Mulčování
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 144.242 (?), 19.7.2007 12:29, zobrazeno: 11945x
Dobrý den, uvažuji o koupi mulčovače Vari Hurican a zajímalo by mně, jestli to mulčování při sečení vysoké trávy vůbec funguje. Jak vypadá takto posečený sad, zda po seschnutí posečené trávy není trávník pokrytý vrstvou žlutého mulče nebo jak to nazvat. Nejde mně o pěstěný trávníček, dosud používám pro sečení Terru. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.85 (?), 20.7.2007 12:11
Dopadne to přesně jak jste to popsal, jelikož větší množství zelené hmoty se nedá zpracovat /rozsekat/ na tak malé kousky aby jste je zapravil do trávy. Pokud by jste sekal pravidelně a častěji, snad by výsledek byl o něco lepší.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.20 (?), 20.7.2007 13:07
Mulčování by snad mělo smysl jen při sekání vyloženě nakrátko. A to ještě ne při každém sekání!!! Také jsem o tom uvažoval a mulčovací variantu po získání informací opustil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.1 (?), 20.7.2007 17:40
Funguje to, jen to sekání přerostlé trávy je lepší dělat nadvakrát. To se jedná o tu první trávu tzv. senoseč, která je vyšší, jinak je to vynikající stroj. A co se týká mulče, tak za několik dní ho neuvidíte, záleží na výšce trávy, např. 50cm vysoká tráva opticky zmizí za několik hodin. Nevýhoda je, že je to jednoúčelák za ty prachy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 146.127 (?), 24.7.2007 0:24
Řešil jsem před 2 měsíci stejný problém. Sekl jsem zahradu bubnovkou pak sušil hrabal a likvidoval. Něco na kompost zbytek spálil i když je to zakázáno. Rozloha zahrady 3700 m. Toto vše 3-4 ročně. Paráda děkuji už nechci. Koupil jsem hurikána 530 a můžu říct nebe a dudy. Mám za sebou 2 sečení a nazpět už bych nešel. Kozu ani králíky nemáme tak naco sušit seno a přidělávat si práci a hlavně pro mě to pitomé hrabání. Celkový čas při vlastním sečení je sice delší - hurikánem cca 6 hod. oproti bubnem 4 hod ale je to celkově kratší a to výrazně o to sušení hrabání a likvidaci. Ale ja jsem v klidu. Raději seču jak ten zbytek. Pokud se jedná o luční trávu tak výška trávy v poho do 60 cm. Kolem vrby a studny kde je částečně mokrá půda a tudíž i hutnější a víc štavnatá tráva tak to hurikán sežere tak cca do 40 cm. Myslím že budu séct taktéž 3-4 ročně. Pozemek je upravený a skutečně je to za měsíc pryč. Samozřejmě je to sečení vhodné do sadu apod. Podle mých dosavadních zkušeností nemá význam nechavat trávu narůst více do výšky protože pak se jedná skutečně o vejkou masu materiálu kterou pak můžeš nakládat lopatou když to tam necháž ležet. Toto se pak déle rozkládá a nevypadá to hezky. Chce to fakt raději 3-4 za rok a má to jinou štábní kulturu. Jestliže máte Vari dokupte si nádstavec a budete spojený. MB.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.50 (?), 26.7.2007 13:03
Ten samy problem jako vetsina - co s travou...Koupil jsem si krovinak a jako doplnek mi nabidli mulcovaci nuz. Ma nekdo zkusenosti s mulcovacim nozem na krovinaku a do jake vysky travy to jeste jde? Dekuji Jarda
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 137.189 (?), 30.7.2007 0:03
Dobrý den,
dokud měl soused krávu a ovce problém s 2 ha sadem u nebyl problém. Nejdřív jsem začal s křovinořezem (vibrace, čas na posekání nic moc, hrabání,odvoz, ale pár let jsem to vydržel). Pak jsem koupil lištovku (čas na posekání se zrychlil, vše ostatní zůstalo). Letos příprava na zalesnění 1 ha a zakoupení mulčovače. Nejdřív jsem zamýšlel koupi nejnižší verze (myslel jsem, že to bude stačit), ale pak jsem koupil farmářské provedení. Stroj má převodovku, zpátečku, takže ovladatelnost solidní. Na rovném terénu jsem zaměstnal i manželku :-)). Tráva do 60 cm bez problému, najel jsem do přerostlé 110 cm kostřavy na poloviční záběr a taky to šlo. Koupě byla pozdě. Zatím mám krátké zkušenosti, ale vzhledem k tomu, že chci udržovat sad a ne pěstěný trávník s minimem času zatím supr. Kupte si stroj podle plochy, nejnižší verze max. do 5. tis. m2 a myslím, že budete spokojeni. Je dobrý navšívit předváděcí dny nebo firemní prodejnu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.8 (?), 30.7.2007 7:07
Mám dotaz. Co jste si to pořídil za značku a tip mulčovače?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.64 (?), 6.8.2007 21:11
Já mám Pantera od fy. Dakr - není to jednoúčelový stroj jako Huriccane, ale bubnová sekačka, kde je možnost vyměnit buben za mulčovací zařízení. Výkon slušný, 6,5H, motor Briggs, 3 rychlosti pojezdu. Sekám s ním sad, asi 2800m2. Na jaře jednou posekám a pak 3 mulčuju, ideální je do výšky cca 20 cm. Hledejte na webu, cena asi 38tisíc komplet - motor, bubnovka i mulčovač.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|