Podělím se o první zkušenosti s touto sekačkou.
Asi před měsícem jsem se rozhodl koupit novou sekačku, protože u stařičké ALKO se mi najetím na beton ohnula klika a oprava by přesáhla hodnotu sekačky. Prošel jsem kde co (včetně tohoto fóra) a rozhodl se pro sekačku Weibang WB 536. Ta už ale nikde skladem nebyla (ani u dovozce). Tak jsem se nechal zlákat podzimní slevou u Mountfieldu a zaujala mě tahle sekačka a výše slevy. Parametry slušné, sice starší konstrukce SV motoru, ale dobrý výkon a výbava.
Sekal jsem s ní zatím čtyřikrát a poznatky jsou: Silný motor, skvělé zpracování, geniální systém pojezdu ADS. Je lehká a výborně se s ní manipuluje. Sekám cca 1400 m a hodně nepravidelně, až když tráva přeroste. Na tento druh sečení sekačka není ani náhodou. Při větší výšce trávy (nedejbože vlhké) totiž absolutně nestíhá ani sbírat do koše, ani vyhazování zadním výhozem. Má totiž velice úzký tunel z prostoru nože ven a ten se rychle ucpe. Asi je to dáno konstrukcí, protože šasi je univerzální i pro verzi s el. startérem a baterie je uložena právě v zadním deklu sekačky a zabírá minimálně polovinu. Takže výsledek je, že chvíli seká, během pár metrů se ucpe tunel a musíte ji zastavit a vyčistit. Protože nemá spojku nože, musí se zastavit motor. Jinak ale pokud sekám rozumně vzrostlou trávu, tak naprosto bez problémů.
Takže závěr - pokud o ní uvažujete a sekáte často (nenecháte trávu přerůst), tak doporučuju. Zvládne to v pododě a opravdu se výborně ovládá, výborně funguje recycler a díky ADS s ní může pracovat i žena nebo starší dítě. Pokud ale chcete sekat přerostlou trávu (nebo ji dokonce sbírat do koše nebo mulčovat) tak nebrat. Je to sice jenom díky problému s výhozem, ale sekat louku se s tím v podstatě nedá. Prostě je to US sekačka zkonstruovaná pro sekání trávníku 2x týdně na zahradě. Ještě mě pobavilo, že MF píše americký stroj a na jejím štítku je Assembled in Czech Republic, takže to asi kluci mountfílďácký bouchaj dohromady ve skladu za prodejnou :-)