Sekačka Stiga

host - 1.173 (?)
23.6.2010 19:43

K tomu bočnímu výhozu... ten kryt je opravdu bytelný a pružina opravdu silná, je celkem obtížné ho nadzvednout, takže ho jako zdroj poruch nevidím.

Jinak nevíte jakým systémem je řešen u Stig pojezd?Nějaké schéma nebo znázornění jak funguje někdo nemáte?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 123.147 (?), 22.6.2010 12:27, zobrazeno: 25410x

Prosím sdělte Vaše zkušenosti se sekačkami STIGA.Konkretně se mi jedná o sekačku COMBI 53 SQBW s motorem Honda 5,5 k.  Děkuji

host - 1.173 (?), 22.6.2010 21:59

Tak sekačku mám týden a moc jsem s ní ještě nenajezdil, tak napíšu alespoň první dojmy.

-motor vpohodě... startuje na první zatáhnutí a je celkem tichý

-pojezd má pořádnou sílu... měl jsem půjčený HECHT 548 a kopeček který máme na zahradě vyjel do 1/3 a dál už nemohl, Stiga ho vyjela jako nic - pojezd je celkem rychlý, kdyby jezdila pomaleji, nic by se nestalo

-zapínání pojezdu není moc plynulý - sekačka sebou cukne a hned vyrazí... lepší je do sekačky malinko strčit a pak teprve zapnout pojezd

-koš by mohl být větší

-origo nůž mě moc nenadchnul co se týká plnění koše... už si mailuju se zastoupením Oregonu a budu kupovat nůž s vyhazovacíma ploškama na konci

Takže toliko první dojmy... jinak jsem plně spokojený.O víkendu se chystám na první větší sekání, tak se uvidí.Jinak původně jsem chtěl motor BS ale díky chybné komunikaci s prodejcem mi objednal motor Honda a myslím že jsem nakonec udělal dobře.

host - 147.194 (?), 23.6.2010 12:27

Tady je vidět, že co člověk, to názor. Zmíněnou sekačku mám třetí sezónu a sekám cca 1 500m2. Motor je silný, tichý a chytá na první zatáhnutí. Plnění koše je bezchybné, kdyby byl větší, tak už by ho v kopci sekačka plný stěží uvezla. Pohon byl u nové skvělý, bohužel se mi po čase již nazdá tak výkonný, občas musím v kopečku pomáhat. Přesto si myslím, že je to skvělá volba za ty peníze. ZJ

host - 48.18 (?), 23.6.2010 12:49

3 sezonu?Myslel jsem že to je letošní novinka...

host - 158.46 (?), 23.6.2010 13:43

Novinka se liší od předchozí verze pouze jiným designem koleček a především bočním výhozem. Pokud jej ale nehodláte využívat (což podle mě není opravdu potřeba, protože sekačka si poradí i s přerostlou trávou na sběr do koše i mulčování), poohlédnul bych se raději po starším modelu. Boční odpružený kryt může být akorát zdrojem budoucích problémů - už u nové se mi zdálo, že 100% nedosedá, natož když se bude léty používání zanášet a opotřebovávat... Já mám starší model s motorem Honda něco přes měsíc a mohu jenom doporučit - velký výkon a perfektní mulčování. Nic nedrnčí (zatím) a motor má velice kultivovaný chod.

host - 1.173 (?), 23.6.2010 19:43

K tomu bočnímu výhozu... ten kryt je opravdu bytelný a pružina opravdu silná, je celkem obtížné ho nadzvednout, takže ho jako zdroj poruch nevidím.

Jinak nevíte jakým systémem je řešen u Stig pojezd?Nějaké schéma nebo znázornění jak funguje někdo nemáte?

host - 158.46 (?), 24.6.2010 13:23

Schema bohužel nemám a v návodu to znázorněno není, ale vzhledem k tomu, že se šteluje dopínáním lanka, řekl bych, že je to řešeno klasicky přítlačnou kladkou a řemenem.

host - 64.82 (?), 24.6.2010 17:36

Pojezd je jako u jiných strojů řešen jednoduše. Převodovka sedí na ose pojezdových kol. K ní je připevněno ovládání - jakmile stisknete hrazdu na rukojetích, celá převodovka se pohne po ose jakoby nahoru, tím napne řemen a sekačka se rozjede.

host - 112.250 (?), 24.6.2010 21:03
vsadím dolar proti kopjejce že nemáte pravdu, takto řešený pojezd měly např. staré Husqvarny Royal 43S, zde je spínaná převodovka se šnekovým převodem, která se dnes používá u většiny sekaček. HH

host - 64.82 (?), 24.6.2010 21:09

Takhle to mám řešené na svojí sekačce IBEA 50026, vsadím boty, že i ostatní výrobci to mají řešeno stejně, unifikace dělá divy...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz