Sekačky od Mountfieldu

host - 4.243 (?)
28.5.2015 12:04

Nevím jak, nevím čím, to musíte vědět sám, ale asi se vám pohnul setrvačník na klíknku a změnil (zmenšil) se předstih. Polohování motoru by na toto nemělo mít vliv. Kopat by to mělo pořád stejně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 173.237 (?), 12.5.2009 18:38

Kupte na jaře dvě jehňata, posekají Vám spolehlivě, ještě pohnojí a na podzim budete mít super klobásy. Jehňata koupíte za 1500,-kč, při srovnání, kdyby jste kupoval maso v obchodě, dáte 3x tolik. A nemusí se zde přítomní hádat, jestli je lepší mountfield nebo husqarna... myslete ekologicky jako Bursík:-) ovečky nemají spotřebu benzínu a žádnou údržbu, navíc není nic lepšího když Vám v neděli zapne soused sekačku a 3 hodiny seká zahradu... Ahoj Jana

host - 13.199 (?), 15.5.2009 10:52

Letos jsem měnil sekačku, záběr 53cm od MTD. Měl jsem jí dva roky a nejvíc mně štvaly dvě věci. Špatně sekala a celá vibrovala a řachtala. Ale ten největší a poslední problém byl náhradní nůž. Řekli si za něj 1.000,- Kč.

Takže mám teď sekačku od Mountfieldu, záběr 55cm, čtyřrychlostní. Náhradní nůž stál polovinu!!!

host - 166.25 (?), 15.5.2009 11:27

Po mych predchozich zkusenostech z Mountfieldem, kdy jsem po par hodinach zadrel 2T snehovou frezu ( reklamaci mi s oblibenymi frazemi nakonec uznali), kdy se mi hodine provozu spalil motor sberace listi TORO (rovnez kecy, ale uznano), kdy jsem u nich v zime koupil za super peniz snehovou frezu Hondu (60% sleva),  jsem si vcera odvezl z Mountfieldu sekacku TORO 53cm Proline 3R s motorem Kawasaki. Hledal jsem vsude mozne podobny vyrobek  (s dobrym motorem s tlakovym mazanim, hlinikovym sasi ) v podobne cene a nakonec ho nasel jen u Husquarny, ale temer ve stejne cene. Takze jsem nakonec volil Mountfield taky proto, ze ho mam v miste bydliste, trochu kvuli notasu (vyuziji na cesty) a trochu vzhledem k uznanym predchozim reklamacim. Podotykam, ze nejsem priznivcem, ale ani zadnym odpurcem Mountfieldu. Uvidime jak bude makat...

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 15.5.2009 12:28

NO, to ale není tím, že by za stejnou cenu nešla sehnat lepší sekačka, ale bylo to špatnou volbou MTD... Troufám si říci, že za stejnou cenu můžete u prodejců zahradní techniky ve speciálkách, ale i v BAUBAU nakoupit přinejhorším výhodněji.

Informace tedy není o tom "MO je skvělý nikdo mu nesahá po kotníky" :-)), ale tom "MTD nebrat".

durkovic - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (121) - 91.124 (?), 18.5.2009 16:24

zdravím,

tak ked sa tu tak preberá tá TDL484TR a jej modifikacietak pridám niečo zo skuseností.

robil som na svojej TDLke taku menšiu udržbu, kupil som v MO remen na pojazd za celkom fajn cenu 1,81€.

zvesil som dolu všetky kolesá aj s pojazdom, vyčistil od 4 ročných nanosov trávy a zeminy poblíž ložisiek, proste taka GO pojazdu. motor som len oprášil vyfukal bordel spomedzi rebier chladenia válca, vymyl vzduchový filter a napustil olejom, osadil novú sviečku.

nôž som nabrúsil a mohlo sa ísť kosiť, kosenie bolo opäť hračkou a hral som sa aj so sbieraním trávy do košu a ten výsledný efekt dlhej záhrady s posekanou trávou je užastný. kosenie bolo za veľmi ekonomickú spotrebu.

tu su nejake fotečky po malej GO:

img30.imageshack.us/img30/3632/dsci2066.jpg
img194.imageshack.us/img194/7607/dsci2068.jpg
img30.imageshack.us/img30/845/dsci2069.jpg
img200.imageshack.us/img200/2986/dsci2072.jpg

tak tolko k tej mojej TDLke.  zatial spokojnosť

host - 58.130 (?), 18.5.2009 18:29

Vaše TDL 484 TR je i po čtyřech letech jako nová, v krásném stavu. To je dobře že vám slouží. Motor je jednoduchý na údržbu a sekačka celkově držák. Tak to má být.

durkovic - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (121) - 91.124 (?), 18.5.2009 21:20

zdravím,

Ďakujem za pochvalu, TDLku som rok nepoužíval pretože motor mi pripadal slabý ale po GO, s novou sviečkou a vyčisteným filtrom a udržiavanou trávou sa to dá celkom pekne sekať,  s opraveným pojazdom a novou remenicou pojazdu to ide podstatne lahšie, aj ked je kôš na travu už plný, kosačka sa vie s pojazdom obratne hýbať. takže teraz mi TDLka služí a na jesen jej urobím tiež udržbu tiež nejaku tu udržbu aby bola na jar pripravená k použitiu. k motoru, štartuje bez chyby takpovediac na "drc".

host - 27.211 (?), 26.5.2009 13:30

Mám sekačku TORO SD ADS. Jsem s ní velmi spokojen, kupoval jsem jí u Mountfieldu vloni. Mám zároveň křoviňák Husqvarna 323. Navštěvuji čas od času jak prodejce Husqvarny, tak i Mountfieldu. Z mého srovnání vyplývá, že husqvyrna je suverénně dražší než Mountfield co se servisních dílů týče. Někde i dvojnásobně.

host - 252.60 (?), 28.5.2015 11:08

Dobrý den.Mám taky tu samou sekačku G44PB přes šest roků.Nevím čím to je ale začala špatně startovat a strašně kope až mi to vytrhne šnůru z ruky.Musím naklonit sekačku dozadu a pak nějak chytne.Když už jede tak je OK ale jak ji zastavím tak to je zase hrůza.Nemohu na to přijít čím to může být.Nemohl by mě někdo poradit?   Děkuji nahradn@seznam.cz

host - 4.243 (?), 28.5.2015 12:04

Nevím jak, nevím čím, to musíte vědět sám, ale asi se vám pohnul setrvačník na klíknku a změnil (zmenšil) se předstih. Polohování motoru by na toto nemělo mít vliv. Kopat by to mělo pořád stejně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz