Kvalita benzinu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 96.31 (?), 19.10.2008 10:52, zobrazeno: 9251x
V diskusich jsem vycetl, ze dvoutakty jsou velice citlive na kolisani kvality benzinu. Je tedy lepsi si poridit krovinorez s motorem Honda nebo Subaru? A jak je to s ctyrtakty u motorovych pil? L.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 120.31 (?), 19.10.2008 11:09
Podle mě je potřeba brát benzín tam, kde je mají velký odběr a ne u pumpy za dědinou kam přijede jedno auto za týden. Co se týka honda nebo subaru, tak bych bral hondu, ale ne proto že by snad bylo subaru horší ale proto že motory honda jsou u nás přece jen víc zaběhlé a používá je víc výrobců zahradní techniky. A co se týče čtyřtaktu pro motorovou pilu, tak někde jsem četl že něco zkouší dolmar, ale jak jsou daleko to nevím.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.157 (?), 19.10.2008 11:35
Bohuzel mame prave tu pumpu za dedinou a nejblizsi znackova je 30 km vzdalena. Uz jsem musel dvakrat serizovat karburator podle aktualni kvality benzinu. Mate nekdo informace o tom Dolmaru? Dekuji. L.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.141 (?), 19.10.2008 11:51
Jeste jsem zapomel. A co Stihl 4mix? Je citlivej jako dvoutakt? L.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 19.10.2008 13:35
Ke kvalitě benzínu a potom vytvořené pohonné směsi toho zde bylo napsáno hodně. Dodržel bych kvalitu z pohledu místa nákupu a doby skladování. Olej k vytvoření pohonné směsi je další velké téma - držím se oleje, který doporučuje návod. V mém případě - přístroje Dolmar - 2 takty - to není problém, jak z pohledu kvality, dostupnosti, tak ceny. 4Mix je citlivější na kvalitu pohonné směsi(občas se přidírají ventily), proto Stihl doporučuje používat olej HP ULTRA - menší tvorba karbonů, které u těchto motorů působí problémy a vyvarovat se staré pohonné směsi. Dolmar PS 500 V(viertakt) byl představen Gafě v Kolíně n. R. v roce cca 2004/2005. Co jsem o tom slyšel, tak již několikrát to bylo těsně před uvedením do prodeje. Asi tam jsou nějaké technické problémy, které nezaručují požadovanou kvalitu a životnost. Rozhodně se na tento model těším. Fotka z roku 2004 ukazuje, jak asi pila bude vypadat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.41 (?), 19.10.2008 14:29
Pokud to bude opravdovy ctyrtakt tak se na nej tez tesim a doufam, ze timto motorem Dolmar osadi pily v celem cenovem spektru, protoze kvalita benzinu se bude spise zhorsovat pridavanim ekologickych slozek a samozrejme pridavanim koktejlu samotnymi pumpari. L.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 19.10.2008 15:22
Počítám s tím, že to bude od jednoho modelu k více modelům a to, co naznačujete je současný trend i stav. 4 taktní motor umožňuje snížit emise, spotřebu, hlučnost. Ale zejména u motorových pil je to také o hmotnosti, jednoduchosti a spolehlivosti. PS 500 V by měla mít 2,6kW, objem 50ccm, max. otáčky 12000/min, hmotnost kolem 5,4kg. Přechod na takový motor by byla podstatná změna, podobně jako u sekaček. Teď už si nedovedu 2 takt na sekačce dost dobře představit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 19.10.2008 19:50
4 taktní kosy jsou už velmi živé, tady to bude asi v pohodě. Myslím si, že problém je s vysokými otáčkami, neboť běžně silnější 4 takty pracují v nižších otáčkách, navíc mazání - změny polohy stroje jsou u motorových pil snad největší u běžně používaných přístrojů - motorů. Čistý benzín nedělá takový problém z pohledu snižování kvality mazání, proto by to nebylo tak problematické, jako u současných 2 taktů a ponechané starší směsi. Je jasné, že bude třeba měnit olejovou náplň, ale souhlasím s tím, že není třeba nikam spěchat, když plně vyhovují současné modely pil. Přesto měla být pila PS 500 V už na trhu. Na de. stránkách - různé diskuze ji tam popisovali předloni, jako nový model, který bude brzy v prodeji.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|