Malotraktor kolem 60000

host - 45.244 (?)
15.3.2009 12:37
Jelikož jsem pracoval 30let v zemědělství tak si ledacos opravím ale vycházím z toho že když se něco ulomí nebo praskne /u staršího/ tak to svařím nebo přišroubuju a JE TO ROZHODNĚ příjemější než když se vytelí motor nebo převodovka, ostatní je na těch traktůrkách velmi primitivní a tudíž k poměru s motorem a převodovkou zanedbatelný, a ještě k těm fíglúm já u toho letitého Murraye mám také přídavnou turbínu na posílení dopravy trávy do koše
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 151.36 (?), 13.3.2009 22:39, zobrazeno: 97661x

Dobrý večer. Chtěl bych prosím poradit. Chceme s otcem koupit zahradní traktor, hlavně na sečení trávy. Tak kolem 1 hektaru. Klasická zahrada, žádný anglický trávník. Cenová hranice je kolem 60000Kč. Pročetl jsem diskuze zpět a většinou jsou názory, že pod 100000 je to k ničemu. Opravdu je to tak beznadějné? Přiznám se, že jsem laik a moc tomu nerozumím. Koukali jsme na traktor Partner 145107 HRB 14,5HP. Poradí někdo? Díky

host - 29.123 (?), 14.3.2009 10:33

To bych si raději koupil skládačku typu Vari nebo podobně. Partner stojí za prd, je z levných materiálů a motor nemá ani tlakový mazání.

host - 45.244 (?), 14.3.2009 11:16
Taky záleží na tom chcete li zahradu sekat jen pro úklid nebo chcete z to ho mít seno, pokud chcete jen uklízet tak v té Vaší cenové relaci je docela dost zahradních traktoru, já osobně mám pozemky cca1.5ha a koupil jsem si starší traktůrek MURRAY 12.5HP se zberacím košem a jsem zpokojen, sekám tak 1x za 14dní a za těch Vašich 60000 se dá koupit zbrusu nový a to už je 1A třída, ten můj je 12let starý

host - 98.66 (?), 14.3.2009 23:24

Ruce pryč od Vari a podobných krámů, pokud nechcete vibrovat ještě celou noc v posteli k vazoneuroze. To raději kosu! S pozdravem jK.

host - 218.140 (?), 14.4.2009 19:54

Nahodou ja bych doporucoval kdyz jednoosy tak jednoznacne trakturek Agzat, je na nej spoleh a fakt nevibruje, ja mam s nim jenom dobre skusenosti. Cenove je to urcite pod 60000, ale presne nevim, jen je nevyhoda ze neni tady moc prodejcu. Anebo si poridte nejaky zanovni stvorkolovy mozna i tady v inzerci nekdo nabizi.  

host - 151.36 (?), 15.3.2009 7:44

Je to jen na sečení. Nechci seno. A právě, že výběr je velký, ale podle čeho vybrat. Je snadné říci, že Partner stojí za nic, ale proč a co je tedy lepší? Díky

host - 45.244 (?), 15.3.2009 11:17
To je pravda, říct o něčem že je to nanic bez vysvětlení a upozornění včem je to nanic nemá pro nikoho význam, je jasné že se názory rozcházejí a to u všeho.Jak jsem se zminoval mám letitý Murray funguje dobře, u Vás je výhoda že si můžete koupit nuvý stroj, já kupoval starý a klepal se aby fungoval, přiklonil jsem se k Murray -byl za dobrou cenu, opticky nezrychtován, motor brigs a st.který jsem měl vyzkoušen z předešlé rotační sekačky kdy dostávala neskutečný záhul i na prudkých mezích.U nového traktoru bych bral v potaz pouze značku motoru a mám jakousi nedůvěru k hydrostatické převodovce asi proto že o ní nic moc nevím a mechanická je mechanická, dále velikost záběru=cca 1m a více +zběrný koš.Takže si myslím rozhodnout se pro Partnera nemusi být špatné, u nás je tuším nejrozšířenějšÍ MTD a pokud nemáte důvěru v zahraničí, vyrabějí se i české traktůrky

host - 45.244 (?), 15.3.2009 11:23
Ještě dodatek, zapoměl jsem Vám říct že všeobecne co jsem poznal se nejlépe hodnotí HONDA ale také je jedna z dražších

host - 3.83 (?), 15.3.2009 12:09

Tedy motor je sice základ, ale mohlo by být velmi odvážné vybírat traktůrek jen podle něj. Stroj musí být kvalitativně i konstrukčně vyvážený jako celek a jakákoliv nedotažená část Vás silně potrápí až otráví.

Souhlasím s tou Hondou, nejen motor ale u nových modelů i ventilátory nad noži zvyšujícími tah při vysávání materiálu a řada dalších fíglů přijde víc než vhod.Je ale mimo požadovanou cenovou relaci. Za požadovanou cenu moc muziky nebude.

Jak už tu někde kdosi psal: v zemi, kde je trochu lepší travní traktor za cenu nejlevnějších osobních automobilů...?? Výrobců ráj.

host - 45.244 (?), 15.3.2009 12:37
Jelikož jsem pracoval 30let v zemědělství tak si ledacos opravím ale vycházím z toho že když se něco ulomí nebo praskne /u staršího/ tak to svařím nebo přišroubuju a JE TO ROZHODNĚ příjemější než když se vytelí motor nebo převodovka, ostatní je na těch traktůrkách velmi primitivní a tudíž k poměru s motorem a převodovkou zanedbatelný, a ještě k těm fíglúm já u toho letitého Murraye mám také přídavnou turbínu na posílení dopravy trávy do koše
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz