Rotační sekačka, která zvládne vyšší trávu
|
|
 |
 |
host - 118.24 (?) 4.3.2009 6:32
pro host - xxx.xxx.3.83 (?), 3.3.2009 13:39
1. otavy neprodávám, ani žádné jiné
2. V původním zadání není nic o tom, že by posekaná tráva nemohla být ponechána na místě. Osobně si myslím, že rotační sekačka (tj. na anglický trávník), která zvládne 30 nebo více cm vysokou trávu se bude velmi těžko shánět. Kdo chce mít anglický trávník, seče to furt, takže se nedostane třeba ani na 10 cm výšky trávy. Bubnovku jsem zmínil jako alternativu víceméně sedící na zadání (až na to že to není rotačka, ale bubnovka, což není -,ale spíš +),
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 118.24 (?), 3.3.2009 13:14
Otava plně stačí. Záběr 58 cm, pojezd samozřejmě (je to bubnovka, ne rotačka), 4HP pro takhle malou trávu stačí (při téhle výšce nehrozí, že bude porost podehnilý, polehlý atp)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 3.3.2009 13:39
Člověče, Vy ty Otavy prodáváte nebo nerozumíte zadání???
Tazatel požaduje evidentně rotačku a jediné co si musí ujasnit je, jak donutit povícero uživatelů aby sekali včas pokud chce trávu sbírat do koše a nenechávali trávu nějak moc přerůst.Taky si musí ujasnit jestli trvá na sběru do koše , nebo mu bude stačit častější mulčování. Je fakt, že 30-40 cm vysoká tráva je na rotačku za 20 tis.trochu silné kafe.To ale nic nemění na faktu, co asi bude dělat s posečenou trávou po použití té Otavy???
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 112.111 (?), 3.3.2009 16:39
Přesně tak, dejme tomu že se o trávník budu starat pravidelně a chci rotačku.Otava je asi nesmysl, hrabat trávu asi nikdo nechce. Zatím co jsem projel toto forum jsem zjistil že na zahradu kde jsou stromy je lepší menší záběr, také že variátor, nebo vícerychlostní převod je velká výhoda (Tomu snad rozumím, protože když budu jen mulčovat, nebo sekat malou trávu, dám rychlejší pojezd= rychlejší posečení). Zatím jsem vybral sekačku AL-KO POWERLINE 5200 BRV DOV. Je to novinka, má výkonný motor, záběr 51 cm, velká kola, volitelnou rychlost pojezdu pomocí variátoru, hmotnost 41,5 kg. Na tyto sekačky jsem slyšel snad samou chválu, kromě toho servisu.Co myslíte, dobrá volba? Servis máme ve městě.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 3.3.2009 21:18
Podívejte se, jednorychlostní sekačka je Vám asi jasná-použití na miniplochy, vícerychlostní je lepší na vetší pozemek, ale ty jednotlivé rychl.stupně jsou od výrobce předem přesně dané a po osobní zkušenosti mohu dodat : nic moc, ale lepší než nic.
Variátor s plynulou změnou rychlosti bez řazení jednotlivých stupňů vlastním několik let. Je to Honda, ostatní neznám. Zazněla zde v některých podobných vláknech taková ta zdejší typická kritika : variátor nebrat. Těžko říct, jestli autor tohoto výroku hovoří z vlastní zkušenosti, a nebo jsou to zdejší typické plky několika jedinců, kteří tento systém viděli jen z dálky, nebo mají zaručené informace z restauračního zařízení.
Já mohu hodnotit tu Hondu - v životě bych už bez plynulé změny rychlosti takovouto mašinku nekoupil. Jediné co jsem zatím na tomto pohonu dělal bylo seřízení vůle ovládacího lanka.To ovšem neznamená, že ostatní výrobci používají stejný princip-hydropojezd, a že s nimi nejsou potíže.Nemohu posoudit.Ovšem u té mé osvědčené značky byste musel jaksi připlatit.
Al-ko neznám vůbec, v mém okolí nemá servis. Vy se ale řiďte hlavně tím servisem!!! Nespěchejte a sežeňte si maximum informací o vyhlídnuté značce a hlavně jejím servisu, zajděte tam k nim na pokec a uvidíte, jak se k Vám budou chovat, zkuste pohovořit přímo s mechanikem a zjistíte, jestli má s uvedeným systémem vůbec nějakou zkušenost. Jestli Vás k němu nepustí, nebo ten převod v životě neviděl-utíkejte rychle pryč a shánějte rychle někoho jiného!!!
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.24 (?), 4.3.2009 6:32
pro host - xxx.xxx.3.83 (?), 3.3.2009 13:39
1. otavy neprodávám, ani žádné jiné
2. V původním zadání není nic o tom, že by posekaná tráva nemohla být ponechána na místě. Osobně si myslím, že rotační sekačka (tj. na anglický trávník), která zvládne 30 nebo více cm vysokou trávu se bude velmi těžko shánět. Kdo chce mít anglický trávník, seče to furt, takže se nedostane třeba ani na 10 cm výšky trávy. Bubnovku jsem zmínil jako alternativu víceméně sedící na zadání (až na to že to není rotačka, ale bubnovka, což není -,ale spíš +),
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|