motorová sekačka s pojezdem Hecht 546 S

host - 37.48 (?) 
21.6.2008 10:24, zobrazeno: 48304x

V loni jsem si koupil tuhle sekačku u Dakr s.r.o Vsetín a již při druhém sečení přestal fungovat pojezd.Zabíral jenom trhaně a tak jsem šel reklamovat.Pán v prodejně mi vysvětlil, že to je vadnými klínky (asi myslel v kolečkách)které jsou z měkého materiálu a postačí je jenom vyměnit.Za týden jsem si opravenou sekačku vyzvedl a   bez problémů jsem ještě asi 5x trávník o velikosti asi 65m2 posekl.To se stalo v loni.Letošní sezonu jsem posekl už jenom 2x, pojezd zase nefunguje.V úterý jdu tedy reklamovat stejnou závadu, jsem zvědav co mi řeknou.Kamarádi mají sekačky různých značek ale o tzv.klíncích nevědí nic.O dalším průběhu budu tady informovat.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

radustom - (4) - 37.48 (?), 15.7.2008 12:51

Reklamace proběhla bez problémů.Mechanik jenom kroutil hlavou nad tím, že klínky v zadních kolečkách nevydržely, byt byly z tvrdého materiálu.Klínky jsou ted z ocelových jehel, problém je v jejich tvaru, nejsou totiž hranaté(vysvětloval servisní mechanik při reklamaci)Když mi příští rok nastane stejný problém, osadí kolečka napevno.Takže příště až budete kupovat sekačku s pojezdem, at Vám ukáží v prodejně klínky na kolečka, jakého jsou tvaru.Musí být zásadně hranaté, jinak Vám nastanou potíže.

radustom - (4) - 124.108 (?), 30.7.2009 6:38

Tak se klínky opět ohladily a pojezd nešel.Kamarád mi dal pár centimetrů kulatiny a budu si ted sám klínky stříhat a vyměnovat.Rozhodně už nikdy nic nekoupím v prodejně Dakr ve Vsetíně a už vůbec nic od italské značky Hecht. Jsetli někdo víte o benzínové sekačce která tímto problémem s pojezdem netrpí, dejte prosím vědět.

host - 126.37 (?), 30.7.2009 11:12
Dakr je dobrá firma s vynikajícím poprodejním servisem.Za závady si můžete sám, kdyby jste si nekoupil čínskou sekačku tak problémy nemáte.

host - 56.174 (?), 30.7.2009 11:57

Hecht není Itálie, ale čistokrevná Čína

host - 93.198 (?), 30.7.2009 14:04

Dobrý den,

souhlasím s tím, že Čína je Čína, nicméně já jsem Hecht risknul taky, mám ji už druhým rokem, seču s ní jak zběsilý (trávník kolem domu má cca. 5000m2) a šlape jako hodinky. Pojezd je naprosko OK a to i přesto, že mám na pozemku dost velké nerovnosti a někdy se sekačka "kousne" o nerovnost a hnací kola začnou hrabat. Na motor jsem kromě výměny oleje nemusel šáhnout (je tam B&S 190ccm) - má sílu jak bejk. Problém Číny (obecně skoro všech výrobků) je ve velkém rozptylu kvality. Takže zatímco jeden kus může být perfektní, druhý může být naprostý zmetek. Je to o tom zda jste ochoten jít za nižší pořizovací cenu do rizika, že budete mít smůlu a zrovna narazíte na šmejd.

Jinak DAKR je dobrá firma a nemůžu říct křivého slova (prodejna Hranice).

Jirka

host - 44.130 (?), 11.8.2010 10:12

Před měsícem jsem si zakoupil sekačku na trávu s pojezdem Hecht 546 S a když jsem se včera po třetí snažil posekat trávu na zahradě, tak se mi rozbil pojezd. Tento český výrobek se mi zdá velmi nekvalitní.

Robin Koklar

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 11.8.2010 10:46

Český výrobek??
 Všechno, co má na krabici nápis v češtině nemusí mít tuzemský původ.

gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 180.2 (?), 11.8.2010 16:10

skoro všecky činské sekačky vega, hecht... ABG mají problém s pojezdem.dříve byli v sekačkách volnoběžky třikrát větší a z dvakrát lepšího materiálu. Musíte na klínky použít tu nejlepší ocel, na kterou natrefíte. např. nařezat z kvalitního imbus šroubu. originál činský náhradní díl rozhodně nebrat. Jo a klínky nevyřazovat-mají funkci volnoběžky-potřeba např. při otáčení.

Svarc - (49) - 49.235 (?), 13.8.2010 21:08

Mám taky Tohoto hechta 546 S  z číny, ale kdybych to dříve věděl tak bych ho nekupoval.Hlavně mě dostal ten pojezd jen s jedním kolem, který se dost protáčí ve svahu.Startování to je taky někdy na mé nervy. Na rovinku okolo baráku to stačí, ale už koukám po jiné a pořádně nadupané.Jak vidím na netu nebo v letácích skvělé stroje Vega, Berlan,Hecht a spousta jiných kvalitních sekaček s tímto skvělým čínským motorem tak už se jen směju.Míra

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz