Mulčovač? Ano/ne?

host - 180.190 (?)
2.6.2008 23:22

Dobrý.Já sám jsem zde taky hledal infofmace ohledně mulčovače už před dvěma roky. Loni jsem zakoupil hurikána 530 od Vari a napsal jsem nějaké své čerstvé postřehy sem na zahradu. Zadejte do vyhledávače hurikán F 530 a tam to je - samozřejmě pokud vás to bude zajímat. Jde to přetáhnout i sem na toto vlákno, ale bohužel tak dobrý nejsem.  Od nákupu uběhl víc než rok- mám za sebou garančku- i letošní první seč - a mohu říct že jsem udělal dobře. MB.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host, 17.4.2005 23:30, zobrazeno: 16233x
Zajímalo by mne,jestli někdo máte zkušenosti s dnes hodně inzerovanými mulčovači.Je to výhodná záležitost pro zahradu,s níž nechceme mít příliš práce,ale která není umístěna v odlehlých oblastech,nebo je to ztráta peněz a je lepší vsadit na klasickou bubnovou sekačku?Teď mám namysli například, jestli ta tráva,která zůstane ladem nezačne brzy otravovat sousedy zápachem...Také by mne zajímalo,jakou dobu trvá rozklad té trávy a jestli má použití mulčovače význam i v chladnějších horských oblastech?No zkrátka jestli je mulčovač dobrou volbou pro údržbu rekreačních,leč bezúdržbových zahrad.Za odpověď předem děkuji...

host, 21.4.2005 10:26

Po mé špatné zkušenosti s mulčovacím nástavcem na motorovou sekačku Husquarnu mohu tuto metodu zcela zavrhnout. Sice odpadne vysypávání trávy z koše sekačky, ale zato Vám tkzv. mulč zcela zničí trávník tím, že vytvoří filc, zabraňující růstu trávy. Potom je nutná vertikutace trávníku.

host, 18.5.2005 15:14
Máme sekačku MTD 53cm s motorem Honda 5,5k, která po výměně nože a vložení klínu mulčuje. A je to super! K našemu překvapení se posečená tráva ztratila, po pečlivém hledání jsme našli sem tam několikamilimetrový kousek na půdě. Podle mne je zapotřepí mít dostatečně silný motor k výšce trávy, tedy platí pravidlo 2x točivého momentu motoru=výška sečené trávy. 20cm sečené trávy se mulčovalo naprosto lehce.

host - 74.172 (?), 2.6.2008 16:12

Mám zahradu cca 3500 m2. Zčásti je ve svahu. Zatím jsem ji sekal křovinořezem. Uvažuji o zakoupení mulčovače. Nevím, jaký typ. Nechci sekat zahradu každý týden. Poradí mi někdo? Díky.

host - 180.190 (?), 2.6.2008 23:22

Dobrý.Já sám jsem zde taky hledal infofmace ohledně mulčovače už před dvěma roky. Loni jsem zakoupil hurikána 530 od Vari a napsal jsem nějaké své čerstvé postřehy sem na zahradu. Zadejte do vyhledávače hurikán F 530 a tam to je - samozřejmě pokud vás to bude zajímat. Jde to přetáhnout i sem na toto vlákno, ale bohužel tak dobrý nejsem.  Od nákupu uběhl víc než rok- mám za sebou garančku- i letošní první seč - a mohu říct že jsem udělal dobře. MB.

host - 211.20 (?), 3.6.2008 14:51

Pokud chcete mít pampelišky, sedmikrásky, mech a udušenou trávu klidně mulčujte. Rád Vám potom prodám něco na hubení plevelů, provzdušňovač, kultivátor a podobné. Mulčování spíš jen pro nově vysazené trávníky na jejich rychlejší zahuštění jinak nebrat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz