Kvalita trávníku na zahradě

host - 77.142 (?)
6.5.2018 7:27

"V pořádku" je to, co se vám líbí, jinak žádná pravidla pro trávník neexistují :-) Někomu se líbí i trávník plný pampelišek či sedmikrásek. Znám paní, které se líbí úplně nizoučký, skoro dohola vydrbaný trávník, spíše holá zem.

V tomto případě, kdy nějaký druh trávy, která se vám nelíbí, téměř zcela vytlačil ostatní druhy, asi nezbyde než založit trávník nový. Jemnolisté trávy by i při změně podmínek stěží vytlačily tuto hrubolistou trávu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Trapper - (3) - 12.130 (?), 23.4.2018 14:49, zobrazeno: 3762x

Již několik let se snažím o parádní trávník na zahradě. Hnojím, zalévám, vertikutuji a další náležitosti. Před nějakou dobou jsem v trávníku objevil nějaký dru trávy se silnějšími listy a tvořící jakýsi pekáč. Snažil jsem se ručně odstraňovat, ale bez úspěchu. Letos mi připadá, že mám celý trávník jenom z tohoto druhu. Trávník se jeví jako hustý, ale je to tím, že jsou ty listy silné a tvrdé. Přikládám nějaké foto k posouzení zda-li je to takto v pořádku a případně co s tím.

host - 251.121 (?), 30.4.2018 13:31

trávník pěkný, ale je to jak u kadeřníka, který používa místo nůžek roztočenou mačetu. 

Trapper - (3) - 168.129 (?), 6.5.2018 1:40
Mám tomu rozumět, že je špatná sekačka? Je pravda, že již má něco za sebou. Ale to asi neřeší ten problém co řeším... nebo jo?

host - 77.142 (?), 6.5.2018 7:27

"V pořádku" je to, co se vám líbí, jinak žádná pravidla pro trávník neexistují :-) Někomu se líbí i trávník plný pampelišek či sedmikrásek. Znám paní, které se líbí úplně nizoučký, skoro dohola vydrbaný trávník, spíše holá zem.

V tomto případě, kdy nějaký druh trávy, která se vám nelíbí, téměř zcela vytlačil ostatní druhy, asi nezbyde než založit trávník nový. Jemnolisté trávy by i při změně podmínek stěží vytlačily tuto hrubolistou trávu.

Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.233 (?), 6.5.2018 10:05

Pokud je problém pouze na obrázku č. 3, pak se může jednat o samovýsev jednoleté trávy jako je např oves hluchý. Pak by stačilo nyní jen častěji a níže sekat aby nevykvetl a nebnovil se semeny.

V složitějším případě je potřeba vytrhnout a vyfotit jednu rostlinku, protože jinak je to, jako když se ptáte jestli po Václavském náměstí jde pan Novák a přitom koukáte z kopule národního muzea.

SfK.

Trapper - (3) - 168.129 (?), 6.5.2018 20:27
Posílám foto vytržené trávy.

host - 216.39 (?), 8.4.2022 6:27

Podle těch fotek jde nejspš o varietu americké odrůdy trávy Fescue Blend - Combat Extreme Transition, kterou sem zavlekli nadnárodní obchodní řetězce, jako je Baumax.

Stejný případ jako sem zavlekli škůdce na ořešáku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz