Proc nekoupit sekacku z Mountfieldu?



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 88.156 (?) 
26.2.2008 16:41, zobrazeno: 212510x

Stojim pred koupi sekacky a po precteni mnoha kritickych ohlasu nevim, zda jit do Mountfieldu. Rozhodl jsem se pro benzinovou sekacku s pojezdem, motor o vykonu cca 5.5-6.0 HP, zaber 51-53cm, slitinove sasi, kulickova loziska v kolech.  At se divam po konkurenci, jak se divam, nemohu si pomoct, ale vsechny stroje mi prijdou velmi podobne s cenou  okolo 18-20tis. Prosim vsechny zaryte odpurce M.; presvedcte me, ze nemam jit do M a usetrete mi prosim nejakou tu "kacku" koupi skutecne profesionalniho stroje...  Diky, L.R.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 26.2.2008 18:48

Já Vás nebudu přesvědčovat, ale jen uvedu, že v rodině jsme měli takový případ. Koupení nové sekačky a v záruce se pokazil pojezd. Jednalo se o sekačku v ceně kolem 20 tisíc - podobně, jak to bude asi u Vás. Oprava proběhla s menším časovým skluzem, protože museli objednat novou převodovku, ale jinak bez problémů a zdarma. Před koupí jsem se ptal, jestli jde o slavné kolo, ale chtěli takovou a cenově jinde levnější nebyla, tak jsem si říkal, co bude, až se něco pokazí -  i to bylo normální. Tolik zkušenost se sekačkou. S pilami mám jiné zkušenosti, ale co pila jiný majitel a jiná úroveň znalostí. Přesto je můj názor, že rozdíl s konkurencí je v pilách větší, ale v sekačkách dle typu nepatrný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Josef Svojanovský - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (80) - 255.238 (?), 27.2.2008 0:45

Je to příspěvek z 10.2.2008 na pojezd, ale mám za to, že Vám to trochu pomůže v rozhodnutí. Já osobně bych si ji koupil v M, ale rozhodně né opravovat, samozřejmě mimo záruční dobu.

Jak se říká 100 lidí 100 názorů. Moje zkušenost za 9 let se sekačkou z Mountfieldu, co se týká pojezdu si nemohu stěžovat. Ovšem má to, ale. Po první roce provozu jsem jednou jedinkrát dal sekačku na podzimní prohlídku a chtěl jsem promazání ložisek kol. Když jsem po dvou dnech přijel pro sekačku vnitřní strany byly od oleje. Říkal jsem si doma to otřu trochu jim vytekl. Když jsem jel se sekačkou do garáže k uskladnění na zimu, tak podle zvuku jsme poznal, že to není to pravé co měli udělat. Rozebral jsem kola a zjistil jsem, že vůbec nebyly sundány a promazány ložiska, neboť byly pomalu suché a rezaté. Ložiska jsou lisovaná a k promazání je nutno je vyjmout z kola. Pak se dají pomocí injekční stříkačky s jehlou promazat. Pro ten účel jsem si rozmíchal v benzínu vaselínu a tu jsem tam nanesl. Tím jsem také zjistil, že silonové ozubení v zadních kolech pro pohon sekačky je dost znečištěno a nechat to další rok, tak by došlo k znehodnocování ozubení. Proto se také stává, že pohon sekačky je z toho důvodu poruchový. Jedná se o tak jednoduché řešení pojezdu, že při správné údržbě a zacházení se tam nemá co porouchat. Výhoda je ta, že se to dá koupit i po součástkách. Když jsem po mechanicích chtěl některé údaje o hodnotách v motoru, bylo mi sděleno, že to nesdělují. V prodejnách Mountfieldu prodavači ani neví, že si u nich můžete koupit dílenskou příručku na opravu motoru Briggs &Stratton, která je pro 8 různých druhů motoru. Příručku mně rovněž nechtěli prodat. Až když jsem vedoucímu prodejny řekl, že si o ni napíši jejich gen. řediteli do Mnichova Hradiště a, že určitě nebude potěšen, když něco nabízí v příručce k sekačce a v prodejně to nechtějí prodávat. Informace o dílenské příručce je vždy až na poslední straně. Každý rok po skončení sečení si na sekačce udělám prohlídku a seřízení sám. Po celou dobu je provoz bezproblémový, a to je to, ale, chce to na podzim vyčistit, promazat a případně seřídit, prostě udělat údržbu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 150.10 (?), 27.2.2008 9:10

V loňském roce jsem si na internetu koupil ke všeobecné spokojenosti sekačku s pojezdem Mcculloch E1 s motorem /to nejdůležitější na sekačce/ HONDA OHC GCV 160 za cenu cca 11tis. Za téměř dvojnásobnou cenu bych sekačku v Mountfieldu rozhodně nekoupil. S pozdravem P.P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 51.22 (?), 27.2.2008 9:21

Tak nevím, ale já mám z Mountfieldu čtvrtou sekačku - pokaždé do jiné nemovitosti - a jedna je stará v podstatě od dob vzniku této firmy. Nechci dělat rekalmu, ale všechny drží stejně, jak od ostatních výrobců. Chce to jen alespoň občas provést minimální údržbu po anebo před sezonou. Ale nejdůležitější je, si myslím, to aby si každý vybral ten správný stroj pro své účely. Pak je vpodstatě jedno, kdo ten stroj prodává, protože princip je vpodstatě pořád stejný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 167.83 (?), 30.1.2021 11:11

Sekačky jsou si hodně podobné. Výkon 5,5 - 6 na šířku sečení je optimální další vaše požadavky jsou v pohodě. Každý očekává od sekačky, že bude sekat, dolívat benzín a nebude nic udržovat a opravovat je docela rozšířený názor. Pak se tyto názory liší podle toho kde sekačku koupí. Nejvíce sekaček prodá Moundfield otom žádná, mají stejné stroje jako jinde jen zanižší cenu. Nechci je tím vychvalovat, ale bohužel je to tak. Co prodejce jiná cena. Rozhodnutí zákaznika je pak hodně těžké. Jestli můžu doporučit tak se dívat na výkon motoru a jeho výrobce. Motory B&S jsou spolehlivé sice trošku hlučnější, Honda je skvělý motor, ale trošku více rozežraný na kvalitu benzínu, zato je o hodně tišší než jiné motory, O jiných se nemá smysl rozepisovat, protože jsou to jen napodobeniny těchto dvou. Spotřební díly odchází stejně rychle a nezáleží kde byla sekačka koupená, Tohle záleží na zákazníkovijak rychle je dokáže zlikvidovat.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 200.63 (?), 18.1.2009 14:23

Mám rovněž negativní zážitky se sekačkou od Mountfieldu(cena cca 20 tic.Kč). Po několikerém použití v prvním roce záruky přestal fungovat pojezd, vyměnili zdarma pojezdové kolo i s pastorkem. Po několika měsících opět porucha pojezdu, úplně se zničilo lanko ovládání pojezdu a uvolnilo se pojezdové kolo v uložení. Reklamaci vyřídili více jak po měsíci.Nedovedu si představit, jak bude stroj vypadat po uplynutí 7 leté záruční doby, dle toho co vidím, bude to pouze k recyklaci jako šrot. Opačný poznatek mám s křovinořezem, ten slouží 12 roků v těžkém provozu naprosto bez poruchy. Sekačka na trávu rozhodně neodpovídá kvalitě vzhledem k ceně a nedělá dobré jméno firmě Mountfield.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?), 29.2.2008 15:12

No třeba proto, že ekvivalent od Alka 6000 premium koupíte levněji a ve vyšší kvalitě.

Druhý argument je prostý - Mohutná reklamní kampaň, kola štěstí a jiné šaškárny nejsou charita, někdo je musí zaplatit, hádejte kdo??

Cena pak logicky nemůže korelovat s kvalitou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 225.27 (?), 29.2.2008 19:42

Jestli chcete profesionální mašinu, tak zapomeňte na Mountfield, Baumax apod. Připravte si minimálně 30.000,- to je částka za kterou se prodávají ty "nejhorší" profi stroje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?), 29.2.2008 19:55

bavíme se o poměru cena / výkon, pokud tazatel navlastní park, nejvýkonnější alko neutahá (sekám pozemek o cca 1000m2, dvakrát- třikrát týdně, sbírám s ní listí, drtím ostřihané psí víno) ani za mnoho let, je ale bez diskuse, že takové alko ho vyjde cca na 13-15 000,, což není na hobby třídu málo, ale je to dobrá cena za životnost.

Pokud by byla zátěž větší, je vhodné sáhnout třeba po krásném solu (což je určitě profi kvalita, používána zahradnickými firmami na údržbu municipální zeleně, cena od 25000 výše..), nebo nějakém pěkném profi rideru, ale to by byla sranda za stotisíc.

Opakuji, vždy mít na paměti poměr cena /výkon vs. požadovaná zátěž, sám jsem zastánce profi přístrojů a dílnu jsem jimi v podstatě vybavil. U sekačky jsem si nechal poradit od profesionála, který má zavedenou firmu na profi techniku v péči o zeleň. Al-ko logicky neprodává...ale velice moudře mne zchladil, když jsem chtěl investovat do profi  sekačky. prohlásil :" Jakou budeš sekat plochu, jak často?"  po odpovědi ještě řekl :"Nežeň se za chimérou!", jako maximální investici mi doporučil profi Solo, ale zároveň mne ujistil, že radost z ní budu mít, vzhledem k velikosti pozemku  pouze jako z nádherné, technicky dokonalé hračky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika