Vlastním ALko premium 6000 (již čtvrtý rok), s motorem Briggs-Straton, jsem absolutně spokojený. Alko má diskutabilní kvalitu levné řady výrobků, to co má ve (své) "nejdražší" třídě jsou držáky. Plastové šasi je skutečně nezničitelné. Po skončení záruky jsem jej provrtal na opačné straně, než je výkoz a vsdil vodní rychlospojku s malým rostřikovačem (okopíroval jsem patent, který jsem kdysi viděl na WEBU) takže po ukončení sekání roztočím sekačku, krátce pustím vodu a šasi je zezdola "vygruntované".
Model s motorem Honda je luxusnější, Honda má kultivovanější chod. Obecně jsou (prý ) Hondy choulostivější . Brigss snese i takovou hrůznost jako zadření motoru po opomenutí dolití oleje....
Stalo se mi to kdysi ještě v záruce. Vyděšený jsem zvedl telefon a zavolal kamarádovi, který má obchod se zahradní technikou (A servis), ten mi řekl: "ZAchovej chladnou hlavu, dolij olej, sundej svíčku a opatrně jej protoč¨, tahem za list, to je výhoda Brigsse, pokud se ti jej podaří roztočit pojede dál "A měl pravdu - brigss po "opravě " začoudil, ale od té doby jede skvěle. A´t koupíte to ALko s Brigssem , nebo Hondou neuděláte chybu.