Motor Honda GXV 620V
|
|
 |
 |
host - 24.30 (?) 28.5.2011 17:38
Tento motor neznám, kolik má karburátorů? Jeden, dva? Pokud dva- má ten s černými svíčkami příliš bohatou směs, pokud jeden, může mít mít motor chycené pístní kroužky, nebo vyběhaný válec (zpravidla dolní) motor začne žrát olej a zasírá tím svíčku. Na ventily bych to neviděl, ty by šly slyšet že klepou, ale není od věci je zkontrolovat. Pokud je mi známo, předstih se u těchto motorů nenastavuje, pouze odtrh (vzdálenost cívky od magneta). Pokud tomu nerozumíte svěřte stroj odborníkům v servise. Ano vezmou si peníze za práci, ale pokud to jsou odborníci vymění pouze to co je potřeba a né půl traktoru, na co to zatím vypadá s Vámi.
Z.F.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
nickman80 - (3) - 165.40 (?), 28.5.2011 17:29, zobrazeno: 8187x
Zdravím, měl bych dotaz. Po odstranění poruchy, kdy motor běžel jen na jeden valec, kde byla vadná zapalovací cívka, se vyskytnul další problém. Motor už běží na oba válce, ale po kontrole svíček, jsem zjistil, že v jendom válci je svíčka černá, zakarbonovaná a ve druhém válci je v pořádku. Tipnul bych to na špatně nastavený předstih zapalovaní na válci. Nemáte někdo představu jak se tam dá nastavit předstih? Se zapalovací cívkou se dá jen oddalovat a přibližovat k rotoru.Zkoušel jsem různé nastavení, ale bez uspěchu.
Díky za rady
Richard
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 24.30 (?), 28.5.2011 17:38
Tento motor neznám, kolik má karburátorů? Jeden, dva? Pokud dva- má ten s černými svíčkami příliš bohatou směs, pokud jeden, může mít mít motor chycené pístní kroužky, nebo vyběhaný válec (zpravidla dolní) motor začne žrát olej a zasírá tím svíčku. Na ventily bych to neviděl, ty by šly slyšet že klepou, ale není od věci je zkontrolovat. Pokud je mi známo, předstih se u těchto motorů nenastavuje, pouze odtrh (vzdálenost cívky od magneta). Pokud tomu nerozumíte svěřte stroj odborníkům v servise. Ano vezmou si peníze za práci, ale pokud to jsou odborníci vymění pouze to co je potřeba a né půl traktoru, na co to zatím vypadá s Vámi.
Z.F.
|
|
 |
|
 |
 |
|
nickman80 - (3) - 165.33 (?), 28.5.2011 19:16
Motor má jeden karburátor. Olej to nežere, jezdím s tím a žádný úbytek jsem nezaregistroval. S tím předstihem máte pravdu, nastavuje se tam pouze odtrh jak říkáte, možná by to mohlo byt tím? Ze zkušenosti dalšího motoru co jsem opravoval vím, že když jsem tam měl ten samý problém černou suchou svíčku, tak jsem ji vyměnil za svíčku z nižší tepelnou hodnotou a vše bylo v pořádku. Jen tady mě to nejde do hlavy, když obě svíčky jsou stejné a druhý válec jede jak má. Půl traktoru nevyměním :), ale jsem zastánce toho, že co si můžu udělat sám tak udělám a až si opravdu budu jistý, že to sám nezvládnu, tak svěřím motor do odborného servisu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.33 (?), 29.5.2011 12:42
Díky za reakci, motor funguje jak má, jen občas při startu, když je motor ještě studený, tak střelí do výfuku, ale pak už je vše v pořádku. Máte pravdu s tím, že motor opravdu neběží nikdy na plný výkon, zkusím prohodit ty svíčky a když to nepomůže, vyměním je za lepší tepelnou hodnotu.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|