Plotostřih Stiga SH 160
|
|
|
|
|
 |
 |
|
dapr - (2), 24.8.2006 20:20, zobrazeno: 13387x
Rád bych se zeptal na výše uvedený benzínový plotostřih, jaké jsou s ním zkušenosti, případně doporučení. Eventuálně jestli je ještě nějaká jiná varianta v této kategorii a ceně, resp. srovnání.
Vzhledem k občasnému použití několikrát v roce, nehodlám pořizovat nic drahého. Co se týče plochy kterou potřebuji zpracovat - nejedná se o nic velkého (nějaká čísla nejsem schopen dát, neb je prostě z hlavy nevím). Ale terén je dost různorodý - část je v rovině, ale větší část je na svahu a živý plot se různě kroutí atd.
Elektrický plotostřih, byť je jistě lehčí, ale zavrhuji, neboť nemám důvěru v různě natažený kabel, který navíc v mém případě se různě zachytává atd, zamotává atd.
Saplovací motory mi nečiní absolutně žádný problém, jak obsluha, tak i rámus apod.
Procházím si různé e-shopy, tak mi zatím pokud se zaměřím jen na cenu, vychází ta Stiga, vím, že jsou jiné - Jonsered, Partner , Stihl, Honda, Ryobi, Homelite a další.
Díky za tipy, rady a doporučení
Dave
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.253 (?), 7.2.2011 21:01
zdravim, jen se chci zeptat, zda nekdo reagoval na tento prispevek, nebo jak jste se nakonec rozhodl pri koupi? ja zrovna mam stejny problem, a resim Stiga nebo Hecht za stejnej peniz cca 3300Kc, benzinovy plotostrih, diky Honza
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.249 (?), 8.4.2011 12:30
Mám stejný dotaz, ale nikdo asi také neodpoví. Jaké máte zkušenosti s levnějšími benzínovými nůžkami. Stiga, Hecht, Atika...? Potřeboval bych taky poradit na zhruba 50m tůjí a nechci kupovat profi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.249 (?), 10.4.2011 11:42
Možná by při rozhodování stačilo porovnat značky. U Atiky tvrdí, že to je německá firma u Sigy zase severská firma. Jedná se tedy o čínské prodkty stejně jako Hecht nebo ne? Stiga dělá snad poměrně kvalitní věci, ale co Atika? Děkuji někomu za odpověď.
|
|
 |
|
 |
 |
|
dapr - (2) - 185.116 (?), 12.4.2011 19:46
Jen tak čirou náhodou jsem narazil na svůj starý příspěvek v úvodu, na který jsem již dávno zapomněl... :-)
Tenkrát jsem koupil Stigu, byla tehdy nejlevnější, no moc dlouho nevydržela (2 sezony), rozpadl se startovací mechanismus - naviják, vnitřek se prostě utavil, takže další start už nebyl možný, demontoval jsem to a na závit z klikovky přidal matici a ještě nějaký čas startoval přes akuvrtačku, pak už jsem se na to vykašlal a koupil Homelite hht 2655, který používám dodnes.
No když to srovnám - tak oba mají nějaké výhody a nevýhody...
- startovatelnost motoru Stigy (tedy dokud fungoval startér) byla naprosto bezproblémová na pár brnknutí, za to Homelite je nevyzpytatelná, studený motor chytne jakž takž, ale jak se vypne horký a opět je třeba startovat, tak je to otázka náhody, paradoxně to chytne na sytič. Pak to už běží. Má ale dost velkou citlivost na naklánění, když je třeba živý plot tvarovat, má tendenci chcípat nebo aspoň kolísat. Nicméně ale motor jinak jde za plynem dost ochotně. Startér (mechanismus lanka) taky žádný zázrak, je nutno popotáhnout pomalu až "zacvakne" a pak škubnout, jinak to začne přeskakovat a neotočí to motorem.
Tento motor mám ještě ve fukaru/vysavači (Homelite HBL 26BV) - chová se to stejně při startování i provozu - akorát, že je o 100% hlučnější (bez ohledu na svist turbíny, motor má zřejmě slabší tlumič) lankový startér je zde lepší.
- Homelite má body za nízkou hlučnost, ovšem vibrace jsou poměrně dost velké.
- Ergonomicky mi Stiga přijde lepší, protože je nižší, Homelite je oproti tomu vyšší, takže těžiště je jinde, spolu s vibracemi práce není z nejpříjemnějších a potřebuje trochu více prostoru.
Pokud to mám nějak shrnout, tak pokud hledáte něco nejlevnějšího a na občasné použití jako já (NE na častější nebo pravidelný provoz), tak bych to asi neřešil - Stigu najdete pod jinými "značkami" a v různých barvách, Homelite není asi už dávno to co býval (zamačkl jsem slzu při vzpomínce na červenou pilu z Tuzexu, tuším, že model XL nebo tak nějak). Podobných levných strojů je dnes dost, tak si každý snad vybere...
David
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.249 (?), 14.4.2011 10:29
Díky za praktickou odpověď, právě že ala Stiga dělá plotostřihy Hecht, Atika aj. Četl jsem i jinde, že právě startovací zařízení je slabým místem včetně lanka... Bohužel už ani Stiga není co bývala stejně jako Homelite a následovat je budou asi i další značky. Je to škoda hlavně pro uživatele.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|