Lis na malé balíky sena

host - 11.107 (?)
5.3.2010 22:40

Ale já to chápu, jen ten lis z videa jsem jetý v těchto končinách ještě neviděl. Já ho vlastně neviděl v těchto končinách ani nový.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 11.107 (?), 5.3.2010 22:40

Ale já to chápu, jen ten lis z videa jsem jetý v těchto končinách ještě neviděl. Já ho vlastně neviděl v těchto končinách ani nový.

host - 137.98 (?), 5.3.2010 22:45

já taky ne, ale třeba má někdo doma něco tomu podobného staršího a už ho nepotřebuje

host - 11.107 (?), 5.3.2010 22:48

V tom případě je to na něm a ať se ozve!

host - 168.21 (?), 5.3.2010 22:53

Něco podobného chci udělat, protože jsem nic takového zde (myslím tím v republice) neviděl.Zatím dělám balíky ručně, podle jednoho návodu.Ale chuť do toho zhotovit takový balíkovač je, ale mít aspoň nějaký návod.

host - 137.98 (?), 5.3.2010 22:57

jak se dá takovej balík vyrobit ručně??

host - 11.107 (?), 5.3.2010 23:05

Třeba v takové bebně, kde se dají nejdřív provázky a pak se dá hmota jaksi rúčo stlačí a zaváže. Jenže to slisování není nic moc a balík vypadá taky všelijak, ale je to lepší než volně ložené. Ono taky záleží kolik by se toho takto zpracovávalo. I proto pán jistě uvažuje nad výrobou.

host - 168.21 (?), 6.3.2010 8:54

Vy to děláte jen rukama, ale tam se to taky lisuje pákama a jsou z toho balíky, teré jsou podobné balíku se slámou za mašinou.Pevné a dost stlačené.Kritizovat dovede každý, když s tím nedělal nebo neví jak.Já jsem s tím spokojen.Já uvažuju o výrobě proto, že nemám velké prostory a chci rozšířit chov králíků a kdybych to měl volně tak bych musel mít tak 3x větší prostor.Takto to mám nad garáží a je to snažší i na manipulaci.

host - 168.21 (?), 5.3.2010 23:23

Kdysi to bylo v receptáři.Je to vlastně bedna (na vás záleží jak je velká).Z vrchu je víko a v něm jsou udělané díry, pro provaz.Dno je volné, které se zvedá pomocí pák (podle mě se může použít i hydraulicka, šnek,ale konstrukce by musela být pevnější) se dno zvedá.Dno je dole a do vnitř se vloží provaz podél stěn a na příč, pak se do bedny se našlape nebo namačká seno a přitom se trochu prosolí (to je kvůli vlhkosti a tím i pro zvířata),dírama ve víku se prostrčí provaz a víko se uzavře a upevní.A pákama se dno zvedne, provazy se utánou, víko se otevře a utáhne se provaz co byl na příč a balík je hotov.Takto to dělám několik let.Je to sice náročné, ale takto mám třetinový oběm a manipulace je lepší

host - 11.107 (?), 6.3.2010 10:37

Jak dlouho trvá celá vámi popisovaná oprace? Já ročně slisuju jen do 700 balíků sena s slámy. Jde jen o také to domácí lisování, takže nevím o lisování všechno, ale nedovedu si představit toto řešit pomocí nějaké "kouzelné bedýnky" a růčo pohonu. Asi bych to lisoval ještě dnes a stejně bych tu volnou suchou hmotu musel někam uspkladnit a vím, co je dobře slisovaný a ořezaný hranatý balík středotlakým lisem třicet let starým. Když je seno suché sto balíků je za chvíli, no za dvě hodiny? Naloží se na plaťák a zítra může klidně pršet.

host - 168.21 (?), 6.3.2010 12:01

Tam byl dotaz na pár balíků a ne na 700.To by jste opravdu dělal....A slámu, to nevím, nedělal jsem to, ale tak 5 až 10 mimut ve dvou a balík je velký 80x40x40 cm a dělám jich tak 60 až 70 za rok. Fíček

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz