Malý, lehký křovonořez



tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?)
10.6.2013 20:04

tak jsem objevil i levnější... HQ, Husqvarna 128 C Husqvarna 128 R. Chtělo by to v obchodě podebatovat jaké jsou rozdíly v těch dvou typech, cena je o dva tisíce C a R

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?), 10.6.2013 20:04

tak jsem objevil i levnější... HQ, Husqvarna 128 C Husqvarna 128 R. Chtělo by to v obchodě podebatovat jaké jsou rozdíly v těch dvou typech, cena je o dva tisíce C a R

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 38.107 (?), 10.6.2013 9:13

Dobrý den. Nedá mi to a popíšu vlastní zkušenosti. Do letošního roku jsem sekl dvakrát ročně svých 4000m2 křovinořezem Jonsered BC 2125. Musím ho jen chválit. Za 7 let jsem řešil pouze 2 závady 1. Nechal jsem přes zimu směs ve stroji a na jaře chcípal po vyčištění a výměně hadiček a poučení už problém nenastal. 2.Prasklé plynové lanko - netřeba komentáře běžné opotřebení. Vyzdvihnout musím hlavně to jak jde za plynem a to ja je lehoučký. Letos jsem si dopřál větší křovinák a to SOLO 142 SB. Nicméně jonsereda mám stále a seče perfektně. Nyní už není v nabídce ale má nástupce BC 2128. Zkuste se na něj podívat případně zvolit sesterskou husqvarnu. Mě se to bohatě vyplatilo. Neznačkový primex jsem oddělal při prvním seně(ukroucená hřídel).

Přemek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 88.166 (?), 10.6.2013 12:14

Ten Jonsered vypadá dobře, budu o tom uvažovat. Ale zase na jiném fóru je tady napsáno - na dosekávání aobčasné použit - je to nejošizenější stroj zančky. Takže když nekoupím STIHL minimálně za 15000,- tak jsem stejně v ....

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 176.91 (?), 10.6.2013 13:50

Proč se taky nejdete podívat do MF.Já mám Oleomac 740 několik let a jsem s ním spokojený.Jo, čtu tady co se píše o tomto obchodě, po každé se modlím abych tam nemusel něco řešit.Každou sezonu vytáhnu hřídel namažu, vyleju benzin, dám čerstvý.Letos měli akce, no co budu řešit.Až si koupíte nějakou Stigu a budete shánět např.nůž.tak stejně možná skončíte v MF, protože je za polovic.Stejný výrobce.Troj cípák za 140kč.Ten kdo tvrdí že stačí struna, tak já si myslím že jak kdy.A taky na co.K tomu každý musí dojít sám.Nic nevychvaluju, ale 7000m 2,které sekám mi to stačí.Kdyby se to posr..letos tak bych si šel koupit v akci za 7-8t jinou.Silnou a s obojím.Kdo ví?U mě se měla každá dobře.Žádnou jsem nedusil po zimě zvětralým palivem bez oleje. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 55.111 (?), 10.6.2013 14:40

No ked bude uz v MF tak zabudne na OM..lebo za tie iste ceny tam kupi nemecke Solo inej kvality ako taliansky OM.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 90.135 (?), 10.6.2013 15:55

Dobrý den,

10 let jsem sekal křovinořezem OM 735. Měl obsah 35 ccm a výkon něco přes 1kW. Ačkoliv byl z Mountfieldu, za těch 10 let se nevyskytla taková porucha, která by vyžadovala servis a vše jsem si dělal sám. Byl lehký, i když měl ještě nedostatečnou anivibrační ochranu a tak ruce brněly poměrně dost. Otázka zda kotouč či strunu už tady padla. Moje zkušenost je taková, že s kotoučem se to musíte naučit a je to spíše takové sečení do řádků, potom musíte trávu případně shrabat a odvést. Krom toho v hodně vysoké trávě měla tráva tendenci se namotávat v místě mezi úhlovým převodem a kotoučem. Raději jsem sekal strunou. Šlo to o dost rychleji a zbytků bylo méně. Jenže struna není pravé sečení, ale jde o "urážení"  trávy a to je náročnější na dostatečný výkon a čím máte strunu silnější, tím potřebujete výkon větší. To se stalo také mému křovinořezu osudným. Ten výkon při sečení strunou byl na starou a vysokou trávu dost nízký. Prostě za těch 10 let jsem ho na sekaných plochách kolem bývalého statku udřel. Nakonec byl skoro bez komprese a tím bez výkonu, pak přestal chytat a bylo vymalováno.     Následovalo půlroční extempore s Marunakou. Proti motoru Kawasaki 45 ccm a jeho výkonu nemám nic. Perfektně chytal a i spotřeba byla dobrá. Bohužel Garland nebyl schopen ani po 3 reklamacích ke křoviňáku dodat funkční strunovou hlavu, se kterou by se dalo sekat. Proto jsem ho vrátil. Teď mám asi 4.roky Solo SB 154 a jak mě jeden prodejce říkal, Solo není už to, co bývalo. Nechci si stěžovat, křoviňák šlape, má dostatek výkonu a struna "rozmydlí" trávu na cimmp campr. Ono je to pak v té benzínové nádržce taky znát. Jenže mě přibyly roky a to Solo má 8,9 kg a to je pak už každé kilo znát, obzvláště na stráni. Můj závěr je následující: Chcete-li někde sekat trávu jen 1 nebo 2x za rok, tedy vzrostlou a starou, a k tomu ještě strunou, případně nálety, malinní atd, rozhodně se dejte cestou vyššího výkonu nejména nad 2,5Hp. Čím starší je tráva, tím jak už jsem uvedl je potřeba silnější struna a taky víc výkonu. Budete-li sekat vyšší trávu kotoučem nebo běžnou trávu do stáří tak 3 týdnů stačí vám výkon nižší. Vždy se dle mého názoru a mých zkušeností ale vyplatí mít křoviňák aspoň o něco výkonově naddimenzovaný, než naopak.  Se 4 takty nemám zkušenost, ale většina "sekáčů" pracujících v náročných podmínkách stále spíše používá dvoutakty i přes jejich nevýhody. Těm 4 taktům pro větší zatížení prostě výkon chybí. Rozhodně bych nešel do levných Čínských výrobků. Když lezete po stráni, věčně vám něco nejde, nebo se někde něco namotává, nebo místo sečení pendlujete mezi servisem a bydlištěm, tak je to k uzoufání. Doporučuji se neukvapovat, každý prodejce má akce, ve kterých se nechá koupit slušný křoviňák za rozumný peníz. Jde o to si to vyčíhnout. Ať máte šťastnou ruku. Mirek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 55.111 (?), 10.6.2013 18:31

to ste si pekne vymyslel, 154 sb ma len 7,7 kg..asi ho nemate a len ste vycitalu z netu co vazi profi 154. Mne jeden predajca hovoril ze uz Husqvarna nie je to co ma byt, dalsi ze Stihl pol veci dava z Ciny a este dalsi ze Dolmar ma zly servis a dlho sa caka na ND. Mal som im verit ked predavali nieco ine? Len OM je svetova spicka..aj ked u nas hrozne predrazena... ti co si ho vozia z Polska na dalsi predaj maju lepsie ceny ako MF co si ho vozi priamo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 10.238 (?), 11.6.2013 6:54

Jestli ještě někde seženete Jonsered BC2125 (a jde to, vím o jednom prodejci co ho ještě nedávno měl) tak to bude naprosto ideální volba. BC2128 nemá tak dobrý motor ale taky s ním chybu neuděláte. Při vašem rozpočtu se bohužel moc výše dívat nemůžete ale já vždy všem co chtěli křovinořez na takové náročnější domácí použití doporučoval Jonsered BC2236. Teď, s nastalou situací okolo zn. Jonsered, už spíš HQ535.

Jestli má křovinořez v základu takový nebo makový popruh neřešte. Kupte si takový jaký vám bude vyhovovat. Samozřejmě to zase zvedne cenu, ale rozhodně se to vyplatí, zvášť do svahu.

Pokud se chcete mermomocí držet co nejnižší ceny, ani s nejlevnějším modelem od HQ (128R protože 128C je vyžínač) neuděláte chybu. A dokonce k němu dodávají dvojitý popruh.To samé platí u Stihlu ale tam nemám dlouhodobou zkušenost.

Já bych na vašem místě přišetřil a koupil HQ533RS nebo 327Rx. Určitě nebudete litovat. Od stihlu se ve střední třídě dá doporučit bohužel až FS240. 4-takt patří do auta, ne do křovinořezu (až na vyjímky).

Že všichni výrobci montují určité součástky z číny a že žádná firma už není kvalitativně to co bývala je bohužel fakt a nemá cenu se o tom bavit. Stejně tak je ale fakt to, že OM rozhodně není špička a světová už vůbec ne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 88.166 (?), 11.6.2013 11:25

Vážení soudruzi :-), díy za rady a zkušenosti. Učinil jsem rozhodnutí.(to jestli je špatné nebo dobré zjistím časem, každopádně jdu cestou poks omy, menší zlo...) Navštívil jsem autoriziovaného prodejce Stihl - přesvědčil mě že Sihl je špička, jsou speialisté na křovinořez. Jejich motory a tehnologie je nejlepší ne-li jednaz nejlepších. Pravda ale je že FS 55 za 6000,- je malá, nemá antivibrační systém, je to starší konstrukce anení z hliníku atd. Taklže další křoviňák bude Stihl ve verzi minimálně FS 87 nebo lepší.

Teď ale nemám využití ani finanční prostor na takový stroj, proto koupím levný křoviňák za 3-4 tis a budu se modlit aby aspoň 2-3 roky vydržel.(souse má nějaký no name z Baumaxu, sekal s ním cca 15-20x za 1,5 roku ale neměl jediný problém)

Ad OM, apod.  Jakékoliv stroje italské, francouzské nebo jiné jižní výroby bych si vzhledem k mentalitě práce nekoupil.Od Mountfieldu taky ne. A mimochodem celkem mě překvapila že Stiga je italská.

Sám mám celé vybavení domácnosti ve značce Bosch a Liebherr.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 10.238 (?), 12.6.2013 8:02

Myslím, že tím že teď koupíte na přechodno něco levného a přišetříte na lepší uděláte moc dobře.

Stihl v křovinořezech špička určitě je, ale já bych se opravdu vyhnul čtyřtaktnímu motoru. Snad jedině, že bych sekl velkou homogenní plochu na rovině a výhradně strunou. Tam oceníte nízkou hlučnost, vibrace, emise, protože pojedete prakticky stále na plný plyn, bez potřeby rychlé akcelerace. Pokud však hodláte sekat nějak pestřeji (rovina x svah, obsekávání různých objektů, nízká x vysoká tráva, občas nějaký ten ruderál nebo nálet...) tak spíš využijete pružnost, akceleraci a výkon dvoutaktu.

Určitě se mnou majitelé čtyřtaktů nebudou souhlasit, ale je to o tom zkusit oba dva motory ve stejných podmínkách. Ve vašem prvním příspěvku jsem ještě postrádal, jak velkou plochu vlastně hodláte křovinořezem udržovat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika