Mountfield nebo Vari

host - 11.107 (?)
5.9.2012 19:57

Madam, nesmíte panu J.S. hned všechno věřit. Když vyjde novinka v pilách od Dolmaru je zrovna on první co ji chce. Čím si prošel Global než byl uvolněn k prodeji nemá ani potuchy, stejně než se zde o něm začalo psát neměl ani potuchy že něco jako Global existuje stejně tak kolika změn za tu "testovací" dobu doznal - a je certifikován, zkušebna se s tím taky nemaže, takže nebojte, že koupíte polofunkční strojek a změny některých dílčích dílů během doby výroby jsou běžná věc. Jinak věřím, že Vaše změněné rozhodnutí bylo správné a kdyby jste měla už dřív Vari hned by jste poznala jak je proměna Vari Global na jednotlivé stroje konfortnější a rychlejší.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 4.243 (?), 5.9.2012 11:48

Taky jsem zapoměl, že i závaží v kolech je jiné, takže třeba rozdíl hmotností je vyrovnán.

host - 211.154 (?), 5.9.2012 17:45

Vážení pánové, mockrát Vám děkuji za příspěvky do této diskuze a sděluji, že dnes jsem zrušila objednávku akční sestavy Vari IV a objednala Vari Global. Ano, čtete správně, jsem žena a toto fórum jsem zřídila, abych překvapila svého manžela dárkem k narozeninám. Proto také práci s malotraktorem nerozumím, jak mi někdo píše. Reagovala jsem proto jen na příspěvky, které jsem mohla najít na internetu, nebo vyčíst v manuálech:-)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.119 (?), 5.9.2012 18:29
To jste měla napsat dříve, neboť bych se nespokojil s výrazem Vari, jak je to dostačující pro muže a detaily si dořeší sám. Pro mě bylo podstatné vysvětlit rozdíly nejen v ceně, ale také v kvalitě. U novinek je vhodné nebýt mezi prvními, neboť ti vychytají drobné problémy, někdy i závažné, které často odhalí až běžný uživatel. Přeji hodně oboustranné spokojenosti s krásným dárkem.

host - 211.154 (?), 5.9.2012 19:33

Děkuji a jen mi prosím neříkejte, že není dobré být mezi prvními... už mám pochybnosti, jestli jsem neudělala chybu.

host - 164.34 (?), 5.9.2012 11:53

navrhuji podívat se na MKS-60

jsem spokojeným majitelem již 2 roky (sečení bubnovkou, orba, vyorávání, rotavátor, vozík, sněhový pluh)

motor Kawasaki, převodovka 5+1, robustní konstrukce

množství přidavných zařízení

host - 11.107 (?), 5.9.2012 19:57

Madam, nesmíte panu J.S. hned všechno věřit. Když vyjde novinka v pilách od Dolmaru je zrovna on první co ji chce. Čím si prošel Global než byl uvolněn k prodeji nemá ani potuchy, stejně než se zde o něm začalo psát neměl ani potuchy že něco jako Global existuje stejně tak kolika změn za tu "testovací" dobu doznal - a je certifikován, zkušebna se s tím taky nemaže, takže nebojte, že koupíte polofunkční strojek a změny některých dílčích dílů během doby výroby jsou běžná věc. Jinak věřím, že Vaše změněné rozhodnutí bylo správné a kdyby jste měla už dřív Vari hned by jste poznala jak je proměna Vari Global na jednotlivé stroje konfortnější a rychlejší.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.49 (?), 5.9.2012 20:16
Já se s vámi dohadovat nepotřebuji. Novinky od Dolmaru jsem nikdy neměl dříve, než po 1 roce po uvedení na trh u nás. Takže opravdu nemusíte všem všechno věřit. Vari jsme kupovali v době, kdy super spolehlivé převodovky osadili super Honda motory. Nyní je to po delší době větší zásadní změna, kterou bych i v případě dárku konzultoval na Vašem místě s tím, komu je hlavně určen. Takže dárek v podobě poukazu na Vari a ať se také Váš manžel vyjádří. V našem případě bych to po ženě ani nechtěl, aby mě vybírala stroj. Snahu ocení každý muž, kterému chce žena koupit stroj, ale dle mého názoru by měl mít šanci se k tomu vyjádřit. Jinak všichni výborní výrobci testují a ani Vari se problémy v minulosti nevyhnuly. Proto moje doporučení.

host - 11.107 (?), 5.9.2012 20:33

Ani já se s váma nepotřebuji a ani nechci dohadovat. Vím, že jste léta spokojeným uživatelem Vari, stejně tak motorů Honda GXV a GCV, Jen sem tam nějaká ta mezírka u Vari se u vás najde, ale já bych zase s váma ani nezkoušel polemizovat v pilách a jsem rád, že od vás v tomto směru sem tam něco pochytím. Stačí mi jen číst.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.49 (?), 5.9.2012 20:53
Abyste pochopil, my bychom si to vyříkali, ale paní by se to zbytečně popletlo. Jinak od toho jsou diskuze, abychom si předali znalosti a zkušenosti (tenkrát s tou AKY vs 316 to byl překlep, ale na tom nešupí, jen vysvětlení s odstupem dané diskuze).

host - 230.219 (?), 10.9.2012 2:43
Vari je nejlepší volba a skvělá kvalita a srovnávat to s mountfieldem nikdo nemůže myslet vážně.Měl jsem dvoutakt, a jen z důvodu nevyužití jsem ho prodal se závažím, lištovou sekačkou, rotavátorem,pluhem a vozikem za 25tis.,ale rád na něj vzpomínám, byl to pracant, na rovině utáhl i 1tunu po trávě a ani nehrábl, být to čtyřtakt, který má dnes s hondou, zůstal by asi doma.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz