Radiaca páka na vari

host - 34.2 (?)
22.5.2010 7:42

Mirek má pravdu.

Levá strana: pravé kolo (z výroby) dát na levou stranu(,vnitřní),  šípem dopředu, západka směřuje k převodovce a venkovní kolo je levé, západka ven.

Pravá strana: obráceně- levé kolo na pravou stranu(vnitřní), západka zase k převodovce a venkovní kolo zase pravé.

Takto jsou kola šípem dopředu a západky přístupné.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 20.5.2010 23:13

Pro 26.219.  Ten Váš známý z JZD toho musí hodně nacouvat, že si otočí šípák dozadu.  A určitě víte jak se to říká "Co Vy ste najezdil, tak já nacouval"   A u Vari to platí taky, určitě více jezdíte dopředu než dozadu.  Míra

host - 38.10 (?), 21.5.2010 20:16

Pro JS: Aby jsme se domluvili.Kola máte 2x levé a 2x pravé?Mirek69

host - 118.44 (?), 21.5.2010 20:51
Tohle už mi připadá jako, levá,pravá, přední,zadní, pozor kozle neupadni! Pan J.S ukáže foto řadící páky a vlci mu zkritizují pneumatiky a zpracování, použitý materiál možná i povrchovou úpravu, tomu se říká za dobrotu na žebrotu, ale věřím tomu že on si s toho zas tak moc nedělá a rád nechápajícím vysvětlí že hlavní je že to funguje.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 21.5.2010 22:00

Máme 4 stejná kola. Když bych chtěl 4 stejná kola nasadit 2+2, tak to musím udělat, tak, jak to mám. Západky ven, pneu jsou jedna šípem dopředu, druhá dozadu. Kdybych chtěl, aby byly všechny šípem dopředu, musel bych 2 pneu na discích otočit, s tím, že by západky - palce byly také ven. Když jsem vyzkoušel sestavu 2+2 tak, jak to mám zjistil jsem, že pneu není třeba otáčet a vzorky šípů na sebe navíc navazují. Tím bych si jen přidal práci a navíc bych měl na někdy teroreticky používané sestavě 1+1 jedno kolo západkami ven, druhé dovnitř, kdybych musel některá z nich použít, ale ta, která by k sobě nebyla. To by až tak nevadilo, také nyní mám západky dovnitř, ale přehazovat pneu je podle mého názoru naprosto zbytečné. 

Bez názvu
Bez názvu

host - 38.10 (?), 21.5.2010 22:56

Děkuji za váš poslední popis.Teď už vím, proč jsem to nechápal.Vy si protiřečíte.Píšete, že kola máte pro použití na klasickou jednomontáž a přitom je máte stejný.To já ne.Když je dám šípem stejně, mám západku jednou nalevo podruhé napravo.To je pro mne levé a pravé kolo.A když budu mít takto dva páry kol, nakombinuju vám vzorek, jak chcete, a západky budou ve všech případech přístupné.Mirek69

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.65 (?), 22.5.2010 6:37
Podrobný návod na sestavení 2 montáží mám v plánu udělat. Bude mít 3 díly pro běžně chápající pro složitěji chápající a pro nechápající. Ten poslední díl bude nejjednodušší, tam bude pouze uvedeno, když předchozí popis nechápete, tak to nedělejte. Přece když jsem několikrát uvedl, že jsem pneu neotáčel, tak jsou z výroby šípem dopředu, když jsem další 2 kola kupoval, tak jsem koupil samozřejmě sestavu, tedy 1P a 1L. Takže nyní mám 2P a 2 L. Když jsem psal, že máme 4 kola stejná, tak jsem měl na mysli stejná z výroby.

host - 34.2 (?), 22.5.2010 7:42

Mirek má pravdu.

Levá strana: pravé kolo (z výroby) dát na levou stranu(,vnitřní),  šípem dopředu, západka směřuje k převodovce a venkovní kolo je levé, západka ven.

Pravá strana: obráceně- levé kolo na pravou stranu(vnitřní), západka zase k převodovce a venkovní kolo zase pravé.

Takto jsou kola šípem dopředu a západky přístupné.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 22.5.2010 7:50

Zdravím, konečně jsem vyfotil prodloužení řazení, upozorňuji, že je v tomto případě vyloučeno měnit nastavení sloupku řidítek, vidlicí řodítek je možno pohybovat. Já používám jenom rotovátor i když jsem si vozík i kola udělal. Standa.

Řazení Vari.
Řazení Vari.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.74 (?), 22.5.2010 8:39
No a co 2L+2P kola, která budou západkami ven? O to zde jde.

host - 26.29 (?), 22.5.2010 20:20

Pro host 34.2 : Pěkný popis, krátký a přesný.

Pro JS. Ani mě nenapadlo, že jste přidal k dvěma kolům z Vari dvě z fiátka.

Pro p.Melagu : Mos pěkné řešení, přesně podle mého gusta.

Přeji všem hezký den.Mirek69

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025