Sekačka Vari na převodovce DSK-316

host - 11.107 (?)
4.8.2009 18:54

Jak píše Jirka. Je třeba vyloučit závadu odstředivé spojky. Sundejte motor, povolte pážku pojezdu a prstem točte spojkovým bubínkem. Pokud se nezačnou unášet ani kola je to na kompletní rozborku DSK 316 a taky na celkem odbornou úpravu. Možná to ale bude jen nefunkční odstředivá spojka. Podle dosavadního popisu se ale kloním k první variantě, která se na koleně opravit fakt nedá.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 124.254 (?), 4.8.2009 15:20, zobrazeno: 14339x
Mám lištovou sekačku VARI AZS-345 na převodovce DSK-316 s pohonnou jednotkou DMJ-315 (vše cca 20 staré ale málo pužívané) Přestala mi funfovat, a to tak že nastartuji, motor jede ale sekačka se po puštění pojezdové spojky nerozjede a ani lišta nezačne sekat. Co muže být příčinou?. Kde mám začít hledat závadu?

host - 105.8 (?), 4.8.2009 16:29

Zdravím Vás a problém bych asi začal hledat od odstředivé spojky na motoru, protože když nastartujete motor a zvýšíte otáčky, měla by se kosa, pokud je správně nasazený náhon do převodovky, začít pohybovat. Totiž náhon má na válcové ploše, která se zasouvá do převodovky, dva otvory pro aretační kolík. Jeden, ten kruhový, je pro transport a druhý, oválný, je pro sekání. Takže můžete si provést kontrolu i tak, že náhon s lištou sejmete a při vyšších otáčkách se uvnitř v převodovce musí otáčet hnací hřídel pro náhon. A když povolíte páku pojezdové spojky, měla by se sekačka pohybovat. Pokud se toto neděje, může to být s největší pravděpodobností závada odstředivé spojky, která nepřenáší otáčky motoru do převodovky. Tolik pro začátek. Zdraví Jirka

host - 11.107 (?), 4.8.2009 18:54

Jak píše Jirka. Je třeba vyloučit závadu odstředivé spojky. Sundejte motor, povolte pážku pojezdu a prstem točte spojkovým bubínkem. Pokud se nezačnou unášet ani kola je to na kompletní rozborku DSK 316 a taky na celkem odbornou úpravu. Možná to ale bude jen nefunkční odstředivá spojka. Podle dosavadního popisu se ale kloním k první variantě, která se na koleně opravit fakt nedá.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.21 (?), 14.6.2010 18:40

vari.cz, ke stažení = DSK 316

host - 59.75 (?), 10.7.2010 14:29

Dobry den, mam taktež typ azs 345 a stejnou závadu. Dnes jsem rozmontoval čast která mění rotační pohyb na smýkavý a zjistil rozlomení odlitku který je šroubem přitažen k hřídeli, která je poté vyvedena ze skříně a pohání lištu. Takže bych hledal závadu tu, pokud funguje pojezd. Pokud lišta seče ale pojezd nefunguje, mužou být také smetené šestihrany na kolech, taky jsem tuto závadu opravoval. Stačí odsoustružit a navařit obráceně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz