Olej stihl HP
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
1b - Bronzový Zahrádkář (58) - 178.146 (?), 30.1.2010 20:27
Pánové,
potřetí jsem se šel podívat na olej stihl a makita, jestli jsem špatně nekoukal a nenašel jsem specifikaci oleje od výrobce, což mi připadá jako podvod výrobce na zákazníka.
u oleje stihl jsem podle čísla (0781 319 8411) zjistil, že je to obyčejný minerál a to mi přijde za 219 kč hodně přemrštěná cena!
makita bude asi taky minerál, ale za 135 kč to není tak hrozné, samozřejmě specifikace chybí taky, takže  
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.239 (?), 30.1.2010 21:32
Zdravím, já kupuju do své ps 500 s čistým svědomím olej Castrol garden synthetic 1:100.Používal jsem ho už dříve do jiné pily a osvědčil se mi.Výhodou je že ho mají v každém Bau Bau... za cenu cca 220kč a nemusím lítat k dealerovi dolmar který mám 30km od baráku.Specifikace podle údaje výrobce převyšuje api TC, takže je snad OK. K.H
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 44.31 (?), 30.1.2010 21:43
Podle popisu produktu :
Castrol Garden Synthetic 2T (1L)
Vysoce kvalitní syntetický olej vhodný pro všechny dvoudobé motory v zahradní technice, jakou jsou travní sekačky, řetězové pily, řezačky, křovinořezy aj. Castrol Garden Synthetic 2T překračuje požadavky výkonové specifikace API TC. Výhody výrobku: vyšší výkon motoru, výborná ochrana proti opotřebení motoru, nízká kouřivost, misící poměr až do 1:100 (olej: palivo), dodržujte doporučení výrobce motoru - bych zdůraznil podtržené. Nevím, zda je výraz až právě odpovídající pile PS 500 a dál výrobce nedoporučuje takový olej v takovém poměru. Nechci vůbec snižovat kvalitu tohoto oleje, ale jen upozorňuji na to, že takový olej bych osobně neriskoval v poměru 1:100. Ale je to Vaše zkušenost a hlavně Vaše pila, tak to berte jen, jako poznámku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.239 (?), 30.1.2010 22:04
Abych řekl pravdu, měl jsem z toho poměru ze začátku taky tak trochu strach nicméně si myslím že tento olej je velmi kvalitní, specifikací stejný jako Vámi doporučovaný profi dolmar 1:100. Vůbec bych se nedivil kdyby byl dokonce stejný.Vždyť se tu uvádí že oleje dolmar mají základ castrol super TT-tudíž jeden výrobce.KH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Gl. - (10) - 90.168 (?), 1.2.2010 11:09