Sběr listí zahradním traktorem…

host - 120.110 (?)
22.10.2007 15:14
Tak to je príma… tu hadici někde na Netu asi najdu, ale jak spojit hranatý tenkostěnný plastový profil s kruhovou hadicí tak, aby tam byl hladký přechod a nezadrhávalo se tam listí… Nějaký nápad? Ď.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 120.110 (?), 22.10.2007 11:24, zobrazeno: 8466x
Má někdo zkušenost se sběrem listí do vozíku? Včera jsem sbíral listí traktůrkem (CTH 150) na trávě sbírá perfektně (na zámkové dlažbě tak na 60 % na štěrkové cestě tak na 80 % - ostatní rozfouká). Nicméně protože je zahrada u listnatého lesíka, tak jsem byl vysypat koš cca 25x a normálně mi na trávu stačí tak 10x. Listí budu sbírat ještě nejméně dvakrát (když bude počasí), proto mě napadlo foukat listí do zapřaženého vozíku, na který bych dal nějakou lehkou konstrukci se zaplocením. Problém č.1 je o cca 1m delší tunel, ale s tím bych si přepokládám za dlouhých zimních večerů poradil a vylaminoval bych ho s tím, že udělám další úchyt v místě, kde je držák koše. Ale co si nejsem jistý, jestli je proud vzduchu dostatečně silný na to, aby vytlačil listí ještě o takový kus dál…? Má někdo s tímto zkušenost? Ď.

host - 64.186 (?), 22.10.2007 11:49
Podívejte se na www.wisconsin.cz, je tam v příslušenství vozík 1100 litrů právě na listí. Prodloužení tunelu proveďte raději hadicí aby jste mohl zatáčet. Jinak to bude foukat a fungovat be zproblémů.Jen je souprava delší na manipulaci a pokud máte dost místa dá se použít.

host - 120.110 (?), 22.10.2007 15:14
Tak to je príma… tu hadici někde na Netu asi najdu, ale jak spojit hranatý tenkostěnný plastový profil s kruhovou hadicí tak, aby tam byl hladký přechod a nezadrhávalo se tam listí… Nějaký nápad? Ď.

host - 209.65 (?), 23.10.2007 3:16
Viz http://www.agromaknd.cz/uvod/fotogalerie/zahradni-technika/

host - 104.133 (?), 23.10.2007 15:57
Ten přechod se dá vyřešit plastovým PVC přechodem, který se používá jako kotlík na svody u rýny na střechu, nebo jsou podobné na odpady a kanalizace. Záleží jaký rozměr má váš výstupní kanál traktoru a jakou použijete hadici.Rovněž se dá použít hadice a plastové přechodky, které se používají na odsávání z kuchyňských digestoří.Hadice s větším průměrem se dá rovněž připojit i přímo na kanál jednodochou objímkou.

host - 120.110 (?), 23.10.2007 17:16

Myslím, že by hadice měla mít přibližně stejnou světlost jako ten stávající tunel (18x21 cm s kulatými rohy) což odpovídá průměru cca 21 cm. Zatím jsem objednal jsem 2 m hadice která se používá na odsávání (pilin, hoblin..) prům. 20 cm (353 Kč/m). Na konec tunelu navléknout nepůjde (tam je to rozšířené a s manžetou) – to by bylo moc jednoduché :). Podívám se po nějakých přechodkách (dík za tip) … ale předpokládám že nic použitelného neseženu, takže zvažuji že udělám odpovídající kus částečně dovnitř do tunelu a na druhé straně s výstupem na hadici, nebo nový tunel s výstupem na hadici, nebo jestli tam hadici nacpu po vyjmutí plastového tunelu, tak přechodku přímo na žací ústrojí. Ale třeba ještě přijde nějaký podnět a bude to jinak…

host - 209.65 (?), 24.10.2007 1:51
Přechodku umí vyrobit každý šikovný klempíř (pokud nepatří do té kategorie, která umí sesazovat okapy jenom s hotových tvarovek dostupných na trhu).
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz