Sekačka Husqvarna nebo Honda?



host - 28.74 (?)
25.3.2010 11:57

Docela mne zaujala Vaše informace ohledně zamítání záruk "šmahem" u dovozce.

Vám se to stalo???

Díly má Honda dražší, ale zamítání záruk???

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
         
host - 209.65 (?), 13.5.2009 3:12

Ad: 154.11 - Stiga ma proti Hondě s hydrostatem o dost výraznější pojezd. Stiga uvádí cca 4,4km/h a u Hondy to vychází kolem 6km/h. Zajímalo by mě zda pomalejší pojezd u stigy není na zavadu, pochopitelně při sekání nižší trávy kdy je možné jet rychleji.

Co očekávate na výše uvedené za odpověď? Pomalejší pojezd Stigy při sekání nižší trávy na závadu samozřejmě není (pokud to ovšem nebude vadit právě obsluze, když by mohla jet rychleji pokud by stačila max. tempu Hondy). Centrální nastavení výšky nebývá většinou ani u profi rotaček (proto si musíte vybrat dle svého gusta). Motor je identický, ale hydrostat? Sám se musíte rozhodnout co chcete a za co budete ochoten vydat své finance. To že u některého stroje něco schází nikdo z nás neovlivní - konečný výběr je na zájemci, co je ochoten tolerovat a co je ochoten zafinancovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 216.60 (?), 13.5.2009 7:46

Tu Stigu mám už pár dnů doma, ale ještě jsem nesekal. Vše je na ní naprosto OK, ale je pravda, že pojezd je její nejslabší stránka (nižší ryvchlost, než bych si dovedl představit) a trochu mě to i mrzí. Je ale řešen naprosto jednoduše a při troše slušného zacházení - udržování v čistotě řemenového převodu nečekám technické problémy, jako u AL-KA BR 52 Comfort, kde převodovka vydrží max. tři roky. Maximální rychlost je jen o něco vyšší, než u jednorychlostních sekaček, ale asi to bude stačit - po prvním sekání tento víkend napíšu zkušenost. Co se týče ostatních vlastností, oceňuji antivibrační uložení motoru, velmi snadné startování, tuhost hliníkového skeletu, kovová kolečka s gumovými pneumatikami (zadní se záběrovým dezénem - nebudou prokluzovat) a centrální nastavení výšky sečení, na které jsem zvyklý - neumím si představit nastavovat každé kolečko zvlášť - to je u mě vopruz.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 212.137 (?), 13.5.2009 9:23

Souhlasim s "panem 216.60"

Sekam soucasne s PA504 (48cm) od Castel Gargen (Mountfiled), ale pojezd je pomaly, zbytecne me zdrzuje pri sekani. Casto sekam jen nizkou ridkou travu kde je mozne prejet rychleji. Na centralni nastaveni vysky jsem take zvykly a nastavovat indivudelne kazde kolecko zvlast mi pripada jako velky krok zpatky. Pochopil bych jeste individuelni nastavovani vpredu a vzadu zvlast

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 4.243 (?), 13.5.2009 9:40

Pánové plně vás chápu. Mám sekačku bez centrálního nastavování výšky sečení a případná jeho změna trvá až patnáct vteřin. To nemluvím o četnosti potřeby nastavenou výšku na pravidelně udržovaném trávníku měnit. Naposledy jsem to dělal loni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 212.137 (?), 13.5.2009 9:51

Ja mam sekacku s centralnim nastavenim, vysku strihu menim nekolikrat behem sekani a zmenu vysky provadim doslova za chodu, jen se shybnu a zmenim polohu paky, behem 1-2 vterin.

Vaham ted mezi Stigou a Hondou, ale asi si priplatim na Hondu kvuli rychlejsimu a celkove lepsimu pojezdu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.60 (?), 13.5.2009 10:37

Bez debat má Honda lepší pojezd, ale má zase jiná negativa, takže to u mě vyhrála ta Stiga. Byl jsem se podívat v Auto Jarov na tu Hondu a z toho plastu skeletu jsem prostě neměl dobrý pocit - na první pohled je proti hliníku rachitický, i když věřím, že snese hodně. To spolu s rozdílem ceny rozhodlo. Připlácet si na profi Hondu mi připadá zbytečné. Ze všech sekaček jsem měl nejlepší pocit z Vikinga 655 G, ale tam mě vedle vysoké ceny (nutnost opět vyrazit do Polska) odrazoval slabší motor Briggs a Stratton. Skelet je jednoznačně lepší, než u Stigy a má hromadu vychytávek včetně ochrany před ohnutím klikovky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 193.99 (?), 2.6.2009 0:03

Husqvarna, zkusenosti s R153 S3:

- Po cca 70 hodinach provozu, tesne po zaruce se vysypalo valive lozisko zadniho kola (1500,-).

- Po rocni udrzbe (Krapacek-Pruhonice) motor (B&S Intek) sotva bezel a chcipal (bud to neseridili nebo spatne), amatersky jsem to nejak posteloval, ale asi ne optimalne

- Po dalsich 10 hod provozu se ulomil drzak rukojeti (rukojet upadne beznou manipulaci, je pridelana na kazde strane jednim konstrukcne nezvladnutym plechovym drzakem; ten druhy je taky nalomeny).

Zaver: Husqvarna R153 S3 je obycejny predrazeny smejd (platim za chybu, ze napisu made in italy jsem si bohuzel vsiml pozde). Predtim jsem mel opovrhovany Mountfield (take Italie) s B&S, ale proti Husqvarne to mnoho let behalo bez problemu. Je nutne u konkretniho typu zkontrolovat vyrobce a nenechat se napalit znackou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 209.65 (?), 25.3.2010 2:58

Po dosavadních zkušenostech jedině Honda. Je však ale nutno počítat s finančně náročnějšími náhradními díly a s faktem, že případné reklamace generální dovozce BG Technik šmahem permanentně odmítá uznávat s někdy až pitoreskním odůvodněním ("proto se poskytovaná 5-ti letá záruka vyplatí") [zrovna tak jako 7-mi letá u Mountfieldu].

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 28.74 (?), 25.3.2010 11:57

Docela mne zaujala Vaše informace ohledně zamítání záruk "šmahem" u dovozce.

Vám se to stalo???

Díly má Honda dražší, ale zamítání záruk???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 209.65 (?), 26.3.2010 12:02

Ano, stalo v Liberci.
V první polovině druhé sezóny se mi rozsypala gumová vlečená zástěra v návodu pojmenovaná jako ochrana před odletujícím kamením. Při jejím bližším ohledání mne překvapilo, že tento kus gumy (40x14 cm) není nijak vyztužen proti mechanickému opotřebení npř. vrstvou nebo více vrstvami plátna (jak se běžně gumové pláty dělají). Se sekačkou je běžné (třeba při obsekávání stromků s habitusem který nesahá až úplně k zemi) zajet sekačkou předkem pod habitus a zpět couvnout. Takto se dokola obseká postupně každý strom. Při větším množství stromů je to celkem dost couvání. Tuto činnost lze při sekání očekávat a tudíž jí považovat za běžnou. Guma tudíž neustálým ohýbáním (očekávané chování tohoto dílu) postupně v místech ohybu popraská a v místě praskliny pak odpadne. Tento gumový náhradní díl stojí 500,- Kč. Při snaze o reklamaci mi byl vystaveno písemné zamítnutí s odůvodněním, že poškození bylo způsobeno mechanicky pravděpodobně přejížděním kamenů skrytých v trávě.
Později jsem reklamoval trubkové vodící držadlo sekačky prasklé těsně pod ohybem. Bylo zamítnuto s odůvodněním nevhodné manipulace se sekačkou (držadlo jsem si tedy zavařil autogenem). Oddělení koncovky od ocelového lanka (prasklé lanko u převodovky kam se nelze běžně dostat) ovládání pojezdu zamítnuto z důvodu mechanického poškození běžným opotřebením (nové lanko přes 670,- Kč).
Další reklamace nové gumové zástěry (tentokráte vydržela přesně jednu sezónu), která byla pouze rozpraskaná uprostřed masy gumy (únavové praskliny) - viz. zde - písemně zamítnuta s odůvodněním, že se nejedná o výrobní vadu. Závada vznikla mechanickým poškozením přejížděním přes obrubníky (luxus přítomnosti jakýchkoliv obrubníků ovšem mé trávníky postrádají).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika