Oregon Jet fit
|
|
 |
 |
host - 64.22 (?) 27.6.2014 22:43
Dobrý den, mám dotaz ohledně těchto OREGON JetFit hlavic: většina obchodů (i jiných zdrojů informací) uvádí, že se tyto hlavice používají se strunami Oregon FlexiBlade (do rozměru 4 mm).
Mě však zajímá, zda je v těchto hlavicích možné použít silnější struny Oregon TechniBlade (s rozměry 5mm, 6mm a 7mm)?
Děkuji
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 254.124 (?), 9.5.2014 17:43, zobrazeno: 34248x
Dobrý den, chci se zeptat, jestli tu má někdo zkušenosti s s hlavou Oregon Jet fit. Jestli je to výhodné ji používat, když se do ní musí používat nakrácená struna. Zajímá mě každý názor. Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.103 (?), 10.5.2014 10:04
Ono záleží na výkonu stroje, když si koupíte tu velkou Jetfitku + 4mm struny, slabší křoviňák už bude mít problémy, takže Jetfitka super, ale chce to k tomu i adekvátní stroj. Případně koupit odlehčený typ.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.124 (?), 12.5.2014 18:12
Děkuji. Máme Oleo Mac 746 T. Je to tedy výhodnější, oproti klasické (originální) hlavě? Mě trochu vadí, že se tam nedá dát delší struna a díky tomu plno zbytků. Nebo to je o tolik znát, že se s tím třeba udělá víc práce?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.242 (?), 19.5.2014 19:51
táto hlava je určená na profi nasadenie, kde sa može klasická plastová hlava poškodit alebo nadmerne opotrebovávat na príklad od kamenov a iného bordelu. Taktiež je výhodná tam, kde sa častejšie usekne silon a je potrebné hlavu pracne rozoberat-v závislosti od typu. Oproti klasickej 2 nilonovej hlave má 4 silinová podstatne vačší výkon a ked sa použije silon Oregon Tecni Blade tak na trávu trojzub ani nebudete potrebovat. Má ale vysoké nároky na výkon krovinorezu, takže ked nemáte aspon 1,8 kW, tak štvorsilonku nebrat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 115.106 (?), 26.5.2014 19:37
Jetfitka od oregonu se dělá ve dvou provedeních, menší se dvouma strunama a větší se čtyřma. Oproti obyčejné hlavě má několik velkých předností, za prvé nevibruje, je z kovu a vydrží 50x víc než obyčejná plastová hlava, je kvalitně osazená na ložisku, výměna struny probíhá velmi rychle a jednoduše, nemusíte složitě nic namotávat. Pokud jednou vyzkoušíte Jetfit, už nebudete chtít nic jiného. V obchodě koupíte už nakrácené struny, ale před použitím je dejte na 24 hodin do vody, zvláční podobně jako špagety a při sečení vydrží mnohem víc a nelámou se. Na OM746 můžete klidně osadit i 4strunu, obsah 46ccm to utáhne. Pod 40ccm už ale volit dvojku. Každopádně pokud ještě nemáte Jetfitku, tak si ji co nejdřív pořiďte, sice je to drahé, ale špičkové a vydrží na dosmrti. Kdo dělá profi, může si dokoupit i spodní ochraný kryt, který zvedne ještě více životnost.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 115.106 (?), 26.5.2014 23:01
Strana 16 a 17 je tam i vysvětlení na jaký obsah můžete co osadit.
Obsah motoru od 0 - 25ccm je nepoužitelný.
Obsah 25 a výše už můžete použít malou hlavu.
Obsah 40ccm a výše už lze osadit velkou.
OM 746 je v toleranci i na použití velké, u motorové pily jsou výkon a otáčky dost důležité, u křoviňáku a sekačky ale spíše než výkon rozhoduje krouťák, jelikož ho ale u křoviňáku málokterý výrobce uvádí, orietační krouťák získáte nejlépe z obsahu. Jak se říká obsah ničím nenahradíš u křoviňáků a sekaček to platí dvojnásob.
Vemte si čtveratou strunu s výstupkama, na noc před sečením ji hoďte do vody a tráva bude jen lítat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 108.131 (?), 27.6.2014 19:49
Dobrý deň, potrebujem osadiť túto hlavu na Stihl FS 410. Neviem sa rozhodnúť či použiť veľkú alebo malú hlavu a taktiež ktorý silón a aký priemer zvoliť? Kosím pre obce, okolo ciest brehy a priekopy a raz ročne vodojemy kde je už väčšinou tráva 1,5m vysoká a prerastená ostružiním a náletom. Tam používam trojzub. Ďakujem za radu
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.103 (?), 27.6.2014 22:35
Malá Jetfitka je za 900Kč velká za 1300Kč na váš křoviňák bych volil 4 strunou, přinejhorším můžete kdykoliv vynechat 2 struny a osadit jen dvě, zároveň i podle výkonu můžete osadit buď 3mm strunu, 3,5mm nebo 4mm vyzkoušíte a uvidíte, na prodejně třeba v husqvarně koupíte ze 4 kousky struny jen na osazení a vyzkoušení a pak se rozhodnete, která je to pravé ořechové. Do Jetfit se osazuje šedá hranatá struna od Oregonu Flexiblade, není to na jinou strunu, struna v hlavě drží tím, že je hrbolatá a pružinky se zobáčkem ji přidržují. Až se rozhodnete jakou strunu zvolit, kupte si celé klubo za 2000Kč (4mm 110m) a nastříhejte si je sám po 26cm ušetříte 1000 - 2000Kč jen tím nastříháním, ze pár strun dejte do pet flašky s napuštěnou vodou a při sekání vylejete vodu, vysypete strunu a po sekání jen doplníte strunu a zalijete vodou. 4mm struna je nejdražší, ale vydrží zase mnohem déle, takže pokud to křoviňák utáhne volil bych co nejsilnější. K Jetfitce je standadně dodávaní plastový spodek, ale pokud sekáte profi, můžete za 150 dokoupit plastový spodek s kovovým zakončením, ten se jen tak neošoupe, další věc jak se dá ušetřit je koupit si JetFitku pod záštitou jiného výrobce, nabízí ji Husqvarna, Hecht, Solo a další za lepší cenu, otázka je, jestli taková Jetfitka od Hechtu je kvalitativně srovnatelná, asi ano, ale já osobně jsem volil jistotu a těch pár stovek připlatil na Oregonku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.22 (?), 27.6.2014 22:43
Dobrý den, mám dotaz ohledně těchto OREGON JetFit hlavic: většina obchodů (i jiných zdrojů informací) uvádí, že se tyto hlavice používají se strunami Oregon FlexiBlade (do rozměru 4 mm).
Mě však zajímá, zda je v těchto hlavicích možné použít silnější struny Oregon TechniBlade (s rozměry 5mm, 6mm a 7mm)?
Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.103 (?), 27.6.2014 23:02
Dírku na hlavě jsem těď změřil a má 7x8mm ale když do ní zasunu 4mm strunu nepřipadne mi, že by měla 3mm vůli, spíše tak 1-2mm takže bych to moc optimisticky s tou 7mm strunou neviděl. V obrázku je orientační rozkres vhodnosti tloušťky struny na daný křoviňák.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|