Sekačka na svah II

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?)
11.6.2008 20:24

Jaký model si vyberete, je na Vás. Pouze se budu opakovat v tom, že svahová dostupnost ve ° stupních, ne v % je u motorů Honda(vyzkoušeno osobně ve velkém svahu na malotraktoru s motorem, který se osazuje na profi sekačky), bez tlakového mazání 25° ověřena dlouhodobě, 30° krátkodobě, s přizpůsobením techniky sečení. Nejprve si zjistěte, jaký máte svah ve stupních, pochybuji, že je to více, než 25°. Potom vybírejte sekačku. Např. na stránkách vari.cz jsou návody na motory Honda, tam je uvedena svahová dostupnost a solidní a znalý prodejce do většího svahu doporučí Hondu, protože je to vyzkoušeno. Přitom Vám doporučí přizpůsobit techniku sečení - po vrstevnici, případně krátkodobě proti svahu, ze svahu a používat kvalitní olej v odpovídajícím množství dle měrky oleje - na svahu horní ryska na měrce. U sekaček s motory B+S se doporučuje max. svahová dostupnost 15°. Sekal jsem s takovou sekačkou na větším náklonu - svahu, a myslím si, že více než nebezpečí zadření motoru určuje tuto mezní hodnotu bezpečnost obsluhy, která je na větším svahu vždy více ohrožena.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 158.94 (?), 11.6.2008 20:04, zobrazeno: 5004x

Tak já stále ještě neudělala rozhodnutí, protože jsem naprosto přehlcená informacema. A taky mi každý dává ty ibformace trochu jiné... Prodejci sami se rozcházejí i v infromaci na jaký svah už je potřeba tlakové mazání. Takže doteď nevím, jestli 15% či 15°...? Pro mě je to rozdíl docela podstatný. Máme  +/-13° čili 17%. S přimhouřeným okem by to asi zvládly sekačky všechny? Oprava ale prý stojí až několik tisíc... No, po důkladném průzkumu trhu jsem dostala 3 nabídky. Může někdo poradit, co je NEJ? Zahrada má 1500m2 a je ve svahu. Nesekáme pravidelně, takže občas tráva trochu přeroste. No a nabídky jsou: AL-KO 5200 BR Power line, AL-KO 5200 BR Prem. (ani nevím, jestli nejsou stejné, ale asi ne?) a pak TORO48 SD ADS. Cenové rozdíly jsou zanedbatelné. Děkuju předem všem za odpovědi!

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 11.6.2008 20:24

Jaký model si vyberete, je na Vás. Pouze se budu opakovat v tom, že svahová dostupnost ve ° stupních, ne v % je u motorů Honda(vyzkoušeno osobně ve velkém svahu na malotraktoru s motorem, který se osazuje na profi sekačky), bez tlakového mazání 25° ověřena dlouhodobě, 30° krátkodobě, s přizpůsobením techniky sečení. Nejprve si zjistěte, jaký máte svah ve stupních, pochybuji, že je to více, než 25°. Potom vybírejte sekačku. Např. na stránkách vari.cz jsou návody na motory Honda, tam je uvedena svahová dostupnost a solidní a znalý prodejce do většího svahu doporučí Hondu, protože je to vyzkoušeno. Přitom Vám doporučí přizpůsobit techniku sečení - po vrstevnici, případně krátkodobě proti svahu, ze svahu a používat kvalitní olej v odpovídajícím množství dle měrky oleje - na svahu horní ryska na měrce. U sekaček s motory B+S se doporučuje max. svahová dostupnost 15°. Sekal jsem s takovou sekačkou na větším náklonu - svahu, a myslím si, že více než nebezpečí zadření motoru určuje tuto mezní hodnotu bezpečnost obsluhy, která je na větším svahu vždy více ohrožena.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz