Oprava Vari

host - 178.235 (?)
4.2.2014 17:56

Regulátorem se u Terry/Vari omezují otáčky ve třech nastavitelných stupních(při záběhu se např.třetí stupeň nemá použít).Časem se pružina (pokud někde nedrhne)unaví a je možné její předpětí na zářezech upravit.Regulační prvky na samotném karburátoru časem doznají opotřebení(vůle v uložení osičky).To také vedle nánosu plev pod nádrží ovlivňuje funkci omezovače.  AB

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 99.167 (?), 1.2.2014 19:07, zobrazeno: 6197x

Dobrý den. Potřeboval bych poradit. U zánovního motoru 1447 vypadl drátek, který vede od karburátoru někam dovnitř a já nevím, do kterého zářezu jej mám zaháknout. Prý je to nějaký regulátor. Mohli byste mi vysvětlit, k čemu to slouží a jak to funguje.  U druhého bazarového motoru je prý potřeba vyměnit gufera. Díval jsem se na obrázek a vypadá to, že bude nejprve potřeba odmontovat větrák a zapalování. Mám obavu, že tyto tam budou zalisované a nepůjdou sundat. je na toto potřeba nějaké montážní přípravky? dají se koupit u lokálního prodejce vari? Děkuji za odpověď

host - 26.29 (?), 2.2.2014 21:59

Ten drátek je pružina regulátoru a dá se posunovat v zářezech tak, aby se docílilo maximálně 4800ot na plný plyn.Takže záleží na pružině, jak je unavená.K druhému dotazu: Větrák jde sundat lehce po povolení matice, ale na zapalování musí být stahovák.Neměl by být problém ho u prodejce koupit. Mirek

host - 178.235 (?), 4.2.2014 17:56

Regulátorem se u Terry/Vari omezují otáčky ve třech nastavitelných stupních(při záběhu se např.třetí stupeň nemá použít).Časem se pružina (pokud někde nedrhne)unaví a je možné její předpětí na zářezech upravit.Regulační prvky na samotném karburátoru časem doznají opotřebení(vůle v uložení osičky).To také vedle nánosu plev pod nádrží ovlivňuje funkci omezovače.  AB

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz