Proč je Robi tak levný?

host - 126.165 (?)
4.7.2009 7:02

Pokukoval jsem stejným směrem jako vy, zatím jsem se ještě ke koupi nerozhoupal, příčiny nižších cen vidím v menší využitelnosti těchto strojů. Nemám jej osobně vyzkoušený, ale podle parametrů- 2kw + převodovka s jednou rychlosti vpřed, bez vyvedene hřídele, značně zaostává za bazarovou konkurencí (terra, vari,pf62,mf70,apod.),takže je to stroj vhodný na menší výměru a lehčí práci, navíc dostupnost ND a příslušenství nebude kdovíjaká. Nejedná se zkrátka o žádnou hitparádu, po které by se lidi mohli utlouct, proto obecně ty nižší ceny.Takhle to vidím já, třeba nám to někdo vysvětlí líp. Jaromír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 180.197 (?), 4.7.2009 5:43, zobrazeno: 4853x

Dobrý den,

mám malé políčko, tak 300m2. Je ale na těžké půdě, sem tam kámen. Do loňska tam rostla plevel, posekal jsem ji a zkoušel na to jít s rýčem, ale marně. Tak jsem tam osil hrách, doufám, že letost to půjde o hodně lépe.

Rád bych ale pořídil nějakou malou nechanizaci - pluh a rotavátor. Po rozhlížení se po bazarech mne zaujal ROBI - přesně tahle kombinace se dá pořídit kolem 8.000,- Kč. Poraďte mi prosím, proč je to tak levné? Konkurenční stroje ve stejné kombinaci jsou kolem 14.000,- Kč. Nemohu na to dojít...

Děkuji,
Milan

host - 126.165 (?), 4.7.2009 7:02

Pokukoval jsem stejným směrem jako vy, zatím jsem se ještě ke koupi nerozhoupal, příčiny nižších cen vidím v menší využitelnosti těchto strojů. Nemám jej osobně vyzkoušený, ale podle parametrů- 2kw + převodovka s jednou rychlosti vpřed, bez vyvedene hřídele, značně zaostává za bazarovou konkurencí (terra, vari,pf62,mf70,apod.),takže je to stroj vhodný na menší výměru a lehčí práci, navíc dostupnost ND a příslušenství nebude kdovíjaká. Nejedná se zkrátka o žádnou hitparádu, po které by se lidi mohli utlouct, proto obecně ty nižší ceny.Takhle to vidím já, třeba nám to někdo vysvětlí líp. Jaromír

host - 76.106 (?), 5.7.2009 9:35

Když jsme před více jak dvaceti lety sháněly Terru tak tyhle Robiky byly dostupné taky ale byl tam problém se zadíráním motoru. Možná nyní když jsou lepší oleje ty problémy již nejsou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz