Sekačka na 3 ha zahradu



host - 197.53 (?)
6.12.2010 13:54

Tazateli doporučuji pročíst celý tento odkaz.   

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
                     
host - 4.243 (?), 23.11.2010 15:02

PP zase bodujete! Šikmá deska-to je to co jsem myslel tou točící se podložkou šejdrem. Taky mě to mohlo napadnout. Zapoměl jsem uvést, že v té převodovce jako "čistící" prvek jsou jen a pouze magnety a to myslím dva. Je mě líto, že neumím psát tak, aby to každý pochopil. Hledám co nejjednoduší výrazy, podle mne a to asi není to nej. Raděj už nebudu nic popisovat, ale zase je mi líto lidí aby naletěli nebo měli od podavačů zkreslené představy. Zase tak chytrých lidí jako jsem já, je tu spoustu, nejsem žádný odborník, tak snad někdo poradí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 23.11.2010 13:06

Ano já vím, že píšu choticky a líp to bohužel neumím. Počkejte prosím na 191 214, ten vám to snad popíše srzumitelněji nežli já a má na to snad i podobný názor.

Chtěl jsem v podstatě říci, že nešizený hydropojezd musí mít kvalitní komponenty, chlazení a filtraci. To ovšem něco stojí, proto byly vymyšleny tyto šidítka a to i s vědomím, že to nevydrží, protože je třeba prodávat další nové výrobky a nebo celé komplety ND. Přece si nemyslíte, že jsou třeba v Prostějově tak zaostalí, že na stroje pro profi využití montují hydropojezd jak má být? Proč asi? No přece proto, aby to něco vydrželo a dlouho vydrželo, protože spokojený zákazník se vrátí, si teda myslím. Jsou to stroje cenově úplně jinde, ale to se nedá nic dělat, je tam zubové čerpadlo nádrž na olej s plnoprůtokovým filtrem a chladič oleje, každé kolo má svůj hydromotor. Toto pak může fungovat celou směnu bez jakýchkoli poklesů na výkonu ap. Olej se sice zahřeje, ale chlazení ho udrží na provozní teplotě. Svoji roli zde hraje také množství oleje v zásobníku. Si vemte v těch lacinejch převodovkách jsou, obrazně řečeno, dvě štamprdle oleje a kromě vrtulky nad obalem převodovky chlazení veškeré žádné, takže se to vlastně chová jak má, přestane to jezdit buď úplně nebo aspoň z části.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.214 (?), 23.11.2010 13:24

Děkuji za doplnění, možná píšete svérázněji ale podstatu problému jste doplnil dokonale, myslím,že k tématu není co dodat. Do detailů s pístky mě nenapadlo zajít, většinu spotřebitelů to nezajímá.Co si nadnárodní koncern objedná, to mu v Číně přesně vyrobí. A protože je třeba se strefit do předem dané ceny, podle toho to taky vypadá. Přežít záruku a šmytec!

A to se tu můžeme začít bavit o chlazení vlastních motorů vzduchem a těch lepších kapalinou se skutečným chladičem apod... To by bylo překvapených lidiček kteří si myslí, že základní problém spočívá v mazání tlakovým olejem s filtrem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 23.11.2010 14:49

Ještě abych snad dokončil jak to dopadlo s tou převodovkou s té slavné Husqvarny. Vzdal jem to. Pístky nachromovat a obrousit to by šlo, ale co s už nekulatýma dírama? Když se do toho hrábne nebude pod tou tenkou vrstvou už jen "blato"?Navíc cena téhle vymyšlené renovace byla vlastně rovna a snad i přes cenu nové převodovky. Vymyšlená renovace proto, že nikde neexistuje žádný oficiální "manuál" jak na to. Prostě výměna převodovky. Asi to tak má být. Zákazník dostane novou převodovku s nějakou zárukou, maximálně do týdne je na ponku a do hodiny to jezdí. Po zkušenostech byh cestou renovace nešel ani sám pro sebe. Není pro ni prostě prostor.
Já uznávám, že jezdit s traktůrkem s hydropojezdem je paráda a skutečně není nic pohodlnějšího to ale do doby až to přestane fungovat. I hrnutí sněhu je supr, ale běda, kdyby takový záhul dostal v létě. Jen díky chladnému počasí to funguje tak jak to funguje. Já naštěstí žádný tratůrek nepotřebuji a kdo ví jaký bych zvolil. Snad s mech. převodovkou, protože se stejně seče na "jednu" rychlost pojezdu a nějaké to kvedlání s pákou mě taky nezabije. Když to dělám v autě tak co. A značku? Nepodstatné. Vždyť kolik je vlastně výrobců? Dva-tři? Možná víc ale o moc to nebude. Raděj tuzemského výrobce a to z mnoha praktických důvodů. Nakonec kdo ví jestli i ten tuzemák není i v jiných barvách pro nějakou věhlasnou světovou značku a až potom je to to pravé, když má určitou barevnou komvinaci a to správné logo na kapotě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 94.115 (?), 23.11.2010 15:54

rozkres tufftorq K62 máte třeba tady.

postup výměny oleje tady.

postup při výměně oleje je u všech podobný (záleží co je tam za převodovku)

HH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 113.97 (?), 21.11.2010 19:29
Nejkvalitnější zahradní a lesní techniku má Husqvarna mám to vyzkoušený. Na vaší zahradu bych doporučoval z řad profi tedy s větším záběrem husqvarna 152sv nebo 152svh nebo také nejsou špatné s elektrickým startérem lc 48ve nebo lc53e a vždycky je to lepší koupit u dobrého autorizovaného prodejce husqvarny než v nějakých obchodech například obi nebo baumax.U autorizovaného prodejce máte vždy lepší servis a věřím že ho ani potřebovat nebudete jestli jí zakoupíte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Jarda2 - (4) - 154.78 (?), 22.11.2010 10:47

Jestliže to máte vyzkoušené Vy, tak OK. Ale já ze své zkušenosti řeknu, že je to jako se všemi značkami. Něco od HQ je lepší a něco horší. Zrovna trakturky nejsou nic moc. Jinak souhlasím s tím, že je lepší kupovat u autorizovaných prodejců- S tím problém nemám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 49.39 (?), 22.11.2010 16:40

Díky za příspěvky. Díky za různá upřesnění, vysvětlení, diskusi. Díky za konkrétní typy a osobní zkušenosti.

Všechny zmiňované stroje si vyhledám. (zatím jsem na to neměl čas).

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 197.53 (?), 6.12.2010 13:54

Tazateli doporučuji pročíst celý tento odkaz.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 49.39 (?), 6.12.2010 14:51

Děkuji za námět. Až budu mít čas, pročtu si to.

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika