Motokultivátor MS 06 - poraďte

host - 218.71 (?)
20.6.2008 9:52

Habr.V:  Nechte kola napevno!!Potkáte li mez třeba s radlicí(kolmo dolu k přejetí),zaručeně Vám to vyrazí řídítka z ruky! Je to bohužel na úkor horšího ovládání motokultivátoru.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 69.62 (?), 9.3.2008 11:20, zobrazeno: 12697x

Zdravím všechny, kteří mají motokultivátor MS 06 (prodávaný v Mounfieldu). Zdědil jsem jej, ovšem bez návodu k použití. Potřebuji zjistit, zda lze nějak vypnout stálý pohon obou kol - něco jako "uzávěrku". Chci s ním jezdit, ale takto se s ním špatně zatáčí. Napříč poloosou prochází šrob, ale mám strach jej vyšroubovat, aby mi pak za jízdy neupadlo kolo - když jej vyšroubuji, tak je "uzávěrka" odstraněna. Ptám se proto, lze "uzávěrku" odstranit, a pokud ano, tak oním šroubem na každé poloose? Moc Vám děkuji. 

host - 161.9 (?), 9.3.2008 17:56

U kultivátorů MS se nahrazuje diferenciál právě Vámi popsaný systém se šrouby. Osa je volně zasazena do náboje kola, který je opatřen na vnitřní straně navařeným dorazem. Osa je opatřena vymezovacím prstrncem, který je na jedné straně opatřen výstupkem, na druhé straně závitem. Skrz prstenec prochází šroub, který jej fixuje k ose. Jakmile tento šrouby demontujete, není prstenec fixován a po nekolika otáčkách kolo "upadne". Opírají-li se oba prstence o zarážky na náboji, zabírají obě kola, při zatáčení se opírá vždy jen jeden prstenec, což usnadňuje otáčení. Pokud byste chtěl, aby trvale zabíralo pouze jedno kolo, mus byste z prstence odstranit zarážku (výstupek) a upevnit jej k ose tak, aby se osa volně otáčela. Potom všek ztratíte možnost záběru obou kol. Pro snazší otáčení při jízdě s vozíkem je dobré demontovat z kol závaží a provádět pravidlenou údržbu uložení kola aa mazání. Pak se otáčení výrazně usnadní.

host - 69.62 (?), 9.3.2008 18:43

Moc Vám děkuji za odpověď. Pro upřesnění, vyšrouboval jsem tedy zřejmě šrouby na obou poloosách procházející oním prstencem. Podle tohototo by tedy kola upadla. Podstata uzávěrky je tedy v těch prstencích? Ty mám demontovat? Děkuji.

host - 161.9 (?), 12.3.2008 19:14

Zajišťovací prstenec musí na ose zůstst, jinak Vám kolo upadne. Musel byste prstenec upravit tak, aby se osa mohla s tímto namontovaným prstencem otáčet o 360 °. Pak se výstupek na prstenci nezapře o zarážku na náboji kola a trvale bude poháněno pouze jedno kolo, kde samozřejmně zůstane upevnění kola bez úpravy.

host - 218.71 (?), 20.6.2008 9:52

Habr.V:  Nechte kola napevno!!Potkáte li mez třeba s radlicí(kolmo dolu k přejetí),zaručeně Vám to vyrazí řídítka z ruky! Je to bohužel na úkor horšího ovládání motokultivátoru.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz