Křovinořezy cca 1,5 kW - Solo, Dolmar

host - 176.204 (?)
8.7.2009 18:05

Zdravím, Hondu jsem měl cca 8let, už si skutečně nevzpomenu na konkrétní označení.Je dost možné, že to byl Vámi udaný typ.Nutno říct, že bych ji už nechtěl, před ní jsem měl od roku 88 HQ a naprostá spokojenost a po ní, tedy po oné Hondě jsem vzal Stihla Fs 130.

Na hondě byly 2 zásadní problémy:  1.po dvakrát mi praskly "řídítka",což prodejce neuznal, s tím, že jsem to přetěžoval, při čemž na argument, že u HQ semi to nikdy nestalo, nedokázal říct nic..

2.Soustavně mi vypadával křovák při sečení z ůchytu, který byl tak -podle mého soudu amatérsky vyřešený, že hanba by mne fackovala.Byli to v takovém látkovém Céčku a dokud mi to čalouník nepřišil na těsno, tak to byla jedna hrůza.Když si vemete, že je člověk na stráni a po pár záběrech Vám křovák vypadne a musíte ho držet v rukách, tak by mne šlak trefil, slézt dolů znovu nasadit a zase:-(

Motorově mu nešlo naprosto nic vytknout, startoval do poslední chvíle bez problémů, než sem se ho rád zbavil.

Tak mnoho štěstí při výběru

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 90.168 (?), 19.5.2008 16:25

Spojka bude stát 1000 a bubínek 500korun.   ;-)

gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 110.159 (?), 19.5.2008 17:30

Jo jo, bubínek jsem kupoval taky, ten starý byl na každé straně tak o půl centimetrů zbouchnutý...

Už jsem spojku utáhnul. Původně jsem ju tam dával obráceně, podle té, co tam byla před tím, ale ta byla blbě. Už to funguje

gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 133.102 (?), 23.5.2008 12:44

Už křovinořez běží a po devítileté přestávce posekal první metry trávy. Nechce se mu ale do otáček. Asi jsem neměl čistit ten zasratý vzduchový filtr

Asi to teď má chudou směs a chtělo by to doseřídit. Když částečně zavřu sitič, tak to jede. Víte někdo základní polohu L a H šroubku pro Solo 119, nebo radu, jak to seřídit?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 23.5.2008 14:21

Nepotřebujete znát základní nastavení, stačí si zapamatovat současnou polohu L(pro případ, že by to nepomohlo - vrátit zpět), a tento šroub otevřete cca o 1/8 otáčky a vyzkoušejte. Pokud se stav zlepší jemně korigujte, upravte volnoběh a je to. H šroub bych ponechal, pokud to pojede v pohodě, když bude malý výkon - každá vyšší zátěž bude motor hodně zpomalovat, je třeba ověřit nastavení i H. Ale zde opatrně a pouze nepatrné změny a vždy vyzkoušet - musí být slyšet 4 taktový zvuk při max. otáčkách - motor se nesmí vytáčet do ztracena, jako by chtěl pořád zvyšovat otáčky.

host - 176.204 (?), 8.7.2009 18:05

Zdravím, Hondu jsem měl cca 8let, už si skutečně nevzpomenu na konkrétní označení.Je dost možné, že to byl Vámi udaný typ.Nutno říct, že bych ji už nechtěl, před ní jsem měl od roku 88 HQ a naprostá spokojenost a po ní, tedy po oné Hondě jsem vzal Stihla Fs 130.

Na hondě byly 2 zásadní problémy:  1.po dvakrát mi praskly "řídítka",což prodejce neuznal, s tím, že jsem to přetěžoval, při čemž na argument, že u HQ semi to nikdy nestalo, nedokázal říct nic..

2.Soustavně mi vypadával křovák při sečení z ůchytu, který byl tak -podle mého soudu amatérsky vyřešený, že hanba by mne fackovala.Byli to v takovém látkovém Céčku a dokud mi to čalouník nepřišil na těsno, tak to byla jedna hrůza.Když si vemete, že je člověk na stráni a po pár záběrech Vám křovák vypadne a musíte ho držet v rukách, tak by mne šlak trefil, slézt dolů znovu nasadit a zase:-(

Motorově mu nešlo naprosto nic vytknout, startoval do poslední chvíle bez problémů, než sem se ho rád zbavil.

Tak mnoho štěstí při výběru

host - 123.52 (?), 6.6.2008 13:58

Dobrý deň, tieto články sú o vyššej výkonovej skupine, ale neviete niekto poradiť? Mám možnosť lacno kúpiť hobby krovinorez Dolmar MS-25 C.  ako vidím je to hobby stroj, ale či má význam porvnávať napr s vyžínačom stihl FS45 alebo hq 125C. A ako je to so strunovou hlavou, lebo sa MS25C štandardne dodáva s 4 zubým kotúčom. Použitie hlavne na dvor 200 m2 aj pre ženu a sem tam ťažší kopcovitý terén cca 50m

ďakujem za každé info IvanB

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 6.6.2008 16:48

Tento model MS25C má kvalitní - pružinový antivibrační systém a je to slabší, konstrukčně stejný model, jako MS 290. Pokud Vám vyhovuje C držadlo, a máte dobrou cenu, tak není co řešit. Vyšší spotřeba proti jiným modelům Dolmar je v tomto případě vzhledem k udržované ploše nepodstatná.  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz