Problém u rosiča stihl sr400

host - 169.173 (?)
10.7.2012 0:34

Polit benzínem a zapálit, je ta nejlepší věc, co se dá udělat.  laugh      

Nebo mrknout na odvzdušnění palivové nádržky, pak na gufera a karburátor. U mě to byl karburátor a na konec to skončilo jeho výměnou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 190.105 (?), 9.7.2012 20:07, zobrazeno: 10486x

Mám problém s rosičom stihl sr 400.Problém spočíva v tom, že keď sa po vypráznení nadržky postrekovej látky vypne nejde naštartovať.Skúšal som vymeniť sviečku nepomohlo.Na fajke som odmeral volmetrom prúd, bol tam.Navštívil som servis poradily my vymeniť menbránu a tesnenia karburátora.Po výmene ihneď naštartovala.Zobral som ju do vinohrada, začal striekať a zdalosami ako keby nešla do najvyších otáčok.Ku koncu striekania sa začala správať divne, tojest začali svojvolne klesť a stúpať otáčky.Na koniec zhasla a nejde ju naštartovať.Ešte musím dodať, že ju mám od 1998, ročne vystriekam 100 nárdžiek postrekovej látky, do mája snou nebol žiadny problém, štartovala na prvý šup.Poradí niekto?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.213 (?), 9.7.2012 20:33
Vyměnil jste palivový filtr a vyčistil sítko v karburátoru a potom vyzkoušel nasát palivo z nádržky a nasálo se inj. stříkačkou nasazenou na hadičku, která je přívodem paliva do karburátoru bez podtlaku? Podtlak by znamenal vadné odvzdušnění nádržky paliva. Máte dotažené šrouby na sání a těsnění je v pořádku. Stoupající otáčky znamenají chudou směs, která je ochuzována karburátorem, nebo falešným vzduchem, který se do motoru dostává od těsnění po gufera na klikovce. Karburátor ochudí směs znečištěním kanálků, sítka, přísunem paliva do něho, nastavením, proto je zásada jít po přísunu paliva a postupně vyloučit opomenutou údržbu.

host - 190.105 (?), 9.7.2012 21:29

Palivový filter mením vždy pre sezonou 1 krár ročne, sitko v karburatoru je menené spolu z menbránunou a tesniami, po sezone ide na nadstavenie do servisu stihl. Tie stupajúce otačka boly asi 1 minútu potom to chcelo zhasnúť, snažil som sa to udržat vchode pridavaním plynu akoby ju dusilo.Robí to len po zátaži, či že ked je cca 20 až 30minút v chode a zdá sami, že bol v nádži na palivo pretlak.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.213 (?), 9.7.2012 21:41
Tak potom bych se podíval, zda kolem gufer zvenku není černá mastnota. Šrouby na motoru máte asi dotažené...

host - 190.105 (?), 9.7.2012 22:10

Motor od štartovania je čistý, druhú stranu budem muset rozbrať alebo zajtra zajden do servisu.Som zvedvý čo vymyslia servisaci.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.213 (?), 9.7.2012 22:19
Karburátor nebyl v ultrazvukové čističce?

host - 190.105 (?), 9.7.2012 22:39

Ďakujem zatial za rady, dnes mám stim rosičom už dost nervov, zajtra ide do servisu. Alebo ho polejem benzínom a podpálim!!!

host - 169.173 (?), 10.7.2012 0:34

Polit benzínem a zapálit, je ta nejlepší věc, co se dá udělat.  laugh      

Nebo mrknout na odvzdušnění palivové nádržky, pak na gufera a karburátor. U mě to byl karburátor a na konec to skončilo jeho výměnou.

host - 190.105 (?), 10.7.2012 21:18

Dnes som to dal do servisu a na otazku čo tomu môže byť som dostal odpoved "pozrú sa na to a budu ma informovať" a na otazku kedy to bude servisák zbledol, zapotácal sa a odpovedal "pozrite kolko mame roboty a ukázal my plnú miestnosť pokazenej techniky. Vtedy som zbledol ja.

Ale to není všetko.Syn išiel chistať drevo zobral sy Dolmar 500, keď sa vrátil pomohol som mu ju dať do poriadku. po vyčistení, pobrúsení retiazky, dolpnení paliva a oleja mám taky zvyk ju naštartovať a vyskúšat.

Znišoho nič ju zašalo dusiť na plný plyn.Asi do polovice plynu ide v poriadku  , od polovice do plnéeho plynu ide nepravidelne - dúsí ju hovorovo. Némá ani dva roky a druhá zavada a sused sa ma píta čo nadáva, keď som mu to vysvetloval syn mi povedal aby som jej dal acilpirín.Hurá zajtra zas do servisu.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.117 (?), 10.7.2012 22:20
Jak dlouho nebyla pila v provozu? Vypadá to na nečistotu, shluk z paliva, většinou stačí otevřít L a protočit motor a seřídit L zpět, někdy zalepené sítko v karburátoru, v palivovém filtru je také jemné sítko, vycvakněte sponky, vyndejte je a složte filtr.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz