Když má křovinořez (pila) vzduchový filtr částečně ucpán a to už z jakýchkoliv důvodů zvyšuje se poměr paliva v nasávané směsi a tím pádem klesají otáčky motoru. Tazatel má ale problém přesně opačný!
Mám křovinořez Homelite F 3055, nechci poslouchat zaručené rady, který křovinořez je lepší, ale prosím o radu, v čem by mohla být závada. Používám benzín Natural 95 a míchám jej s olejem Homelite v poměru 1:50. Stroj má odslouženo cca 30 hodin výkonu. Z ničeho nic motor začal ztrácet výkon při přidání plynu až do úplného zhasnutí. Po určité době hraní si s plynem, jej lze opět zaktivovat do správného režimu, ale otáčky jsou při plném výkonu znatelně rychlejší.
Ano, směs by neměla být starší jak 90 dní, někteří výrobci dokonce doporučují 30 dní, protože se tím snižuje mazací schopnost paliva a potom dochází k zadření motoru. A taky prý se mění oktanové číslo benzínu, to by mohl být ten nárůst otáček, pokud jste použil starší směs (např. půl roku starou). Ale chyba může být i někde jinde, to je jenom jedna z možností.
Měl jsem podobnou závadu a bylo to prý těsněním (vibracemi se zřejmě malinko povolily šrouby stahující motorový komplet vzájemně a přisával si falešnej vzduch pod píst). Tak to alespoň popsal technik, který to spravoval.
Je fakt, že jsem do zbytku asi dva a půl měsíce starého půllitru benzínu přilil dva litry nového, takže to může být na hraně. Zkusím tam dnes nalít čerstvý.
Pokud jste to celé (těch 2,5 l) smíchal s mot. olejem 1:40 či 1: 50, tak by se nemělo nic stát a chyba bude zřejmě někde jinde. Ono to je tak, pokud dneska uděláte směs 1:50, tak cca za půl roku se z toho stane (pomalou chemickou reakci) směs 1:100 a to už k zadření motoru (2-takt) stačí.
Když má křovinořez (pila) vzduchový filtr částečně ucpán a to už z jakýchkoliv důvodů zvyšuje se poměr paliva v nasávané směsi a tím pádem klesají otáčky motoru. Tazatel má ale problém přesně opačný!
má stejný problém, když ale zmenším průchod sání, tak motor běží normálně, takže si myslím, že problém je v bohatosti směsi, ale kde se to na tý americký mašině šteluje?
tak už jsem na to přišel. 1. vyměnil jsem benzinovou náplň.2. pomocí takových divných šroubků/červený a bílý/ a seřízení volnoběhu jsem křovinořez seřídil a funguje. Tedy podle výkonu je to spíž bylinořez.