Poraďte el. vertikutátor

Georginator - (46) - 64.174 (?)
14.8.2012 21:33

A myslíte, že to má cenu kupovat?
Zrovna nedávno jsem si koupil provzdušňovací hrábě za 450 Kč - myslím že v Hornbachu.
Fungují velice pěkně a dobře se s nimi dělá. Pokud vám neroste trávník na jílu a vyloženě v tvrdé půdě, tak to taková hrůza není.
Je fakt, že jsem dělal asi 250 m2 u známého (u sebe okolo RD teprva budeme dělat trávník z jara), ale asi do 3 hodin jsem měl hotovo (a to jsem měl i nějaké ty přestávky, nějaké to zakecání apod.), nějak extra unavený jsem nebyl (nebylo žádné vedro, takže se dělalo dobře).
Dejme tomu, že byste to dělala max. těch 6 hodin u vás, takže když si to rozdělíte na 3 dny, tak máte vyhráno.
Záleží na vás, když vám to bude připadat otrava, zavoláte si na to nějakého chlapa, dáte mu panáka a budete oba rádi :)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
šamotka - (15) - 163.46 (?), 13.8.2012 21:36, zobrazeno: 9198x

Chtěla jsem si pořídit vertikutační hrábě, jenže máme zahradu cca 400m2 a tak bych si docela mákla. Rozhodla jsem se proto pro vertikutátor.  Jenže nevím, jaký vybrat. Nechci investovat moc, tak do 2,5 tisíce. Zatím uvažuji o značce Hecht nebo AL-KO. Konkrétně jde o typ HECHT 1432 combi 2v1 travní provzdušňovač nebo AL-KO 32 VLE travní fréza + koš. Podělte se o vaše zkušenosti s vertikutátorem. Také by mě zajímalo, zda má cenu ho pořizovat, když máme zahradu nerovnou. I když už jsem něco srovnala. Děkuji.

host - 9.22 (?), 14.8.2012 7:39

Ja uvazuji o HECHTu 1737. Mate nekdo zkusenosti snim?

Georginator - (46) - 64.174 (?), 14.8.2012 21:33

A myslíte, že to má cenu kupovat?
Zrovna nedávno jsem si koupil provzdušňovací hrábě za 450 Kč - myslím že v Hornbachu.
Fungují velice pěkně a dobře se s nimi dělá. Pokud vám neroste trávník na jílu a vyloženě v tvrdé půdě, tak to taková hrůza není.
Je fakt, že jsem dělal asi 250 m2 u známého (u sebe okolo RD teprva budeme dělat trávník z jara), ale asi do 3 hodin jsem měl hotovo (a to jsem měl i nějaké ty přestávky, nějaké to zakecání apod.), nějak extra unavený jsem nebyl (nebylo žádné vedro, takže se dělalo dobře).
Dejme tomu, že byste to dělala max. těch 6 hodin u vás, takže když si to rozdělíte na 3 dny, tak máte vyhráno.
Záleží na vás, když vám to bude připadat otrava, zavoláte si na to nějakého chlapa, dáte mu panáka a budete oba rádi :)

host - 208.97 (?), 14.8.2012 23:34
Po důkladném obejití marketů včetně mountfieldu, jsem koupil stigu za cca 3500kč-nejpoctivější hřídel, za ty peníze supr.Chtěl jsem co nejlevnější, nebude to v zápřahu jako sekačka, ale když jsem viděl zespodu to ostatní, tak tohle mohlo stát i o polovinu více vzhledem k bytelnosti.Je to skvělý dělník, hrábě by to zvládly stejně, jen pokud by je jeden táhnul a druhý tlačil do země, toto není hrabání a vzhledem k tomu, že se to má dělat před deštěm, ne po něm, tak ta půda má tvrdší slupku.Osvědčil se mi způsob, že to vezmu vertikutátorem bez koše a pak to sekačkou posbírám, hrabat se mi to nechce, jak by se mělo.A nerovný terén to i časem dorovná, jen se musí měnit směr jízdy a nemá smysl to pouštět zbytečně hluboko.DOPORUČUJI jednoznačně vertikutátor.A naopak-za flašku to dělám jedné paní.

host - 9.22 (?), 15.8.2012 14:50

A typ mate? Stiga VE 32 nebo jiny?

host - 208.86 (?), 19.8.2012 1:58
Elektrický mají jen jeden model u švédské stigy, benzínový je už pro zahradnické firmy.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz