Plně automatická sekačka Automower

host - 126.180 (?)
2.5.2012 14:22

Samozrejme nesmysl. Moje zkusenosti:

Travnik je mnohem lepsi, uplne zmizel plevel, kteremu denodenni zkracovani vubec nedela dobre. Travnik se tak zahustil a vypada prefektne. Jsem docela liny takze zadny vertikutovani vubec nedelam a travnik vypada perfektne.

Kabel nelze bezne preseknout, jelikoz po mesici uz je pekne zarostly v travniku.

Kabel si muzete presekavat jak chcete, nastavovat apod. K tomu slouzi potom plastove spojky kam se zacvaknou oba konce dratu. Takze instalovani kabelu znova je uplna blbost - v zahradnice firme (viz prispevek vyse) asi neumi cist popis prodkuktu :-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 79.102 (?), 19.9.2010 12:46

Mám dva mesiace na záhrade Automower 230. Kosí cca 2000 - 2500 m2. Po 9. rokoch sa mi rozsypal záhradný traktor a nový by stál 3-4 Eur.  Tak som kúpil Automower, je lacnejší, krajšie kosí a trávniku to pravidelné "hnojenie" značne prospelo. Ja som veľmi spokojný. Miro

host - 79.114 (?), 1.10.2010 13:43

Trávnik po dvoch mesiacoch kosenia Automowerom.  Vľavo /tmavo zelený/ kosí Automower, vpravo kosíme kosačkou so zberom trávy, lebo je tam páskou ohraničená plocha na badminton. Rovnaký výsledok je aj v iných častiach záhrady kam Automower nechodí. Miro

Trávnik kosený 2 mesiace Automowerom
Trávnik kosený 2 mesiace Automowerom

host - 244.3 (?), 28.10.2010 15:20

My jsme se rozhodovali, zda sekacku koupit a nebo ne, nekdy pred pul rokem, a nakonec jsme rozhodli, ze ano, a to i diky nazorum z teto diskuze. I kdyz rozhodujici byla zahrada znameho naseho znameho, ktery sekacku uz nejaky cas ma a nemuze si ji vynachvalit. Prvni mesic byl trosku adrenalin, ale spis chybou z nasi strany, protoze jsme na nekterych mistech spatne zalozili ohranicujici drat a sekacka se nam kvuli tomu trosku motala. Ale jakmile jsme to doladili, slapala jako hodinky a slape porad. Travnik je doslova exkluzivni, zarputili zahradkari z okoli, kteri nad nami zkraje kroutili hlavou a tvrdili, ze to je blbost "takovej kram za takovy prachy" kupovat, nad nami krouti hlavou i ted, ale dnes uz pro zmenu milym udivem, jaky je travnik opravdu pekny a prakticky bez prace. A super bonus je, ze trava je posekana porad a ackoliv jsme se toho trosku bali, zadne kousky travy si do domu ani na terasu netahame. Proste super, jsme moc radi, ze jsme se ji nakonec rozhodli koupit.

host - 118.157 (?), 31.10.2010 1:01

Zdravim,

pokud chcete mit opravdu krasny travnik, tak do toho nejdete!

Pokud se Vam jedna jen o nejakou tu pravidelne secenou plochu bez prace a mate penez na zbyt tak proc ne...

Nicmene neustale mulcovani a seceni, trave nedela uplne nejlepe.

Jakozto zahradnicka firma mam s ni nejednu zkusenost, museli jsme neustale vertikutovat, odplevelovat...,, nemluve o tem kdyz jsme chteli zmenit tvar zahonu atp = ze na 100% ten kabel v zemi nekde pretnete a cele to budete instalovat znova... jinak az pak byl travnik vcelku slusny, ale ty zbytecne finance..., navic neni nad to kosit 1-2x tydne, idelane profi vretenovkou, a hnojit zasobnim hnojivem + treba ledkem a vertikutovat - u obojiho jen 2xrocne! -za zlomek ceny efekt az neskutecny...!

host - 109.44 (?), 31.5.2011 10:39

"... mate penez na zbyt tak proc ne..."  - veď práve že ide o peniaze.  Auromower na 3000 m2 som kúpil lebo bol lacnejšií ako traktor na takú plochu...

host - 126.180 (?), 2.5.2012 14:22

Samozrejme nesmysl. Moje zkusenosti:

Travnik je mnohem lepsi, uplne zmizel plevel, kteremu denodenni zkracovani vubec nedela dobre. Travnik se tak zahustil a vypada prefektne. Jsem docela liny takze zadny vertikutovani vubec nedelam a travnik vypada perfektne.

Kabel nelze bezne preseknout, jelikoz po mesici uz je pekne zarostly v travniku.

Kabel si muzete presekavat jak chcete, nastavovat apod. K tomu slouzi potom plastove spojky kam se zacvaknou oba konce dratu. Takze instalovani kabelu znova je uplna blbost - v zahradnice firme (viz prispevek vyse) asi neumi cist popis prodkuktu :-)

host - 44.132 (?), 10.9.2011 19:02

My máme sekačku už celý rok a maximálně jsme spokojeni. Trávník krásný, nehnete ani brvou. Už bych nikdy nechtěla každý týden se lopotit s obyčejnou sekačkou a hlídat, zda mi v sobotu a neděli prší. A vypouštět naši automatickou želvu (tak ji říkáme) je závava. Máme ten nejlevnější typ. Pak jen sedíte na terase a popíjíte vínko, přesně jak v nějaké prezentaci, kterou jsem viděla.

host - 100.54 (?), 6.8.2013 4:04

Souhlas, naistaloval jsem jich za poslední 2 roky asi 20 a kvalita trávníku jde nahoru... a pokud je dobře naistalováno je to luxusní záležitost...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz