Prodejci stihl

R.U. - (6) - 124.192 (?)
20.3.2010 11:41

Dobrý den, nevím jestli jsem to dobře napsal a tak se pokusím to trochu upřesnit. Nechme emoce za dveřmi. Nejde mi o to shodit jakoukoliv značku. Byl jsem u prodejce husqvarny a odtamtud jsem vyletěl a tam již nikdy více. Samozřejmě, nejsou všichni stejní a možná měl pán zrovna blbej den. Teď k pile o výkonu 1,5kw. Podle stránek výrobce je určena pro stavební práce, pořez palivového dřeva a kácení menších stromů. 60 cm dub je relativně malý strom. Zajímalo by mne jak by se chovala tato pila při jeho těžbě a špakování. Co by dělala při tom kdy potřebujete uříznou trámek o délce 4metrů do klínu. Myslím tím podélný řez. Což tesaři běžně dělají. Myslím, že by mi pila nepoděkovala. Další problém je v člověku, který chce jednu pilu na všechno. Těžko hledat zlatý střed. Na druhou stranu chápu každého prodejce, který se snaží prodat a jakmile na zákazníka vyrukujete s vyší cenou než má konkurence tak od vás odejde a koupí si jinde levnější pilu si s menším výkonem, ale s pocitem jak jste ho chtěl okrást a on vám nenaletěl. Dneska je spousta prodejců dost protivných, protože lidé nakupují spoustu věcí na internetu. Je otázkou jestli se někdy změní mentalita lidí a pochopí, že prodejce nemůže žít z toho, že když mi náhodou praskne řetěz a už ho nestačím objednat na netu tak si ho tam po pěti letech koupím. A on ho ten prevít prodejce má o 20kč dražší. Možná je cesta v přístupu k zákazníkovi. Možná. Radek.     

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 120.31 (?), 20.3.2010 10:49

Pane Radek hlaně klid. Já rozhodně nemám ani pětinu znalostí co Vy, ale myslím že je vždy lepší mít výkonovou reservu, nakonec se přece pan Ullman rozhodl pro stihl tak je vše ok.  A ještě dotaz když půjdete kácet strom o půměru 60cm a budete mít pouze pily MS180 a MS270 kterou pilu si vezmete.

host - 90.168 (?), 20.3.2010 11:09

Já bych si teda (po dlouhém rozmýšlení ;-) vzal 270 :-)  180 jen když bych potřeboval ušetřit korunky, nebo pokud by převažovalo slabé dřevo + prořezávání sadu, tesařina atd. Pokud by šlo o palivo a častěji 60cm stromy, tak i na 15 kubíků ročně určitě 270.   Gl.

R.U. - (6) - 124.192 (?), 20.3.2010 11:41

Dobrý den, nevím jestli jsem to dobře napsal a tak se pokusím to trochu upřesnit. Nechme emoce za dveřmi. Nejde mi o to shodit jakoukoliv značku. Byl jsem u prodejce husqvarny a odtamtud jsem vyletěl a tam již nikdy více. Samozřejmě, nejsou všichni stejní a možná měl pán zrovna blbej den. Teď k pile o výkonu 1,5kw. Podle stránek výrobce je určena pro stavební práce, pořez palivového dřeva a kácení menších stromů. 60 cm dub je relativně malý strom. Zajímalo by mne jak by se chovala tato pila při jeho těžbě a špakování. Co by dělala při tom kdy potřebujete uříznou trámek o délce 4metrů do klínu. Myslím tím podélný řez. Což tesaři běžně dělají. Myslím, že by mi pila nepoděkovala. Další problém je v člověku, který chce jednu pilu na všechno. Těžko hledat zlatý střed. Na druhou stranu chápu každého prodejce, který se snaží prodat a jakmile na zákazníka vyrukujete s vyší cenou než má konkurence tak od vás odejde a koupí si jinde levnější pilu si s menším výkonem, ale s pocitem jak jste ho chtěl okrást a on vám nenaletěl. Dneska je spousta prodejců dost protivných, protože lidé nakupují spoustu věcí na internetu. Je otázkou jestli se někdy změní mentalita lidí a pochopí, že prodejce nemůže žít z toho, že když mi náhodou praskne řetěz a už ho nestačím objednat na netu tak si ho tam po pěti letech koupím. A on ho ten prevít prodejce má o 20kč dražší. Možná je cesta v přístupu k zákazníkovi. Možná. Radek.     

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.182 (?), 20.3.2010 12:02
To jsou možnosti volby nákupu. Byl jsem u toho, jak prodejce pružně zareagoval na nižší cenu jinde tím, že k pile nabídl řetěz a olej a bylo to s cenou vyřešeno. To je problém i umění prodat a být lepší. Potom i málo navíc dělá divy. Ale zde je to jasné, volba MS 270 je na 60 cm jasně lepší než MS 180, i když je to šikovná pila.

R.U. - (6) - 124.192 (?), 20.3.2010 12:07

Něco takového jsem měl na mysli. Já jsem také začal přemýšlet o nějaké menší pile, protože je člověk obratnější a s kratší lištou si můžete hrát na slabším dřevu. Když zrovna není potřeba ten výkon.  

Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 20.3.2010 12:32

Koupit univerzální pilu nelze,to je snad jasné,je to vždy kompromis a jen čas ukáže zda byla volba dobrá či nikoli.

Na druhou stranu musím konstatovat,že jsem s SD 100 zpracovával daleko více metrů a vydržela to 25 let.Když si to dnes promítám nazpět,vduchu se jí omlouvám za to,čím vším jsem ji potrápil.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 20.3.2010 16:15

To je potom již otázka toho, co převažuje. Slabá pila pořeže silnější dřevo, ale dlouhodobě je to utrpení pro oba. Navíc řetězy na slabších pilách jsou méně odolné v silném a tvrdém dřevě. Potom celková práce s takovou pilou je více o zklamání, než o radosti z práce. Silná pila na slabé dřevo je zbytečnost, ale když se zohlední fyzická kondice a přizpůsobí se pracovní postup, tak je to obecně - univerzálně - volba lepší. I odvětvování silnější pilou je rychlejší, i když hmotnost unavuje více. Ale kdo dělá palivové dřevo na čas..???, neměl by myslet jen na výkon pily, ale také na nebezpečí z toho plynoucí, neboť riziko chyby se úměrně zvyšuje. Lehká pila pro tesaře a pod je nutnost a také je třeba používat řetězy, které mají čisté řezy, což 3/8 malá splňuje, stejně tak u ošetření stromů. Naopak kácení a krácení dřeva vyžaduje odolné řetězy s velkým řezným výkonem. Prostě dobře jste zvolil a to ostatní je pro Vás již nepodstatné. Horší by bylo, kdybyste se ptal, proč prodejce doporučil MS 180 na dřevo 60cm a Vy jste ho poslechl, co teď s tím, že pila nestíhá a nejste spokojen.    

host - 120.31 (?), 20.3.2010 13:00

A ještě něco pro pana Radka B. máte pravdu nevím co dokáže MS180 v rukách člověka který o řezání něco ví, ale jsem přesvědčen že kdyby vzal do ruky 270tku tak by to byl ještě větší fofr.  .

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 20.3.2010 14:00

Pane Ullman, napíšu to možná trošku neurovnaně, ale doufám, že pochopíte. Co by dělala při kácení a manipulaci dubu o pr. 60 cm? Řezala a u podélného řezu také a bez problémů. To jsou práce dávno několikrát otestované a u mnohých prováděné téměř denně (tedy ty podélné řezy a různé "skopičiny ")! Jistě, že MS 270 je pro ty duby volbou jednoznačně jistější (záměrně nepíšu lepší!), ale stejně tak bych vámmohl "tlačit" např. MS 341 s tím, že ten dub... atd.. Pro mne je vůbec nejlepší variantou kupující, kterému jsem pilu servisoval, nebo beru protiúčtem, dokáži si tak udělat alespoň nějakou představu o základní potřebě pro zvládnutí jakéhokoliv řezání, jeho rukách! Jinak pokud vám doporučí / nabídne menší model prodejce z menšího města, vězte, že většinou neplácá do vzduchu. Ve velkých městech a berme to jak kdo chce, to je více o anonymitě zákazníka. To s "protivností " prodejců, je i není pravda. Často to není prodejce (majitel) sám, ale jeho zaměstnanec a ty důvod bývají více než prozaičtější! V opačném případě vám nabídnu taky jeden, pouhá 1/4 role malých řetězů (3/8", 325") stojí cca 2 500,- Kč bez daně, potřebuji mít minimálně role 4. To je 10 000,- Kč. Velká 3/8" 3 500,- Kč a té nejméně 3 role. To je dalších 10 500,- Kč. Když vám řetěz praskne, chcete ho o víkendu ihned a já mám i v týdnu, skladem bratru za 25 000,- Kč (svítím jim, topím..), ale to si většina koupí na netu, v místě zaměsnání atd. Jak potom mám být na takového "zákazníka" přívětivý? A věřte, "ordinuji" tzv. na telefon! Třeba v sobotu v noci a že se jich najde ve 21,00, mírně ovíněných, co si "náhle " vzpomenou na tupý, přetržený řetěz na neděli!

Nestěžuji si, chraň Bůh! Jinak bych to nedělal, ale pouze uvádím na správnou míru bludy popisované většinou lidmy, kteří u píchaček pípnou, celý den nenarazí na živou duši a často ani na práci jako takovou, po odpoledním pípnutí se z nich stávají odborní kontroloři ČOI, nebo něco ještě horšího. Objeví se zde jako vždy komentáře zdejších "hvězd" - nemusíš to dělat, dal jsi se na to, nebreč, jsi živnost. takže jsi zloděj a podobné. Jistě, pan Becherovka nás tak zařadil a mnohým se to po vkročení do prodejen zamlouvá, se podle toho chovat. Co jsem tím chtěl říct? Možná je cesta v přístupu zákazníka k prodejci. Neznamená jen "Náš zákazník, náš pán", že prodávající je tele a jeho vysokoblahorodí zákazník si o něj otře zablácené boty, utrousí cosi o úmyslu něco řezat a prodávající musí už "jasně vědět ", s každým nabídnutým výrobkem je chce okrást, protože nemá ten nejvýkonější a zároveň nejlevnější co kdy kde někdo vyrobil.

Pojďme se dohodnout, vy (zákazníci), si nebudete do prodejen chodit léčit mindráky, seřvání šéfem a my (prodejci), nebudeme vrčet když si nakonec nic nekoupíte.

A pro 120.31 - hloupě položená otázka! Měla znít. co by jste si vybral při nákupu, takto je volba jasná MS 270 a kocourka si nechám na tu tesařinu!

host - 120.31 (?), 20.3.2010 15:39

Možná to byla hloupě položená otázka, ale Vy jste na ni ještě hloupěji odpověděl. Správně měla znít asi takhle. Kterou pilu by jste si koupil kdyby jste měl pouze 6690kč. ?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci20:57
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz