Rotavátor na teru?

host - 157.35 (?)
17.3.2012 13:01

Na fotku bych musel jít sejmout kolo.Osa má v pruměru 25mm, to jsem vám domaloval a dlouhá bude max 80mm.Jestli budou nože dál od středu, tak čemu to vadí?Vždyť se na to můžete vrátit.Dělám jedno místo třeba 3x.Prostě to bych neřešil.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 0.30 (?), 13.3.2012 13:25, zobrazeno: 11043x

Kupil jsem si na inzerát rotavátor. Inzerent psal že je to na teru ale tera má co jsem viděl trubku dutou a skrz se protahuje osa kterou se to celé stáhne. To co jsem koupil je složené ze dvou takovýchto dílů, které na spoji mají plný čep a spoj se stahuje objímkou sešroubem.

Dotaz do fóŕa zní : Kdo máte stejný tip rotavátoru - máte strředem osu až po místo spoje s nástvcem (rozšířením), nebo vám to udrží při práci jen pár centimetrů vývodu z převodovky? 

Neláme se vám to v půlce, když použijete rotavátorek v plné délce (cca 30cm na každou stranu)

Nemusíte se mi posmívat, že jsem koupil něco o čem ani netuším jak to vypadá. Mám z německa dovezenou obdobu tery, která má vývod pro kola ze šestihranu jako vari ale průřez je o 2mm větší. Takže jsem rotavátorek už kupoval s tím, že bude potřeba nasazení na němku nějak dobastlit. Originální přísušenství z germánie by totiž bylo několikanásobně dražší (kdyby se vůbec sehnalo).

host - 157.35 (?), 13.3.2012 17:52

Inzerent vám psal, že je to na -//na terru Fortschritt,//.Prostě lidi všemu co je jednoosé říkají Terra.Tak jako všemu co stříká říkají Wap.Ten východoněmecký Fortschritt má kulatou osu a u konce kolík.Ten prochází těma výřezama co máte pod tou stahovací objímkou na sedmnáctku klíč.Nebo se kolíček vyhodí a dává se tam osmička šroubek jako unašeč, aby se to neprotáčelo.Vy si tedy dobastlíte přechodku, nebo to uříznetea uděláte na šestihran, S nástavcem by to bylo asi moc od sebe, Kup to byl asi výborný.

host - 0.30 (?), 16.3.2012 8:39

Díky, že jste mi potvrdi moji doměnku, že jde o rotavátorek k fortshrittu. Ten zveřejněný odkaz na aukro není přesně zdroj, ze kterého jsem sestavu koupil. netušil jsem, že se tady do příspěvků dají vkládat fotky, tak jsem ten odkaz vložil aby bylo jasné o čem přesně je dotaz. Inzerent na Aukro si nebylo stoprocentně jistý že je to na fortchritt a ani pán od kterého jsem to koupil mi k tomu nedokázal dát přesné informace, protože to zdědil.

Teď už konečně můžu poprosit někjakého majitele té DDR mašinky aby mi změřil délku osy na kterou se to nasazuje. Netuším totiž, jestli je tak dlouhá, že dostane až k tomu spojovacímu čepu druhé části, nebo jestli je to jen pěticentmetrový špaček na který se to nasadí a utáhne.

host - 157.35 (?), 16.3.2012 19:46

Mašinku DDR vám můžu vyfotit ze všech stran, ale doporučil jsem vám, aby jste to uříznul a navařil šestihran.Jestli chcete vyrobit přechod z kulatého na šestihran, tak na vaší otázku---//-nebo vám to udrží při práci jen pár centimetrů vývodu z převodovky//--Ano na každou stranu je přibližně 10cm.Taky by to šlo přišroubovat.Pořad to bude o 10cm na každou stranu širší.

host - 0.30 (?), 17.3.2012 8:57
Moje němka má jako vývod z převodovky dutý šestihran 27mm který je tam na rozdíl od tery napevno. Takže ať to udělám jak to udělám, stejně budou vnitřní nože dál od středu než by se mi líbilo. Uvažuju o tom že ty nože nahradím delšíma. Každopádně by se mi aspoň 1 informační fotka osy fortschritta hodila.

host - 157.35 (?), 17.3.2012 13:01

Na fotku bych musel jít sejmout kolo.Osa má v pruměru 25mm, to jsem vám domaloval a dlouhá bude max 80mm.Jestli budou nože dál od středu, tak čemu to vadí?Vždyť se na to můžete vrátit.Dělám jedno místo třeba 3x.Prostě to bych neřešil.

host - 0.30 (?), 18.3.2012 18:33

Dík za ochotu a všechny odpovědi. Měl jsem strach že když ta osa nebude skrz celo délku rotavátoru, tak to bude mít tendenci se váhou stroje ohýbat. Podle plánku má dokonce ta osa menší přesah za kolíčkem než jsem si myslel. Asi to bude tím, že jde o plnou kulatinu a né o trubku. Teď mám jasno jak vypadá origo a nemusím se bát. Takže za pár dní, vydrží li počasí. může už mašinka běhat po zahradě. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz