. Ma s tim nekdo zkusenosti? libor.robil@gmail.com
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.116 (?), 22.7.2008 20:26
Mám úplně stejné zkušenosti a jsem z toho opravdu velmi nešťastná. Sekačka byla již 3x v servise a výsledek nula. Sekačka normálně funguje cca 30 min a pak začne motor měnit zvuk a tzv. "blafat" a pak úplně sama chcípne. Pak ani nejde nastartovat. Nevím, jestli je problém s benzínem ale dávám klasickou 95. Prosím poraďte někdo!!!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 8.135 (?), 2.6.2009 16:31
mám bohužel tu samou zkušenost, myslel jsem si, že problém je v benzínu kupovaném u globusu, ale zkusil jsem nyní i shell a problém se opakuje. kdo poradí?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|