Používám křovinořez OleoMac 11let a "zarážky" prsty stlačím a celé to rozeberu. Jde úplně lehce. Střední cívka se mi už opotřebovala, tak jsem ji koupil za 280 Kč.
Koupil jsem si křovinořez Oleo Mac s automatickým strunovým adaptérem. Po několika výměnách struny se mi už na druhé hlavě ulomily zarážky, které drží kryt cívky. Chtěl bych vědět jestli jsem zvolil špatný postup, při výměně nebo jestli je to výrobní vada. (Kryt odstraňuji pomocí velkého plochého šroubováku, který zasunu do krytu a poté jím stlačím zarážky a tím dojde k jeho uvolnění.)
No, já jsem sekal s OleoMacem 10 let, a nikdy jsem na vyndání cívky při doplňování struny žádný nástroj nepoužíval. Vždy mi stačilo prstem zarážku trochu stlačit (nejprve jednu), víčko malinko vychýlit, pak stlačit druhou a víčko šlo sejmout. Měl jsem ale strunovou hlavu, která vysunula strunu poklepem, nikoli automaticky (vysouvání struny dle odstředivé síly).
Mám křovinořez Oleo-Mac 740T z roku 1997, plastový kryt cívky sundavám přesně jako vy a ani jednu packu jsem zatím neulomil. Možná že změnili materiál strunové hlavy? Mám také hlavu, u které se struna vysunuje poklepem o pevnou podložku při rotaci.
Používám křovinořez OleoMac 11let a "zarážky" prsty stlačím a celé to rozeberu. Jde úplně lehce. Střední cívka se mi už opotřebovala, tak jsem ji koupil za 280 Kč.