Trochu bych upřesnil:
U sekaček s dvoutaktním motorem JIKOV 1453 (viz např. na www.motorjikov.cz/?c=24&p=57 ] je uvedena svahová dostupnost 30 stupňů. Ta se ale podle mého vztahuje na celou sekačku (z důvodů pracovní bezpečnosti). Jinak já sekám část své zahrady se sekačkou LTS 448 s tímto motorem, ta část zahrady má sklon cca 40-50 stupňů, sekám jak do svahu, tak i po vrstevnici. Pouze při sekání po vrstevnici má sekačka sklon sklouzávat bokem, což řeším tím, že rukojeti tisknu více k zemi a tím zatížím zadní kola.
Podle mého svahová dostupnost motoru JIKOV 1453 je omezena pouze tím, aby do karburátoru tekl z nádrže benzin a v plovákové komoře byla přibližně správná výše hladiny benzinu. Sekám tedy karburátorem dolů.
Jinak tento kus zahrady jsem z důvodu vysoké trávy zkoušel sekat i se sekačkou BDR700 se stejným motorem, sekal jsem jak do svahu, tak i po vrstevnici. Při sekání po vrstevnici má sekačka snahu sklouzávat do boku a převracet se na bok, to lze omezit tak, že je nutno sekačku vést částečně šikmo do kopce a nechávat ji "hrabat" kolama do boku.