Křovinořez Tarus, uniká olej
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 44.138 (?) 1.9.2008 8:41
„Zdravím 44.138. To myslíte vážně, nebo jen jako vtip?“- Tak jsme se zase tomu tak moc nezasmáli, co? Neberte to ve zlým, to bylo jasné na první pohled, který jsem už viděl mockrát. A co se týče propustnosti gufera sem-tam, tak ono skutečně propouští na obě strany a ta trocha vzduchu která se dostane dovnitř chod motoru zas tak neovlivní, ale trocha oleje směrem ven je očividná. Motor zevnitř bude celý zaprasený. To jsem tu už výše psal. Svádět to na nízký poměr je nedomyšlené, dělalo by to i při poměru 1:50. Je to ta horší varianta, protože reklamovat to bude asi pěkný oříšek (aukro) a oprava může být složitá. Že to jde kolem gufera je od začátku jasné, ale proč to tudy uniká už ne. Může to být vadné, či hrubě namontované gufero, ale také to může být špatně vyrobená, nebo namontovaná klika, špatné, či nevhodně namontované ložisko, zkrátka to může být cokoli. Rada majiteli: pokud to jde, okamžitě to reklamovat, protože se to bude jenom zhoršovat. O kroužcích se ani moc nezmiňujte a raději nikde neuvádějte že jste to rozdělával. Pokud reklamace nepůjde, dát to do opravy s tím, že cena opravy může být jakákoliv.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 1.9.2008 9:16
Aby nedopadl s reklamací jako já s tou centrálou, kde napsali, že se jedná o dvoutaktní motor a tím pádem tam žádný olej není, takže nemá co vytíkat či unikat. A to jsem jim tu centrálu poslal poteřenou, žádná očista schválně neproběhla.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 1.9.2008 9:18
Neberu to ve zlém a ani jsem to zle nemyslel, ale pokud si budete stát za svým tvrzením stále, pak se rozlobím! Gufero nesmí!, propouštět! Jakmile k tomu dojde, je to špatně! První fotky ukazovali únik pod výfukem, další už více přiblížily problém. Takto usmolené stroje jsem viděl také moc krát, ale vždy in natura, z fota lze přece jen hůře usoudit závadu. Jasné to na první pohled je jen někomu, kdo stejný motor se stejnou závadou už měl v ruce! Navíc zakladatel psal jen všeobené věci. Mívám i takto zasviněné stroje od vazeliny z převodu! Neřekl by jste to? Vetrán, kterému někdo naordinoval nekrytá ložiska do převodu a postupem důkladné péče se vazelina vytlačila až k motoru (roura byla plná jak zásobník!), tam se protláčela jistícím šroubem.
Ještě k těm guferům, opakuji znovu, tlaková zkouška musí být téměř rovna 0, u takto malých obsahů je každý únik tlaku zničující. Souhlasím se špatnou montáží, špatně opracovanou klikou, ale ty kruhy cosi naznačují. Zahnojený motor bude určitě i ve skříni. Podle zbarvení výf. kanálu je očividné, že se dokonale nespaluje směs, zůstává dost zaolejovaný a teplota jím procházející je hooodně vysoká na to aby to olej aspoň sežehlo. To může být také příčinou oslintaného výfuku na který upozornil J.S. Přebytek oleje ve směsi stačí utěsnit spalovák natolik, aby chod byl aspoň přijatelný pro člověka, který vlastně správný chod ani nepoznal.
Radek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.138 (?), 1.9.2008 9:35
Hele, no beru to asi takto – jednou mohu mít pravdu já, jednou zase vy, přeci nikdo není neomylný. Popisoval jsem pouze situaci, s kterou jsem se již několikrát setkal. Původně jsem připouštěl i vaši variantu a dělila mne od jistoty pouze optická kontrola setrváku. Ale jestli se chcete rozzlobit, nemohu vám v tom zabránit – pokud tím něco vyřešíte.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 1.9.2008 10:14
Vyřeším, protožeuž se třetí týden nemohu dovolat na pilu, kde mi měli dělat pro zákazníka spec. trámy a tak to vemu z jedné vody na čisto! :-))) Máte pravdu. Jednou je to tak, jindy naopak.(W+V) :-)))
Radek
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 1.9.2008 8:45
No jo Gl., Aukro je jen internetová aukční síň a prodejcem je buď soukromá osoba, nebo firma. Pokud mu byl vystaven daňový doklad, pak je to jasné, pokud koupil od soukr. osoby, pak tyto většinou prodávají "bez záruky" i nové věci. Záleží na prodejci jak je solidní. Je to jako nákup přez inzerát!
Radek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.168 (?), 1.9.2008 11:40
Na solidnosti prodejce sice záleží, ale hlavně záleží na zákazníkovi co si nechá líbit. Pokud někdo koupí novou věc za plnou cenu bez dokladu, tak je to pak těžké. Ale pokud doklad má, tak může i na soukromou osobu. Je s tím sice dost práce, ale jde to. Často je jednodušší vykašlat se na to a opravit si to sám, ale to je z principu špatně - proti nešvarům obchodníků je třeba bojovat...
Ad centrála a jejich zamítnutí reklamace - napsali vám bludy aby vás odpálkovali. Řekněte jim, že pokud budou odmítat zabývat se oprávněnou reklamací, tak necháte udělat znalecký posudek a budete to od nich vymáhat včetně souvisejících nákladů. Většinou to zabere. Gl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.152 (?), 27.8.2008 20:05
Myslím, že jste koupil křovinořez od stejného prodejce jako já elektrocentrálu a vtom případě můžete na nějakou reklamaci a záruku zapomenout.Nejdříve vám naslibuje kladné vyřízení a po čase přestane s váma komunikovat.Budete si muset poradit sám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.168 (?), 27.8.2008 22:01
Sám bych si poradil - šel bych si vyzvednout zpátky penízky a bylo by. Přestat komunikovat by si mohli zkusit... Gl.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|