Nákup profi techniky: Stihl, Brill, Husqvarna, Honda...
|
|
 |
 |
host - 4.70 (?) 22.4.2007 19:45
Tak zjistil sem od známého, který dělá v technických službách, že pokud chci výkon a spolehlivost, tak prý stroje značky Stiga jsou to nejlepší. Říkal, že vyzkoušeli během let mnoho značek a se sekačkami od Stigy mají ty nejlepší zkušenosti. Teď sice berou od Brilu ale Stigy sou prý lepší. Dolmar prý má dobré hlavně pily, Stihl zase křovinořezy, ale co se týká těch sekaček tak prý ta Stiga je výborná. Stigu máme přímo v místě, Stihl taky, Husqvarna a Honda asi 30 km, Dolmar 45 km. Tak to vidím na Stigu (myslel sem že dělají stolní hokej) a asi Stihl, uvidíme co nabídnou.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 209.65 (?), 23.4.2007 1:50
Ano, to je i můj názor. Já osobně sekám běžně křoviňákem 3000m2 za šichtu (někdo to ale za mnou musí shrabat, mě to hrabání leze krkem).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.101 (?), 23.4.2007 10:18
Ano, zatím je to jen 4500m2 ale plocha se během 2-3 měsíců rozroste asi na 30 000m2. Hned jak budou dokončeny další stavby v areálu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.70 (?), 22.4.2007 19:45
Tak zjistil sem od známého, který dělá v technických službách, že pokud chci výkon a spolehlivost, tak prý stroje značky Stiga jsou to nejlepší. Říkal, že vyzkoušeli během let mnoho značek a se sekačkami od Stigy mají ty nejlepší zkušenosti. Teď sice berou od Brilu ale Stigy sou prý lepší. Dolmar prý má dobré hlavně pily, Stihl zase křovinořezy, ale co se týká těch sekaček tak prý ta Stiga je výborná. Stigu máme přímo v místě, Stihl taky, Husqvarna a Honda asi 30 km, Dolmar 45 km. Tak to vidím na Stigu (myslel sem že dělají stolní hokej) a asi Stihl, uvidíme co nabídnou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.195 (?), 23.4.2007 4:49
U té Stigy na tom má samozřejmě velký podíl motor Honda.Jinak doporučuji se mrknout zde-http://www.itest.cz/zahradni_technika/koupit_sekacku.htm.Je zde krásně a názorně popsáno jaký vliv má kroutící moment na sečení.Upozorňuji,že udávaný výkon výrobcem není všechno.Také je důležité z kolika procent je schopná sekačka koš naplnit.Jestliže vám naplní 90l.koš z poloviny,tak to žádná výhoda není.Například u Hondy,která má 60l.koš probíhá plnění opravdu na 100%.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.101 (?), 23.4.2007 10:16
Ano, motory Honda samozřejmě preferujeme. Ty Stigy mají prý hlavně dobře zpracovaný spodek a velká kola, takže by měly něco vydržet.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 160.42 (?), 23.4.2007 14:09
Dobrý den, chtěla bych koupit kvalitní motorovou pilu na občasné kácení stromů. Máme ovocný sad, ve kterém jsou staré stromy. Chtěla bych je postupně vykácet. Jakou pilu bych si měla koupit? Předem děkuji za odpověď Lucka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.201 (?), 23.4.2007 14:32
Vaše požadavky je možné vyřešit výběrem pily v podstatě u všech známých prodejců u nás. Z dlouhodobého pohledu jsou na tom nejlépe zejména Stihl,Dolmar-Makita, Husqvarna,Jonsered,Solo - tyto firmy mají výrobu motorových pil, jako svůj speciální výrobní program a podle toho vypadá i počet vyráběných typů pil. Občasné kácení ovocných stromů se dá zvládnout bez výkonu na doraz jak od člověka, tak od pily nejsilnějšími modely hobby, případně začátkem řad poloprofi , dle finanční představy. Konkrétní typy pil až po upřesnění. J.S.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 160.42 (?), 23.4.2007 14:44
Koukala jsem na Husqvarnu 350 nebo Stihl MS 270 nebo Dolmar PS5000, ale nevim kterou. Máme na pozemku přes 100 stromů. Na podzim budeme kácet 15 hrušní a pak vždy podle času a potřeby. Lucka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 160.42 (?), 23.4.2007 14:51
Teď jsem ještě koukala na Dolmar-Makita PS500 a je také zajímavá. Potřebovala bych radu odbornika, kterou by si vybral? Lucka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.201 (?), 23.4.2007 15:00
Z tohoto výběru je profi Dolmar PS5000, ostatní jsou poloprofi a mají proti profi řadě již různé kompromisy, ale které třeba ani nepotřebujete. Díky cenové politice výrobců - obch. zastoupení jsou proto některé pily srovnatelné cenou z pohledu na co jsou určeny nesrovnatelné. Proto je jednoduché měřítko profi - nejvyšší nároky, poloprofi - vysoké nároky, hobby - pro běžné řezání. Tak, jak jsou pily odstupňovány z hlediska nároků, tak je to i z hlediska výkonů, vybavení, vibrací a pod. Výkony se mohou překrývat a pila hobby může mít větší výkon než profi, ale díky většímu objemu motoru, ale v dalších parametrech vévodí profi stroj. To stejné poloprofi - profi - profi pily mají u každého výrobce pil číslo 1 a proto jsou vyráběny pro profesionální nejtěžší použití. Jestli jste se dívala na PS 5000, tak tato pila je opravdu stroj, který Vaše představy nejen splní. Dolmar je cenově příznivější, ne na úkor kvality - to bychom o něm nyní asi už nemluvili. V každém případě musím objektivně uznat, že i ostatní dva kandidáti by splnily co od pily požadujete. Já jsem vždy upřednosťoval profi stroje a vyplatilo se mi to. Ovšem řežu velmi často. J.S.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|