Nastavení hrobkovací radličky AHR-355 pro výsadbu brambor

host - 106.118 (?)
23.4.2010 5:48

Děkuji za reakci a návod. Hned po rotavátorování jsem se pokoušel sázet. Souhlasím, půda byla hodně vlhká a těžká (po naházení brambor a zasypání kompostem, pocukrování cereritem i mezi rýhami ušlapaná) a sestava naopak lehká a nešlo ji při zahrnování udržet v požadovaném směru. U 2 radlic a kol s větší roztečí je možná sestava také lépe vedena než s 1 radlicí a roztečí proorávacích kol kolem 20cm. Počkám až trochu oschne a zkusím znovu. Samozřejmě se chystám koupit novou DSK-317, nápravu, kola a závaží a nosiče už mám. Jarda

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 104.45 (?), 21.4.2010 19:56, zobrazeno: 13686x

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jak nastavit hrobkovací radličku AHR-355 tj. nastavení výšky v nosiči a rozevření křídel radličky, rozteč řádků... Návod nemám. Zkoušel jsem sestavu rotavátor KB-211z Agrobonu, radlička AHR-355, proorávací kolečka SVS. Rozteč řádků jsem se snažil držet 61cm, je problém udělat řádky rovnější. Nakonec se rýhy na výsadbu podařilo vyhloubit. Co se nepodařilo vytvořit hrobky, došlo na motyku. Půdu máme těžkou a byla i hodně přemokřená. Děkuji předem za rady, nebo návod. Jarda

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 21.4.2010 21:00

Návod je zde. Obecně půda musí být prokypřená do hloubky, jinak Vám radlice uhne před tvrdým místem. U těžké půdy, kterou máme také je třeba také zvolit správnou dobu - příliš nespěchat a počkat, až je půda více proschlá. Potom se rotavátorem promísí a potom je již ideální doba na rýhování. To je samozřejmě adekvátní stroji, kterým jej provádíte. Já rýhuji s Vari s velkou převodovkou 317, stroj je dost těžký a snadno udělá rýhy.

host - 106.118 (?), 23.4.2010 5:48

Děkuji za reakci a návod. Hned po rotavátorování jsem se pokoušel sázet. Souhlasím, půda byla hodně vlhká a těžká (po naházení brambor a zasypání kompostem, pocukrování cereritem i mezi rýhami ušlapaná) a sestava naopak lehká a nešlo ji při zahrnování udržet v požadovaném směru. U 2 radlic a kol s větší roztečí je možná sestava také lépe vedena než s 1 radlicí a roztečí proorávacích kol kolem 20cm. Počkám až trochu oschne a zkusím znovu. Samozřejmě se chystám koupit novou DSK-317, nápravu, kola a závaží a nosiče už mám. Jarda

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz