Rotavátor - koľko nožov môže byť?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
durkovic - Stříbrný Zahrádkář (121) - 23.222 (?), 22.3.2008 10:37, zobrazeno: 30345x
Zdravím, chcem sa spýtat či môžem na okopávanie medzi riadkami zeleniny použiť rotavátor tak že na jednej dtrane bude jeden nôž a na druhej druhý. ja len či to nebude málo ide o stabilitu, je to silný stroj a ztreba za nim dosť rýchlo kráčať a nechcem teda postúpať zeleninu. 
jedná sa o tento stroj: www.bszfarmer.hu/sajat/kapalogep/MDT60.jpg
diky za rady a prosím, nemá z Vás niekdo návod na obsluhu rotavátora KF 04??? alebo podobného rotavátora ako je na obrázku??? diky
|
|
 |
|
 |
 |
|
tomingo - (11) - 31.149 (?), 22.3.2008 19:31
Osobne mám skúsenosti iba so strojom Terra, kde som niekedy tiež nútený pracovať len s jedným nožom po stranách. Podľa toho obrázku sa zdá, že je to niečo podobné, takže problém by nemal byť. Treba skúsiť! :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 22.3.2008 19:53
Jde to jen s jedním unašečem nužů na každé straně, který má na sobě přišroubované celkem čtyři nože. Dna pravé a dva levé. S jedním nožem to fakt nejde.
|
|
 |
|
 |
 |
|
durkovic - Stříbrný Zahrádkář (121) - 23.222 (?), 23.3.2008 10:49
diky moc za reakcie a skusenosti, tak teda vyskúšam to aj ja na tých 1+1 nožoch a ked sa to bude veľmi boriť do pôdy tak bud použijem motyku :) alebo sa posnažim zam nejako vliesť s 2+2 nožmi. No nemám s tým strojom ešte take skusenosti pretože zatial som s ním obrobil iba dve hriadky a stroj má nabehane iba cca 1 hodinu.
cez víkend sa chystám dokúpiť toto príslušenstvo
vyorávač zemiakov
www.bszfarmer.hu/sajat/adapter/burgonya.jpg
kolesá
www.bszfarmer.hu/sajat/adapter/gumikerekfix400_8.jpg
prevzdušnovač trávniku
www.bszfarmer.hu/sajat/adapter/gyepszellozeto.jpg
oračka
www.bszfarmer.hu/sajat/adapter/jobbraforg_misina.jpg
zatila je to všetko. len som nepochopil načo sa používaju tieto kolesá
neviete niekdo : www.bszfarmer.hu/sajat/adapter/kormoskerek.jpg
diky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 221.138 (?), 23.3.2008 11:34
Dobrý den. Nic složitého to není. Jsou to kola, která se nasadí když potřebujete přihrnovat brambory. Normální široká kola se prostě do brázdy nevejdou, tak se to dělá pomocí těchto. Je ale na to třeba mít ještě patřičnou radlici, která přihrnuje na obě strany, a tu vyfocenou nemáte. Tak ať Vám to slouží. Stanislaw:-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
durkovic - Stříbrný Zahrádkář (121) - 23.222 (?), 23.3.2008 12:00
aha diky za vysvetlenie, bol som sa spýtat v jednom obchode kde predávaju VARI stavebnice ale aj taketo rotavátory, tam mi povedali že ak chcem dat motor na adapter "kosačka" tak že vraj potrebujem spomalovaciu prevodovku. čo to vlastne je??? a vedeli by ste mi z prveho obrázku povedať kde mam uvolniť motor tak aby sa dal dať dole z rotavatoru,
je to tam kde je prechod čierny a strieborný kov alebo to mám povolit až pod tou páčkou spojky??? diky moc
ten čierny kov to je ešte motor a je prišrubovaný pomocou 4 šrub dookola, pod páčkou ovladania spojky tam je to už držane len na dvoch šrúbach.
diky za rady
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 221.138 (?), 23.3.2008 12:49
Dobrý den, možná, že jen špatně vidím, ale mám za to, že u tohoto stroje motor jednoduše oddělat prostě nejde. Ta zahnutá kulatina mezi motorem a krytem nožů pohledově vlevo, to je asi řazení rychlostí. U strojů např. Vari, je sejmutí motoru naprosto snadnou záležitostí. Jeden šroub a dvě pružiny, které se jen zacvaknou, což jste asi v prodejně viděl. Tím Vám nechci kazit náladu, třeba to snadno sejmout skutečně jde. Stanislaw:-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
durkovic - Stříbrný Zahrádkář (121) - 23.222 (?), 23.3.2008 13:43
tak pridávam ešte nákres spojkoveho ustrojenstva aj ked kvalita snímky nieje bohviečo :
www.upnito.sk/imggal.php
ak som to spravne pochopil a človek sa na to pozrie lepšie tak po odskrutkovaní tých dvoch šrúb už pod ovladaním spojky (ta gulatina do L)
by som mal odobrať celú pohonnu jednotku aj s riadidlami a mala by sa dať nasadiť napríklad na túto kosačku
www.bszfarmer.hu/sajat/adapter/funyiroRF466.jpg
tak diky za pripadne rady ako na to aby sa to nerozletelo, lebo aj tak musím po prvých 5 hodinách meniť olej a motor musím dať nejako dole.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|