Převodovka DSK 317 - protáčení hřídele

host - 34.2 (?)
25.4.2010 21:07

Z Příspěvků jsem pochopil, že jste koupil starší stroj, je to tak? Jestliže palec funguje jak má, že zapadá do zubů v náboji kola, tak se podívejte na poloosu. Zjedné strany je šestihraná díra, ne vymačkaná do kulata, ta se nasadí na šestihran na převodovce, a na druhé straně je šestihran(venkovní) který zapadne do náboje kola. Stává se, že ten kousek šestihranu, který je v té poloose přivařen dvěma body se utrhne a zaleze do té poloosy a není v náboji kola.pak to netáhne. S přáním hezkého dne M.H.  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 34.2 (?), 25.4.2010 21:07

Z Příspěvků jsem pochopil, že jste koupil starší stroj, je to tak? Jestliže palec funguje jak má, že zapadá do zubů v náboji kola, tak se podívejte na poloosu. Zjedné strany je šestihraná díra, ne vymačkaná do kulata, ta se nasadí na šestihran na převodovce, a na druhé straně je šestihran(venkovní) který zapadne do náboje kola. Stává se, že ten kousek šestihranu, který je v té poloose přivařen dvěma body se utrhne a zaleze do té poloosy a není v náboji kola.pak to netáhne. S přáním hezkého dne M.H.  

host - 166.111 (?), 27.4.2010 9:24

Dobrý den, tak to bylo právě tohle, přišel jsem na to podle náznaku sváru na tom šestihranu, dík za příspěvek, aspoň vím, že se to může stát a budiž to poučením pro ostatní, já z toho měl chvíli docela nervy. Ten šestihran zalézal do kola. Vařit to nebudu, vložím tam na osu distanční trubku s tlačnou pružinou.  Směrem do poloosy to blokuje ten zbytek sváru. Navís síly tam jsou jen na krut, nikoli axiální, mělo by to fungovat. Dík, nashle. J.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz