Problém s naplněním koše Husqvarna R52s

host - 167.77 (?)
7.7.2013 18:46

Povedlo se mi vypozorovat proč sekačky nenaplní koš do plna. tady je pár tipů:  1. nůž musí mít "vyjazovací lopatky vyhnuté vzhůru aby se docílilo většího "větru" v tělese sekačky. Mulčovacím nožem koš nenaplníte.

2, tráva by neměla být přerostlá. čím vyšší tráva tím hůře lítá do koše. Tady je jediná pomoc jet na půl sekačky do záběru. 

3. tráva musí být suchá. Nesekat po dešti, po ránu kdy je rosa nebo večer, kdy už spadla rosa.

Chce to vyzkoušet, ale Váš problém bude nejspíše v malém úhlu lopatek nože. Upnout do svěráku párkrát bacit po lopatkácha trohu je postavit do pozoru.

Tenhle problém má většina sekaček s děleným vyhazovacím otvorem. Turbo efekt soudruzi v NDR jaksi nedocílili. wink

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 192.242 (?), 7.7.2013 19:29

alebo vyfukat stlačeným vzduchom

host - 167.77 (?), 7.7.2013 18:46

Povedlo se mi vypozorovat proč sekačky nenaplní koš do plna. tady je pár tipů:  1. nůž musí mít "vyjazovací lopatky vyhnuté vzhůru aby se docílilo většího "větru" v tělese sekačky. Mulčovacím nožem koš nenaplníte.

2, tráva by neměla být přerostlá. čím vyšší tráva tím hůře lítá do koše. Tady je jediná pomoc jet na půl sekačky do záběru. 

3. tráva musí být suchá. Nesekat po dešti, po ránu kdy je rosa nebo večer, kdy už spadla rosa.

Chce to vyzkoušet, ale Váš problém bude nejspíše v malém úhlu lopatek nože. Upnout do svěráku párkrát bacit po lopatkácha trohu je postavit do pozoru.

Tenhle problém má většina sekaček s děleným vyhazovacím otvorem. Turbo efekt soudruzi v NDR jaksi nedocílili. wink

host - 226.35 (?), 15.7.2013 21:45

tak po vyčištění koše je to o 100% lepší a takto to stačí. Nůž jsem již nijak dále neupravoval. Jen si dám lepší pozor na ucpaný koš. Jak psal jeden pisatel, hodil by se plastový, který se nezanáší. Nevíte zda existujě nějaký univerzál?

díky

host - 21.152 (?), 25.4.2014 16:27

Vlastním stejnou sekačku, řešil jsem stejný problém cca po 1/2 roce používání.

Problém je v noži, zde opravdu "soudruzi ze Švédska" udělali chybu. Nepomohlo přihnutí. Originální nůž s lopatkami k tomuto typu nemají a ještě mě pánové ve Zlíně přesvědčovali, že nožem to není.

Vyřešil jsem ucpávání neoriginálním nožem a koš se plní jak má.
Závěr: Už nikdy sekačku od Husqvarny!!!no

host - 219.10 (?), 29.4.2014 17:16
Stejný problém, prosím jaký nůž jste kupoval do této sekačky, napište tip, mám jí cca 3 roky, a do koše se to za chvíli dusí, jestli pomůže nový nůž tak jdu do něj ale nevím jaký, dík za radu. Míra.

host - 177.126 (?), 30.4.2014 14:15

Mám stejnou sekačku (jen s nápisem Jonsered a plynulým pojezdem) od roku 2007. Pravdou je, že originální nůž je k ničemu. Nesbírá a při mulčování z něj máte za chvíli párátko protože je z velmi měkkého materiálu. 

Hned první sezonu jsem koupil nože oregon (jak sbírací tak mulčovací) a od té doby absolutní spokojenost. Trochu mi chybí boční výhoz, tak jsem to vyřešil částečným odklopením zadního krytu a mám tak výhoz zadní. Ten se uce jen v případě opravdu přerostlé mokré trávy a tomu se vůbec nedivím. Kdyby takovouto sekačku dělali dnes, hned bych si ji koupil znovu. Určitě by jí slušel modernější motor, původní BS Quantum je už malinko za zenitem ale jinak maximálně jednoduchá spolehlivá konstrukce, všude se dostanete, vše jde vyčistit. 

Jako jedinou vadu vnímám to, že při couvání se klíňák pojezdu samovolně zakousne do hnací řemenice a netočí se tak kola, to by chtělo nějak vyřešit v napínacím mechanismu...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz