Poškození napínací kladky bubnové sekačky BDR-600.4

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?)
5.9.2011 7:25

Zdravím, toto se stává při otáčení bubnu proti směru otáčení, třeba při kontrole žabek. Řemen spadne mimo drážku v kladce a obsluha si toho nevšimne, kladka je sice poškozená ale po odřezání natavenin jí lze ještě použít a dosekat sezonu. Doporučuji před výměnou navařit na rám vodící zarážky z 8mm hlazenky a tak zamezit vybočení řemenu mimo svojí dráhu. Standa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 106.12 (?), 4.9.2011 17:41, zobrazeno: 8114x

Dobrý den, při sobotním sečení jsem poškodil plastovou napínací kladku klínového řemene pohonu žacího kotouče (zasmrděl plast a už jsem nedosekl).  Kontroloval jsem před tím řemen a kladka byla v pořádku. Zajímalo by mě, jak mohly na vrchním čele kladky vzniknout vybroušené zářezy viz foto - hlavně nechci namontovat novou a hned ji zničit. Stejný princip je i u dalších budnových sekaček a myslím si, že i u řemenových kultivátorů.  Jinak adaptér bubnové sekačky Vari používám zhruba 5 let celkem bez problémů v náročných podmínkách (prodejce tehdy dodal stroj neseřízený a jak ovládání pojezdu, tak žacího disku jsem si musel seřídit sám, také od začátku prolínalo gufero, 1-2 kapky za měsíc, teď po výměně oleje se to zhoršilo a budu to muset vyřešit).

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 5.9.2011 7:25

Zdravím, toto se stává při otáčení bubnu proti směru otáčení, třeba při kontrole žabek. Řemen spadne mimo drážku v kladce a obsluha si toho nevšimne, kladka je sice poškozená ale po odřezání natavenin jí lze ještě použít a dosekat sezonu. Doporučuji před výměnou navařit na rám vodící zarážky z 8mm hlazenky a tak zamezit vybočení řemenu mimo svojí dráhu. Standa.

host - 104.190 (?), 5.9.2011 20:20

Pane Melago, děkuji provizorně opravím, doseču, novou kladku objednám a upravím vedení řemene.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz